امروز : 29 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/11/01 - 19:08
  • تعداد بازدید : 1643
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران:

تمام جمعیت عشایری کشور نماد اقتصاد مقاومتی هستند

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: یک میلیون و 200 هزار عشایر در کشور زندگی می کنند که تمامی این جمعیت نماد اقتصاد مقاومتی هستند.

 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایرانبه نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان جنوبی،  شاهپور علائی مقدم روز دوشنبه 1بهمن ماه در شورای عشایر خراسان جنوبی بیان کرد: جامعه عشایری جمعه ای است که به علت تفاوت در اقلیم و نوع زندگی، از استراتژی کوچ استفاده می کنند.


وی گفت: یک میلیون و 200 هزار عشایر در کشور زندگی می کنند که تمامی این جمعیت نماد اقتصاد مقاومتی هستند.


علائی مقدم افزود: این جمعیت ۳۴ میلیون هکتار از مراتع و ۲۸ درصد از دام سبک کشور را در اختیار دارند. 


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: ۲۵ درصد از گوشت کشور توسط عشایر تولید می شود به گونه ای که هر فرد عشایری گوشت ۱۶ نفر از مردم کشور را تولید می کند که این اوج حضور عشایر در تامین امنیت غذایی کشور است.


وی با اشاره به اینکه حدود ۲۲ هزار عشایر به صورت رسمی توسط بسیج عشایری از مرزهای کشور دفاع می کنند، گفت: در دنیایی که از توسعه پایدار و حفظ محیط زیست صحبت می شود عشایر حافظان اصلی آن هستند.


علائی مقدم بیان کرد: تولید ۳۵ درصد صنایع دستی و ۴۰ درصد فرش کشور در اختیار عشایر کشور قرار دارد.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران اظهار کرد: تا به امروز جامعه عشایری خدمات محور بوده اند اما از امروز باید به لحاظ معیشت و رفاه وضعیت بهتری را برای آنان فراهم کنیم.


وی با بیان اینکه میانگین درآمد خالص عشایر یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است گفت: باید تا پایان برنامه ششم این رقم را به دو برابر افزایش دهیم.


علائی مقدم گفت: در برنامه پنجم فقط یک بار عشایر آن هم در خصوص بیمه آنان آورده شده بود اما در برنامه ششم در ۱۷ مورد به نام عشایر اشاره شده است.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی جزو استان‌های اول در خصوص جذب تسهیلات است، گفت:  ۸۸۰  میلیارد تومان تسهیلات به بخش عشایری کشور اختصاص داده شده است.


وی در خصوص برنامه های هفتگانه تنظیم شده برای ارتقا درآمد و معیشت عشایر بیان کرد: تکمیل زنجیره تولید و عرضه تا سفره مردم، توسعه گردشگری و و بوم گردی عشایر، تولید و عرضه فرآوری های لبنی، ایجاد نمایشگاه های مرزی، کشت گیاهان دارویی، توسعه اراضی شیب دار و ایجاد شرکت های خدماتی و فنی مهندسی عشایری از جمله این برنامه ها است.


علائی مقدم گفت: با استقبال عشایر از آخرین یافته های تحقیقاتی، آنان توانستند تعداد دام پرواربندی شده را از سال ۹۴ تا ۹۷ را به ۳۴ هزار و ۸۸۵ تن برساند که با افزایش رو به رو بوده است.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران در خصوص نتایج حاصل از اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز بیان کرد: به ازای هر ۱۰ کیلوگرم علوفه یک کیلوگرم افزایش وزن دام اتفاق می افتاد که توانستیم با اصلاح روش تغذیه دام آن را به ۷ کیلوگرم رسانده ایم.


وی با اشاره به اینکه تا پایان برنامه ششم باید ۱۰۰ هزار خانوار عشایری را به انرژی های نو تجهیز کنیم، افزود: در حال حاظر تنها ۲۸ هزار خانوار از انرژی های پاک استفاده می کنند.


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب