بازخوانی رشادتهای عشایر ایل خزل در فتح میمک
در آستانه سالروز فتح میمک، جمعی از اقشار مختلف مردم، رزمندگان دوران دفاع مقدس و فاتحان میمک در برنامه خاطرهگویی و شعرخوانی در شهرستان چرداول، رشادتها و دلاورمردیهای عشایر ایلام بویژه ایل خزل را در آزادسازی ارتفاعات میمک بازخوانی و روایت کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر استان ایلام، مردم ایل خزل و دیگر عشایر و ایلات استان ایلام که میمک را متعلق به خود و محل قشلاق عشایر خود میدیدند، برای بازپسگیری این منطقه به میدان رزم آمدند و همپا و همدوش ارتش جمهوری اسلامی ایران برای خروج متجاوزان از میمک تلاش کردند.
با تصرف ارتفاعات میمک با ۱۵ کیلومتر طول و 7 کیلومتر عرض، آزادی بلندیهای کلهقندی و قلههای ۶۲۰ و ۶۲۵ و ۵۴۰ میمک تثبیت شد و همچنین در این عملیات ۲۰۰ کیلومتر از سرزمینهای اشغالی آزاد شد.
این عملیات اولین حمله آفندی نظامی در تاریخ جنگ هشت ساله تحمیلی محسوب میشود که با فداکاریها و رشادتهای مردان سلحشور ایل خزل ایلام، عشایر ایلام و ارتش جمهوری اسلامی ایران در روز ۱۹ دی سال ۵۹ انجام و به اولین پیروزی رزمندگان اسلام منجر شد.
ارتفاعات میمک بواسطه موقعیت جغرافیایی و اشراف بر خاک ۲ کشور ایران و عراق از اهمیت راهبردی برخوردار بود و در اختیار داشتن این ارتفاعات برگ برنده نیروهای نظامی کشور فاتح محسوب میشد.
۲۰ شهریورماه سال ۵۹ و ۱۰ روز قبل از حمله رسمی عراق به ایران صدام در حرکتی غافلگیرانه و متجاوزانه بلندیهای استراتژیک میمک را به تصرف خود درآورد تا پیروز جنگ تحمیلی باشد.
صدام با حضور در این ارتفاعات و نشان دادن اقتدار پوشالی خود بر نقش موثر و تاکتیکی ارتفاعات میمک صحه گذاشت و داشتن ارتفاعات میمک را عاملی موثر برای پیروزی قاطعانه در جنگ علیه ایران اسلامی میدانست.
اما او در معادلات خود مردم جان برکف و عشایر سلحشور ایران را دست کم گرفته بود و تنها قوای نظامی ایران را میدید که از لحاظ نیرو و تجهیزات، عراق بر آنها چربش داشت اما مردم و قدرت دفاعی آنها را نادیده انگاشته بود و غافل بود از اینکه از سوی همین مردم نابود میشود.
دشمن بعثی با وجود اینکه تا بن دندان مسلح بود و از پشتیبانی دولتهای غربی و سازمانهای بینالمللی بهره میبرد اما مردم استان ایلام با دست خالی و تنها با هدف دفاع از سرزمین و آیینشان به مقابله با متجاوزان برخاستند و در این راه حماسههای بیبدیلی را خلق کردند.
نظر دهید