مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد خبر داد:
35 درصد چشمههای مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد خشک شدند
مجید علی پور گفت: بیش از 35 تا 40 درصد چشمه های آب مناطق مرتفع عشایرنشین این استان خشک شده است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از 35 تا 40 درصد چشمه های آب مناطق مرتفع عشایرنشین این استان خشک شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، مجید علی پور در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا با بیان این مطلب افزود: این میزان معادل از دست رفتن تامین آب بیش از 4000 خانوار با بیش از 50 هزار راس دام است.
وی از خشک شدن بیش از ۲۱۰ چشمه آب شرب در مناطق ییلاقی عشایر این استان خبر داد و اضافه کرد: اخیرا در بخش های سردسیری و ییلاقی استان که هیچگونه سابقه کمبود آبی نداشته ایم، دچار خشکسالی و کمبود آب شدهایم که برای جامعه عشایری یک معضل است چرا که اولا هیچگونه اعتباری برای آبرسانی به این مناطق پیش بینی نشده است و دوما ظرفیت سیستم های آبرسانی ما هم در حد لازم و کافی نیست.
علیپور خاطرنشان کرد: برای اولین بار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در مناطقی در حال آبرسانی سیار هستیم که هیچگونه سابقه این چنینی وجود نداشته است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: با پیگیری های صورت گرفته تعداد پنج کامیون تانکردار 12 هزار لیتری از سوی سازمان امور عشایر کشور برای آبرسانی به مناطق عشایری استان پیش بینی شده است که به زودی به ناوگان آبرسانی این اداره کل اضافه می شوند.
وی بهسازی کلیه چشمه های آب در مناطق عشایری و احداث منابع ذخیره آب شرب را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این زمینه اعلام کرد.
علی پور بیان کرد: خوشبختانه هم از محل منابع استانی و هم منابع ملی اعتباراتی برای این بخش پیش بینی شده است که سعی می شود این مشکلات تا حد امکان حل شوند ضمن اینکه این موضوع یک چالش و به سختی در حال طی شدن است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد با بین اینکه هم اکنون با بیش از 23تانکر سیار از سوی بخش خصوصی و دولتی در حال آبرسانی به مناطق مختلف عشایری در سطح استان هستیم گفت: بیش از 300 دستگاه تانکر چرخدار گالوانیزه 2000 لیتری بین عشایر استان توزیع شده است که کارهای توزیع آب را با ماشین آلات خود انجام می دهند.
وی افزود: همچنین بیش از 2000 تانکر هزار لیتری سبک و قابل حمل تاشو برای ذخیره آب در اختیار عشایر استان قرار داده شده است.
علیپور یادآور شد: برای آبرسانی سیار به عشایر استان به بیش از 30 دستگاه تانکر آبرسان و بیش از 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تامین حدود یک میلیارد از این میزان را از محل منابع استانی و مابقی را از منابع ملی و سایر بندهای خاص پیگیر هستیم.
نظر دهید