مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان:
2720 خانوار عشایری کرمان زیر پوشش بیمه قرار گرفتهاند
جمشید احسانی نیا گفت: شاخص برخورداری عشایر از آب آشامیدنی 38 درصد است که این شاخص در جامعه روستایی 67 است.
مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان گفت: شاخص برخورداری عشایر از آب آشامیدنی در حال حاضر 38 درصد است که این شاخص در جامعه روستایی به 67 درصد میرسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، جمشید احسانینیا در جلسه شورای مدیران منطقه جنوب کرمان اظهار داشت: در جنوب کرمان 11 هزار خانوار عشایری با جمعیت 56 هزار نفر در قالب 25 ایل و 88 طایفه زندگی میکنند که یک میلیون و 297 هزار و 230 دام سبک و سنگین در اختیار دارند.
وی با اشاره به توانمندیهای اقتصادی جامعه عشایری جنوب کرمان افزود: عشایر این منطقه دارای 53 هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی منطقه هستند، 21 درصد صنایع دستی استان کرمان را تولید میکنند و ظرفیتهای انسانی و طبیعی فراوان گردشگری دارند.
احسانینیا اضافه کرد: در حال حاضر به دلیل خشکسالیهای پیاپی حدود 4 هزار و 200 خانوار عشایری توسط پنج دستگاه تانکر کششی به صورت سیار آبرسانی میشوند.
مدیر امور عشایر جنوب کرمان اظهار داشت: شاخص برخورداری عشایر از آب آشامیدنی در حال حاضر 38 درصد است که این شاخص در جامعه روستایی به 67 درصد میرسد.
وی شاخص دسترسی عشایر به راه مناسب را 48 درصد خواند و ادامه داد: عمده مشکلات در این طرح پراکندگی و صعبالعبور بودن مناطق عشایری و کمبود اعتبارات عمرانی است.
احسانینیا با تشریح فعالیت شبکه تعاونیهای عشایری که توزیع نهادههای دامی و ارزاق مورد نیاز عشایر را به عهده دارند، بیان داشت: پنج تشکل عشایری با 29 نیرو در منطقه جنوب کرمان فعالیت می کنند.
مدیر امور عشایر جنوب کرمان افزود: توزیع 10 هزار تن نهاده دامی، راهاندازی فروشگاه عرضه محصولات عشایری و کارگاه تهیه خوراک دام با تولید سالانه سه هزار و 500 تن و توزیع ماهانه بیش از 550 تن آرد مورد نیاز عشایر از جمله فعالیتهای این شبکه است.
وی ادامه داد: همچنین تسهیلات از طریق صندوق حمایت بخش کشاورزی برای اجرای طرح زنجیره گوشت به میزان 24 هزار رأس توزیع شده است که از این محل 240 تن افزایش وزن و 100 تن گوشت قرمز به ارزش 25 میلیارد ریال حاصل شده است.
مدیر امور عشایر جنوب کرمان با تشریح اهم مشکلات و محدودیتهای کلان موجود در مناطق عشایری ادامه داد: پایین بودن شاخصهای توسعه و برخورداری عشایر نسبت به جامعه شهری و روستایی، فروش دام مازاد عشایر و شفاف نبودن قوانین در زمینه احداث ایلراههای عشایری به ویژه در مناطق دوردست و کوهستانی از جمله این مشکلات هستند.
وی تعدی به مراتع عشایر را از دیگر مشکلات موجود خواند و گفت: بر همین اساس ضرورت دارد که مدیریت مرتع به خود عشایر واگذار شود و البته این امر با نظارت دستگاههای متولی صورت گیرد.
احسانینیا با بیان اینکه بازار مناسبی برای تولیدات عشایر «گوشت، کرک، فرآوردههای لبنی و ...» وجود ندارد، اضافه کرد: مسئولان مربوطه نیز باید هرچه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف اسناد مالکیت اراضی واگذار شده به عشایر اقدام کنند.
نظر دهید