رئیس سازمان امور عشایر اعلام کرد:
اختصاص 2500 میلیارد ریال تسهیلات به عشایر در دولت یازدهم
رئیس سازمان امور عشایر گفت: 2500 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت در دولت یازدهم به عشایر اختصاص یافته که بخشی از آن پرداخت شده است.
رئیس سازمان امور عشایر گفت: دو هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به منظورحمایت از عشایر کشور در دولت یازدهم اختصاص یافته که بخشی از آن پرداخت شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی در همایش سه روزه مسئولان امور تعاونی ها و مدیران عامل اتحادیه های تعاونی های عشایری کشور در مشهد، در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا اظهار داشت: دولت یازدهم با وجود همه مشکلات و محدودیت ها، به جامعه عشایری توجه خاصی داشته و شورای عالی عشایری که ده سال تعطیل بود در این مدت دو جلسه داشت و کمک بزرگی به حمایت از جامعه عشایری کرد.
وی گفت: امسال یک هزار و 500 میلیارد ریال از محل ماده 10 و 12 قانون مدیریت بحران و تنظیم مقررات دولت با عنوان تسهیلات یارانه دار با سود 4 درصد و دوره برگشت پنج ساله با ضمانت زنجیره ای برای به عشایر مصوب شده است .
قندالی افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، یک هزار میلیارد ریال از این تسهیلات به تشکل های عشایری تخصیص داده می شود تا از آن برای حضور قوی در بحث تولید بهره گیرند.
رئیس سازمان امور عشایر خاطرنشان کرد: در سال 94 نیز 60 میلیارد ریال کمک بلاعوض به تشکل های عشایری پرداخت شد که عمده آن در صندوق توسعه بخش عشایری سرمایه گذاری شد .
وی افزود: علاوه بر این حدود یک هزار و 400 میلیارد ریال از محل منابع صندوق توسعه ملی، تسهیلات در اختیار گروهی از عشایر که در طرح زنجیره تولید ورود و مشارکت کرده اند طی دو سال گذشته اعطا شده است.
قندالی بیان داشت: در دو سال گذشته در این طرح 700 هزار راس دام پروار شده و بخشی از این تولید به بازار داخلی و قسمتی هم به بازار خارجی صادر شد.
رئیس سازمان امور عشایر افزود: پیش بینی می شود بخشی از منابع 1.5 میلیارد دلاری که دولت با اولویت مناطق مرزی و عشایری به مجلس پیشنهاد داده و یک فوریت آن تصویب شده است به حوزه عشایری و طرح زنجیره تولید اختصاص یابد و در یک فرصت سه ساله کل جمعیت عشایری در این طرح قرار می گیرند.
وی با اشاره به اینکه تولید گوشت قرمز عشایر کشور در سال 92 حدود 150 هزار تن بود ، اظهار کرد : این رقم در سال جاری 190 هزار تن رسیده که عمده آن از محل اجرای طرح زنجیره تولید و پروار دام بوده است.
قندالی همچنین از تشکیل کارگروه توسعه گردشگری و توسعه صنایع دستی عشایری کشور در ستاد مرکزی خبر داد و گفت: این کارگروه در استان های کشور نیز با هدف حمایت از تولید و اقتصاد عشایری در این حوزه ها تشکیل می شود.
رئیس سازمان امور عشایر عنوان کرد: هم اکنون فروشگاه اینترنتی برای عرضه صنایع دستی درسامانه مرکزی اتحادیه عشایری کشور فعال شده و مشخصات کمی و کیفی صنایع دستی و شناسنامه آنها در این سایت قرار می گیرد.
وی افزود: این فروشگاه اینترنتی هنوز در ابتدای کار است و در سال 96 قصد آن است با مشارکت همه تشکل های کشور تحولی در استفاده از این تکنیک جدید و فضای مجازی برای فروش و عرضه تولیدات عشایری بویژه صنایع دستی شکل گیرد.
قندالی گفت : 200 تشکل در قالب اتحادیه های عشایری استان ها و شرکت های تعاونی عشایری شهرستان ها و اتحادیه مرکزی عشایری ایران فعال هستند و 100 درصد عشایر کشور در قالب این تشکلها ساماندهی شده اند.
رئیس سازمان امور عشایر اظهار کرد: این تشکل ها عمده نیاز عشایر در زمینه تامین نهاده های تولید ، کالاهای اساسی از جمله آرد و سوخت مورد نیاز را تامین و در بین آنان توزیع می کنند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این حدود 330 صندوق خرد زنان عشایری در کشور وجود دارد و در سطح ملی نیز صندوق توسعه بخش عشایری با ذخیره مناسبی فعالیت می کند.
قندالی گفت: امروز صندوق توسعه ملی بخش عشایری با 450 میلیارد ریال سرمایه از تشکل های بسیار مفید و موثر است که در اعطای تسهیلات ارزان قیمت به اعضای خود اقدام می کند.
رئیس سازمان امور عشایر در بخشی دیگر از سخنانش اظهار داشت: سرانه آرد عشایر در سال 92 به ازای هر نفر حدود هفت کیلو گرم در ماه بود اما این میزان امروز 12 کیلو در ماه است که توسط تشکل های عشایری توزیع می شود.
وی گفت: عملکرد این تشکل ها به نسبت شرایط و امکانات و ظرفیت ها خوب است و با توجه به اینکه جامعه عشایری جامعه ای مولد و کم هزینه است و از طرفی عمده تولیدات آنها در داخل کشور مصرف می شود بخشی از این تولیدات توسط خود آنان مستقیم به بازار عرضه می شود و بخشی نیز از سوی تشکل ها پوشش داده می شود.
نظر دهید