امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/04/16 - 15:04
  • تعداد بازدید : 601
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
استاندار تهران:

احیاء مراتع دشت لار برای کشت گیاهان دارویی توسط عشایر ضروری است

استاندار تهران احیاء مراتع دشت لار را یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال بین عشایر استان دانست و از تهیه نقشه جامع گردشگری دشت لار خبر داد.

استاندار تهران احیاء مراتع دشت لار را یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال بین عشایر استان دانست و از تهیه نقشه جامع گردشگری برای صیانت از عرصه های منابع طبیعی و مراتع دشت لار خبر داد.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، حسین مقیمی در جریان سفر به دشت لار و در جلسه شورای عشایر استان تهران که با حضور رئیس سازمان امور عشایر ایران و مسئولین دستگاه های اجرایی استان تهران برگزار شد اظهار داشت: ایجاد اشتغال برای عشایر در گرو بهره گیری از شیوه های نوین پرورش دام از سوی عشایر است.


 


وی جامعه عشایری استان را افرادی پربازده توصیف کرد و افزود: این قشر زحمتکش و بی ادعا علیرغم همه محرومیت ها همواره پربازده و کم مصرف بوده و  در فرایند توسعه نقشی بی بدیل در استان تهران داشته اند.


 


مقیمی گفت: از لحاظ عرضه مواد غذایی نقش عشایر به سبب دارا بودن بخشی از دام های موجود در استان و پاسخ گفتن به تقاضای فزاینده گوشت قرمز و مواد لبنی در جریان توسعه اقتصادی قابل ملاحظه است. 

استاندار تهران مزیت دیگر عشایر را مشارکت همزمان و فزاینده آنان در تولیدات دامی و کشاورزی استان دانست و افزود: عشایر در تغذیه دام عمدتا متکی به مراتع  و پس چر مزارع هستند که از نظر اقتصادی این امر دارای مزیت است و باید برای بسترسازی و احیاء مراتع عشایر استان تلاش کنیم.


 


مقیمی توجه به سلامت دام‌های عشایر را بعنوان تنها دارایی این قشر زحمتکش از یک سو و مؤثر بودن آنها در توسعه اقتصادی استان را ازسوی دیگر نیازمند احیاء مراتع برای چرای دام‌ها دانست و ادامه داد: در واقع منابع طبیعی به‌عنوان بستر حیات، عامل اصلی برای حرکت و رسیدن به توسعه پایدار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است .


وی با ارائه راهکارهایی نظیر تدوین طرح منطقه گردشگری دشت لار، این طرح را یکی از اولویت های دولت برای صیانت از مراتع عشایر و ایجاداشتغال عنوان کرد و افزود: دشت لار دارای مراتعی زرخیز برای عشایر است که بعضأ مورد بی توجهی از سوی برخی گردشگران که به این منطقه وارد می شوند شده است.


 


مقیمی ایجاد منطقه گردشگری در دشت لار را مبتنی بر رعایت تمامی قوانین و ضوابط زیست محیطی دانست و در خصوص جزییات این منطقه گردشگری گفت: در روند ایجاد این منطقه گردشگری برای حفظ بافت جمعیتی عشایر مقرر شد از ظرفیت عشایر کوچنده به دشت لار استفاده شود.


 


رئیس شورای عشایری استان تهران ادامه داد: آنچه که این طرح گردشگری مدنظر داریم تأکید بر مقوله بوم گردی است و یه هیچ عنوان قصد ایجاد مجتمع گردشگری نداریم بلکه در این طرح گردشگران در سیاه چادرهای خود پذیرای گردشگران هستند و کسب درآمد می کنند.


 


وی همچنین از تهیه و تدوین طرح های مرتع داری چند منظوره در دشت لار خبر داد و کشت گیاهان دارویی در مراتع این منطقه را یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال عشایری برشمرد و گفت: این طرح می بایست با اولویت کشت ‌و برداشت گیاهان دارویی تدوین و عملیاتی شود.


 


مقیمی خواستار نقش آفرینی بسیج عشایر در طرح های اشتغال زایی در این بخش شد و گفت: توجه به روش های علمی پرورش دام موجب افزایش تولید ات عشایری است.


 


استاندار تهران تکمیل زنجیره تولیدات عشایری و افزایش سطح تولیدات این محصولات را نیازمند آموزش و تغییر دیدگاه  عشایر از سنتی به مدرن عنوان کرد و بیان داشت: عمده ترین تولید عشایر استان گوشت قرمز است و اگرخواهان افزایش تولید در این بخش هستیم باید از شیوه هایی نظیر تولید، ترکیب و پرورش دام های پربازده استفاد کنیم.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب