امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1395/05/19 - 16:38
  • تعداد بازدید : 849
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر انتقاد کرد:

برخی دام دارند، مرتع ندارند و برخی مرتع‌دارند، دام ندارند

رئیس سازمان امور عشایر گفت: مراتع در تهران و مازندران حالت تجاری پیداکرده و برخی آن را اجاره می‌دهند، می فروشند و باج می‌گیرند.

رئیس سازمان امور عشایر گفت: مراتع در تهران و مازندران حالت تجاری پیداکرده و برخی آن را اجاره می‌دهند، می فروشند و باج می‌گیرند.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی در حاشیه بازدید از مراتع شهرستان سوادکوه در گفتگو با خبرگزاری مهر با بیان این مطلب افزود: مشکلی که در استان تهران و مازندران به نسبت دیگر استان‌ها شدیدتر است، این است که برخی افراد دام دارند، مرتع ندارند و برخی دیگر مرتع‌دارند و دام ندارند و این مراتع تقریباً حالت تجاری پیداکرده است و مراتع را اجاره می‌دهند، باج می‌گیرند و یا می‌فروشند.


 


وی با بیان اینکه نظارت بر این امر به عهده سازمان جنگل‌ها و مراتع است، گفت متاسفانه در این خصوص یک خلأ قانونی وجود دارد.


 


قندالی ادامه داد: در ابتدای انقلاب، مراتع به دو بخش مراتع حریم روستایی و مراتع عشایری تقسیم شد و متأسفانه مراتع حریم روستا، همان مراتعی هستند که عمدتاً به باج گذاشته می‌شود.


 


رئیس سازمان امور عشایر تصریح کرد: در روستا دام آن‌چنانی وجود ندارد؛ درنتیجه مرتع را کاملاً به عشایر می‌دهند و باج دریافت می‌کنند و برخی هم که در گذشته، پروانه چرا گرفته‌اند یا این پروانه به آنان ارث رسیده است، اکنون آن را اجاره می‌دهند.


 


وی تاکید کرد: همه این کارها از نظر قانونی خلاف است و محل حل این مشکل بر عهده سازمان جنگل‌ها و مراتع است که صحبت‌هایی نیز در این زمینه انجام‌شده است.


 


قندالی عنوان کرد: اکنون باید بر روی احکام دائمی حکمی صادر شود که سازمان مراتع و جنگل‌ها طی مدت یک سال حدودد و ثغور مراتع حریم و عشایری را مشخص کند و اگر این امر نهایی شود دست سازمان جنگل‌ها و مراتع برای ورود به این عرصه بازخواهد شد.


 


رئیس سازمان امور عشایر در خصوص تسهیلات تخصیص داده‌شده به عشایر مازندران نیز اذعان داشت: در طول یک سال گذشته یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات به صندوق عشایری تخصیص داده شد که از این میزان نزدیک به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان با بهره چهار درصد، بدون نیاز به وثیقه و با ضمانت زنجیره‌ای در میان عشایر در حال توزیع است و بقیه اعتبارات نیز در حوزه آب‌رسانی، بخش مطالعات و برنامه‌ریزی در امور عشایر به‌کاربرده می‌شود. 


 


وی بابیان اینکه، شرایط آب هوایی استان مازندران منجر به افزایش و تنوع ظرفیت مراتع استان شده است، افزود: در کنار چرا در مراتع، می‌توان کارهای دیگری همچون کشت گیاهان دارویی و علوفه یا فعالیت زنبورداری و شیلاتی نیز انجام داد.


 


قندالی ادامه داد: این کارها هم موجب توانمندی عشایر می شود و هم کمکی برای تعادل زیست‌محیطی خواهد بود و در نهایت اقتصادی درون‌زا است.


 


رئیس سازمان امور عشایر در خصوص گردشگری عشایر نیز گفت: در حال حاضر، گردشگری به‌صورت غیر ساماندهی شده انجام می‌شود و مردمی که تشنه طبیعت هستند، به‌صورت آزاد می‌روند که این امر باید سازمان‌دهی شود تا هم از آسیب‌های زیست محیطی جلوگیری شود و هم اهالی بتوانند از ظرفیت‌های گردشگری مراتع بهره بیشتری ببرند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب