مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی:
7 درصد عشایر کشور در خراسان جنوبی زندگی میکنند
غلامرضا قوسی گفت: در حال حاضر در سطح استان 15 هزار خانوار عشایری با 81 هزار نفر جمعیت زندگی میکنند که برابر 7 درصد عشایر کشور هستند.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر در سطح استان 15 هزار خانوار عشایری با 81 هزار نفر جمعیت زندگی میکنند که برابر 13.2 درصد جمعیت استان و 7 درصد عشایر کشور هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، غلامرضا قوسی در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: در سال جاری مبلغ 9 میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به استان خراسان جنوبی اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: در این راستا قرارداد 305 هزار رأس دام به منظور طرح قرارداد پرواربندی دام به عشایر استان اختصاص مییابد که پیشبینی میشود از این محل بیش از 480 تن گوشت قرمز به ارزش تقریبی 120 میلیارد ریال تولید شود.
قوسی از انعقاد قرارداد بیش از 32 هزار رأس دام فی مابین عشایر متقاضی مشارکت در طرح زنجیره تولید گوشت قرمز و شرکت تعاونی عشایری شهرستانها از ابتدای سال جاری خبر داد.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی مدت اجرای این طرح را چهارماهه اعلام کرد و افزود: روند اجرایی طرح بدین صورت است که در ابتدای کار دام عشایر متقاضی مشارکت در طرح، وزنکشی و به قیمت عرفی منطقه محاسبه میشود و پس از مشخص شدن ارزش دام، دام مدنظر چنانچه بیمه نباشد پلاککوبی بیمه شده و برای طی دوره پروار در اختیار خود فرد متقاضی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه عشایر پس از طی دوره 120 روزه پروار نسبت به فروش دام آماده کشتار اقدام و نسبت به باز پرداخت تسهیلات دریافتی اقدام میکنند، خاطرنشان کرد: روند پرداخت این تسهیلات به این نحو است که پس از اخذ ضمانتهای لازم قسمتی از ارزش دام به صورت نقدی و باقیمانده نیز در قالب علوفه به عشایر پرداخت میشود.
قوسی سود این تسهیلات را سالانه بین 11 تا 13 درصد اعلام کرد و افزود: هدف از اجرای این طرح در ابتدا با توجه به خشکسالیها و فقر شدید مراتع، دامپروری به جای دامداری است که با اجرای این طرح هم علوفه و هم نقدینگی مورد نیاز عشایر تأمین میشود.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی اظهار داشت: سال گذشته با تعامل خوبی که با صندوق بیمه کشاورزی داشتهایم حدود 30 درصد از جمعیت دام عشایر بیمه شده است و امسال هدفگذاری کردهایم که بیش از 40 درصد دامهای عشایر استان بیمه شوند.
وی افزود: 66 درصد عشایر استان تاکنون بیمه اجتماعی شدهاند و این رقم به 80 درصد میرسد.
قوسی تقویت و توسعه تعاونیها و صنایع دستی عشایری، جلوگیری از خام فروشی محصولات عشایری و بستهبندی و عرضه به بازار را از جمله برنامههای این ادارهکل در راستای حمایت از عشایر برشمرد.
نظر دهید