کوچ پاییزه عشایر بختیاری
خروج 20 درصد جمعیت عشایری از چهارمحال و بختیاری
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر 20 درصد جمعیت عشایری از استان خارج شده است و پیشبینی میشود خروج عشایر تا 20 مهر ادامه داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری فارس، یحیی حسینپور با بیان اینکه بر اساس تقویم کوچ، زمان خروج عشایر از استان 20 شهریور تعیین شده است، گفت: در حال حاضر 20 درصد جمعیت عشایری از استان خارج شده است و پیشبینی میشود خروج عشایر تا 20 مهر ادامه داشته باشد.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری ادامه داد: کوچ عشایر تابع وضعیت آب و هوایی، شرایط اقتصادی، خشکسالی و وضعیت مراتع است؛ باتوجه به صدور اطلاعیه و هشدار مبنی بر کاهش چند درجهای هوا در روزهای آینده، عشایر برای خروج از استان اقدام کنند.
وی از قطع توزیع ارزاق عشایر خبر داد و اظهار داشت: جلسهای با حضور توزیعکنندگان ارزاق در بین عشایر برگزار میشود تا اعلام شود از این پس عشایر ارزاق مورد نیاز خود را باید در استان خوزستان تهیه کنند.
حسین پور گفت: با آغاز کوچ پاییزه، 14 هزار خانوار عشایری با 136 هزار نفر جمعیت و بیش از یک میلیون و 500 هزار رأس دام به مناطق عشایری شهرستان های ایذه، مسجد سلیمان، لالی و اندیکا در استان خوزستان کوچ می کنند.
وی اظهار داشت: عشایر در این کوچ با گذراندن بیش از هزار کیلومتر از ایل راه های بازفت، هزار چم، چلو و شیمبار، دزپارت، تاراز و کوه سفید به مناطق گرمسیری می روند و یک دوره هفت ماهه را در مناطق قشلاقی سپری می کنند.
به کوچ پاییزه عشایر، «مال کنون» گفته میشود که شامل دو واژه «مال» به معنی آبادی و مجموع سیاه چادرها و «کنون» به معنای از جا کندن و از آیینهای تاریخی و دیرین عشایر بختیاری است.
کوچ عشایر همه ساله در ۲ فصل انجام میشود؛ اول در فصل بهار و هنگام کوچ ایل از گرمسیر به طرف سردسیر (ییلاق) و دوم در اواخر شهریور و اوایل فصل پاییز که ایل از سردسیر به طرف گرمسیر (قشلاق) و معمولاً خوزستان حرکت میکند و تا بهار سال آینده در مراتع این استان باقی میماند.
عشایر چهارمحال و بختیاری، از اقوام بختیاری، ترک قشقایی، چهرازی، عرب نصرآبادی و گله دار دهکردی هستند.
نظر دهید