نماینده مردم بم و ریگان در مجلس:
حفظ و استمرار زندگی عشایری از ضروری ترین امور است
حبیب الله نیکزاد گفت: جامعه عشایری جامعهای ارزشمند و مهم است و باید این نوع شیوه معیشت را با لحاظ برخی تغییرات و تعدیلها حفظ و تقویت کرد.
نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس گفت: جامعه عشایری کشور جامعهای بسیار ارزشمند و گرانقیمت است که مراقبت و حفظ آن بسیار ضرورت داشته و باید این نوع شیوه معیشت را با لحاظ برخی تغییرات و تعدیلها حفظ و تقویت کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان امور عشایر ایران، حبیبالله نیکزادی در دیدار با رییس سازمان امور عشایر کشور که ظهر امروز دوشنبه 29 خردادماه در دفتر رییس سازمان برگزار شد، با اشاره به اهمیت عشایر در کشور اظهار داشت: نگاه مجلس به مباحث مرتبط با کشاورزی و عشایر نگاه بسیار مطلوب و ایدهآلی است و همین دیدگاه مناسب موجب شده است که مصوبات بسیار خوبی در قانون برنامه ششم توسعه برای جامعه عشایری کشور در مجلس تصویب شود.
وی افزود: جامعه عشایری کشور جامعهای بسیار ارزشمند و گرانقیمت است که مراقبت و حفظ آن بسیار ضرورت داشته و باید این نوع شیوه معیشت را با لحاظ برخی تغییرات و تعدیلها حفظ و تقویت کرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اگر مرارت و صعوبت زندگی عشایری که در حال حاضر وجود دارد، در برنامههای آتی برطرف نشود، آینده این نوع شیوه زیست چندان روشن و امیدوارکننده نخواهد بود.
نیکزاد تصریح کرد: باید حداقلها را برای زندگی عشایری ایجاد و امکانات لازم و ضروری برای رفاه بیشتر عشایر که در سختترین شرایط و صعبالعبورترین مکانهای جغرافیایی در حال کار و تلاش و تولید هستند، فراهم کرد تا این زندگی استمرار داشته باشد.
نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس ادامه داد: ایجاد مجتمعهای پرواربندی در استقرارگاههای عشایری، ایجاد صنایع جانبی و تنوع درآمدی و الگوی کشت گیاهان بسته به شرایط مناطق مختلف عشایری، در کنار شغل دامداری سنتی آنها و نیز ساماندهی بازار فروش و عرضه محصولات تولیدی عشایر میتواند کمک شایانی به تقویت این نوع زندگی و در نتیجه تداوم آن داشته باشد.
وی در پایان اظهار داشت، مجلس شورای اسلامی و فراکسیون عشایری مجلس آمادگی کامل دارند تا قوانین و مصوبات لازم را برای بهیود و تقویت شیوه زندگی عشایری و تولید در این جامعه بزرگ تصویب کنند.
رییس سازمان امور عشایر نیز در این دیدار که مدیر حوزه ریاست سازمان امور عشایر نیز حضور داشت، با تقدیر از توجه ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به جامعه عشایری به ویژه در برنامه ششم توسعه اظهار داشت: در طی سالیان گذشته فعالیتهای عمرانی و خدماتی فراوانی در مناطق عشایری صورت گرفته است و دو طرح عملیات اجرایی اسکان و ارایه خدمات به کوچندگان از طرحهای اصلی سازمان امور عشایر در امر خدماترسانی به عشایر است.
قندالی زندگی عشایری را زندگی همسو با طبیعت و محیط زیست و حافظ منابع طبیعی دانست و تاکید کرد: باید در کنار کوچ و ییلاق و قشلاق و زندگی پرمشقت عشایری، با فراهم کردن امکانات موردنیاز، از دشواریهای این زندگی کاست و امید و انگیزه این قشر به ویژه جوانان را برای ادامه این زندگی زنده نگهداشت و تقویت نمود.
نظر دهید