امروز : 29 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/11/09 - 11:11
  • تعداد بازدید : 886
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل امور عشایر کرمان خبر داد:

بهربرداری از 24 پروژه عمرانی و خدماتی در دهه فجر در مناطق عشایر کرمان

مدیرکل امور عشایر کرمان از بهره برداری از 24 پروژه عمرانی و خدماتی در دهه فجر سال جاری در شمال استان کرمان خبر داد و گفت: بیش از هشت میلیارد و 530 میلیون تومان برای این پروژه ها هزینه شده است. مدیرکل امور عشایر کرمان گفت: زندگی عشایر نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است و این افراد یکی از ظرفیت های مهم درونی اقتصاد کشور هستند.

مدیرکل امور عشایر کرمان با بیان اینکه عشایر یکی از دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی به شمار می روند گفت: زندگی عشایر نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است و این افراد یکی از ظرفیت های مهم درونی اقتصاد کشور هستند.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، مهدی ابراهیمی افزود: عشایر جامعه ای تولید کننده است که با کمترین خدمات بیشترین عواید را برای نظام مقدس جمهوری اسلامی دارند.


وی اظهار داشت: 56 درصد مساحت استان کرمان بصورت پراکنده قلمرو فعالیت عشایر است که شکل کوچرو درون استانی آن شهرستان های بردسیر، سیرجان، شهربابک، بافت، رابر، ارزوئیه، کرمان، رفسنجان و راور و برون استانی کرمان و هرمزگان را در بر می گیرد.


مدیرکل امور عشایر کرمان بیان کرد: طی سرشماری انجام شده 20 هزار خانوار عشایری در کرمان زندگی می کنند که از این جمعیت 60 درصد در شمال استان و 40 درصد نیز در جنوب ساکن هستند.


ابراهیمی با اشاره به وجود بیش از ده هزار شهید عشایری در کشور و 800 شهید عشایری در استان کرمان گفت: نقش عشایر در شجاعت و سلحشوری در حوزه سیاست و اقتصاد انکارناپذیر است.


وی با اشاره به وجود سه میلیون و 100 راس دام در شمال و جنوب این استان کرمان بیان کرد: 9 هزار تن گوشت تولیدی مربوط به شمال و بیش از 14 هزار تن گوشت تولیدی مربوط به جنوب استان است.


مدیرکل امور عشایر کرمان افزود: 32 هزار تن محصولات لبنی و شیر و هزار تن کرک نیز از محصولات عشایر شمال و جنوب کرمان است.


ابراهیمی اظهار داشت: با توجه به اینکه ظرفیت دام در استان کرمان بیش از مراتع است با اجرای برنامه زنجیره گوشت تعداد دام از 120 راس به 40 تا 50 راس کاهش داده شده است و بیش از 20 میلیارد تومان تسهیلات با بهره مناسب در اختیار عشایر قرار گرفته است.


وی گفت: سالانه ده هزار تن جو و 698 هزار تن محصولات دامی از جمله علوفه برای دام های عشایر توزیع می شود و تاکنون 207 هزار و 50 راس دام شمال این استان را بیمه کرده ایم و مابقی نیز در دستور کار است.


مدیرکل امور عشایر کرمان از بیمه شدن هشت هزار و 344 عشایر استان کرمان خبر داد و افزود: در طول چهل سال گذشته 312 هزار تن آرد نیز بین مردم مناطق عشایری استان توزیع شده است.


وی مشکل اصلی عشایر استان کرمان را خشکسالی عنوان کرد و گفت: کاهش بارندگی مهمترین عامل از بین رفتن بیش از 70 درصد علوفه عشایر بود که کاهش 50 تا 60 درصد گوشت و افت 70 درصدی شیر را در جامعه عشایر به همراه داشت.


ابراهیمی دغدغه اصلی عشایر را تامین علوفه دانست و بیان کرد: پیگیری برای تسهیلات ارزان قیمت نیز مشکل دیگری است که عشایر با آن روبرو هستند.


وی ایران را سومین تولید کننده کرک بعد از کشور چین و مغولستان عنوان کرد و افزود: 80 درصد کرک تولیدی کشور در کرمان تولید و به کشورهای دیگر صادر می شود.


ابراهیمی مشکل دیگر عشایر را نبود تعادل در درآمد عنوان کرد و گفت: اداره کل امور عشایر استان در صدد است که بتواند کیفیت معیشت و درآمد عشایر را بالا ببرد و بر این اساس آموزش و فروش گیاهان دارویی و صنایع دستی را در کنار دامپروری قرار داده تا عشایر را در جایگاه خود ماندگار نگه دارد.


وی همچنین از افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات لبنی، گیاهان دارویی، صنایع دستی در قالب سیاه چادر از 11 بهمن ماه خبر داد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب