قائم مقام سازمان امور عشایر اعلام کرد:
اسکان نيم ميليون عشاير کشور در چهار برنامه توسعه گذشته
میرولی صفرزاده گفت: نزدیک به نیم میلیون نفر از عشایر کشور در قالب 86 هزارخانوار تا پایان برنامه چهارم توسعه کشور در حدود 1500 کانون اسکان یافته اند.
قائم مقام سازمان امور عشایر گفت: نزدیک به نیم میلیون نفر از عشایر کشور در قالب 86 هزارخانوار تا پایان برنامه چهارم توسعه کشور در حدود 1500 کانون اسکان یافته اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، میرولی صفرزاده در جلسه شورای عشایری آذربایجان غربی افزود: از این تعداد کانون اسکان، تنها 150 کانون هدایت شده و ما بقی به صورت خودجوش و متعلق به سرریزجمعیت و خانوارهای داوطلبی است که با تغییرمعیشت درزیست بوم خود اسکان یافته اند.
وی اضافه کرد: بر اساس آخرین سرشماری درسال 87 جمعیت عشایری کشور، یک میلیون و صد و نودهزار نفر است که با در اختیار داشتن 24میلیون راس دام ،750هزار هکتار اراضی کشاورزی و 33میلیون هکتار مرتع، 25درصد از گوشت قرمز کشور را تولید می کنند.
قائم مقام سازمان امور عشایر گفت: ظرفیت تولیدی عشایر در کشور بسیار بیشتر از سهم جمعیتی آنهاست به طوری که هم اکنون ۲۵ درصد گوشت قرمز را این قشر تامین می کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یک میلیون و ۱۹۰ هزار نفر در قالب عشایر در کشور زندگی می کنند، افزود: این تعداد، حدود یک و نیم درصد جمعیت کشور را شامل می شود.
صفرزاده ادامه داد: در حال حاضر عشایر کشور ۲۴ میلیون راس دام، ۷۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و ۳۳ میلیون هکتار مرتع در اختیار دارند که فعالیت های تولیدی خود را با استفاده از این ظرفیت قابل توجه انجام می دهند.
قائم مقام سازمان امور عشایر ساماندهی عشایر را یکی از برنامه های مهم این سازمان برشمرد و افزود: در خصوص اسکان دائمی این قشر دو دیدگاه موافق و مخالف وجود دارد که برای در نظر گرفتن هر دوی آنها، موضوع ساماندهی مطرح شده است.
وی با بیان اینکه طبق این برنامه ریزی، عشایری که خواهان اسکان باشند در قشلاق ها اسکان داده می شوند و اجباری در این خصوص وجود ندارد، افزود: یکی از مهمترین مشکلات در حوزه عشایر، نبود امکانات برای این قشر است که در صورت عدم توجه به این مهم زمینه مهاجرت آنها به شهرها فراهم می شود که این امر مشکلاتی را برای کشور و خود این افراد ایجاد می کند.
صفرزاده در ادامه با اعلام اینکه طبق بررسی ها، بیش از ۷۰ درصد عشایر کشور خواهان اسکان هستند که این امر با همکاری ادارات مختلف امکانپذیر خواهد بود، گفت: ایجاد زیربناهای رفاهی و ارائه امکانات مورد نیاز برای عشایر، از جمله برنامه هایی است که سازمان امور عشایر دنبال می کند.
نظر دهید