امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/06/07 - 09:21
  • تعداد بازدید : 574
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر کل امور عشایر فارس:

تأمین آب مهم ‌ترین چالش عشایر فارس است

روح اله بهرامی اعلام کرد: سالانه نزدیک به 700 هزار متر مکعب آب توسط 46 دستگاه کامیون تانکر در اختیار عشایر قرار می‌گیرد.

مدیر کل امور عشایر فارس اعلام کرد: مهم‌ترین خدمت این اداره کل به عشایر در زمینه آبرسانی سیار است و سالانه نزدیک به 700 هزار متر مکعب آب توسط 46 دستگاه کامیون تانکر در اختیار عشایر قرار می‌گیرد.



 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، روح الله بهرامی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای دولت در در شیراز با عنوان "جشنواره خدمت" اظهار داشت: عشایر استان فارس بزرگترین جامعه عشایری کشور را تشکیل می‌دهند و در حوزه‌های مختلف خصوصاً در حوزه ایثار و شهادت نقش بی‌بدیلی در دفاع مقدس ایفا کرده‌اند.



وی با بیان اینکه اداره کل امور عشایر فارس چهار طرح بزرگ را پیگیری می‌کند، ادامه داد: مهمترین طرح این اداره کل عملیات اجرایی اسکان به منظور ساماندهی زندگی عشایر است که برای آن دسته از عشایری است که علاقه‌مند هستند در ییلاق یا قشلاق سکونتگاه دائمی داشته باشند.



بهرامی بیان داشت: در حال حاضر مطالعه و ارزیابی ها در 204 نقطه اسکان انجام شده و متقاضیان در 120 کانون اسکان داده شده‌اند که تعداد آن‌ها 7هزار خانوار عشایری، معادل 35هزار نفر است



وی ادامه داد: در حالت طبیعی 80 درصد چرای دام باید به ‌صورت طبیعی انجام شود اما به دلیل نبود علوفه در مراتع 20 درصد چرای آزاد و 80 درصد علوفه دستی ارائه می‌شود که سبب‌ ساز افزایش هزینه نگهداری دام شده است و کاهش سودآوری را در پی داشته است.



مدیرکل امور عشایر فارس با بیان اینکه به منظور جبران این نقیصه طرح زنجیره تولید گوشت قرمز اجرا شده است، بیان کرد: بودجه این طرح یک درصد درآمدهای صندوق توسعه ملی است که با آن تسهیلاتی با کارمزد ده درصد و دوره برگشت یک ساله در اختیار عشایر قرار می‌گیرد تا بتوانند علوفه مورد نیاز خود را تأمین کنند



وی ابراز داشت: در استان فارس یک اتحادیه عشایر سیار و 23 شرکت تعاونی عشایری در مناطق عشایر نشین دایر شده است که علوفه مورد نیاز دام را ارائه می‌دهند و سالانه 65 هزار تن انواع علوفه از این طریق توزیع می‌شود



بهرامی با بیان اینکه در سال گذشته نزدیک به 12 میلیارد تومان تسهیلات زنجیره تولید گوشت قرمز به عشایر فارس پرداخت شده است، گفت: همچنین از محل ماده 10 و 12 خشکسالی تسهیلاتی با کارمزد 4درصد و دوره برگشت 5 ساله از طریق شعب بانک کشاورزی در اختیار 500 نفر از عشایر استان قرار گرفته است.



مدیرکل امور عشایر فارس با اشاره به ارتقای معیشت عشایر و پایداری تولید آنان،‌ اظهار داشت: بر این اساس در حوزه گردشگری و بوم گردی 25 مجوز از میراث فرهنگی اخذ شده است که براساس آن بوم گردی عشایر در چادرهای آنان توسعه می‌یابد.



وی ادامه داد: همچنین در حوزه کشت گیاهان دارویی، از آنجا که 67 درصد مراتع استان در اختیار عشایر است، اجازه کشت گیاهان دارویی در مناطقی که مرتع وضعیت مناسبی داشته باشد صادر خواهد شد



بهرامی به فعالیت عشایر در زمینه صنایع دستی نیز اشاره کرد و بیان داشت: به منظور حمایت از زنان عشایر 47 صندوق کارآفرینی امید دایر شده است که 1500 نفر از این زنان عضو آن هستند و از تسهیلاتی تا سقف 25میلیون تومان به صورت بلاعوض به آن‌ها ارائه می‌شود.



وی افزود: در سال جاری نیز صندوق صنایع دستی عشایر کشور در شهرستان فیروزآباد به صورت الگو راه‌اندازی شد که در حوزه تولید، آموزش و توانمند سازی بانوان عشایر تلاش می‌کند.



مدیرکل امور عشایر فارس ابراز داشت: ایجاد و راه‌اندازی شرکت های پشتیبانی و خدماتی عشایری با محوریت شرکت‌های دانش‌ بنیان برای بازاریابی محصولات و فرآورده‌های عشایر و نیز تامین نهاده برای این جامعه در دست اقدام است و تاکنون مطالعات جامع اقتصادی‌اجتماعی در موضوعات مختلف صورت گرفته است که بر اساس آن‌ها راهبرد‌هایی مشخص شده است.



بهرامی در ادامه به موضوع گسترش انرژی‌های نو در میان جامعه عشایر نیز اشاره کرد و افزود: باتوجه به اینکه زیرساخت‌های لازم در حوزه عشایری فراهم نشده، با استفاده از انرژی خورشیدی و بادی در صدد جبران این نقیصه هستیم و تاکنون 170 حمام خورشیدی ساخته شده است که در ادامه نیز 2700 پکیج خورشیدی بنابر توافق با وزارت نیرو میان عشایر توزیع خواهد شد



کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب