امروز : 05 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1394/09/16 - 11:23
  • تعداد بازدید : 832
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس امور عشایر استان تهران:

101 پروژه در مناطق عشایری استان تهران در حال اجرا است

سیروس نصیری گفت: در حال حاضر 101 پروژه عمرانی و خدماتی با اعتباری بالغ بر 300 میلیارد ریال در مناطق عشایری استان تهران در حال اجرا است.

رئیس امور عشایر استان تهران گفت: در حال حاضر 101 پروژه عمرانی و خدماتی با اعتباری بالغ بر 300 میلیارد ریال توسط 12 دستگاه اجرایی در مناطق عشایری استان تهران در حال اجرا است.


 


به گزارش روابط عمومی امور عشایر تهران، سیروس نصیری در برنامه رادیویی ذره بین با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه در بخش عشایر استان تهران ارتقاء شاخص های توسعه انسانی عشایر سالیانه سه درصد پایه گذاری شده است، افزود: در نظر داریم شاخص های توسعه انسانی عشایر در سال پایانی برنامه به میزان 92 درصد کل جمعیت عشایر استان نزدیک شود.


 


وی ادامه داد: برای دستیابی به این هدف تشکیل شوراهای عشایری استان و شهرستانی را در دستور کار قرار دادیم که در سالجاری 33 جلسه شورای عشایری با 256 مصوبه برگزار شد.


 


نصیری با قدردانی از حمایت های استاندار تهران و فرمانداران شهرستان های عشایرنشین استان برای برگزاری جلسات شورای عشایری، گفت: با تشکیل جلسات شورای عشایری مسائل و مشکلات عشایر مطرح و تصمیماتی برای رفع این مشکلات اتخاذ می شود.


 


رئیس امور عشایر استان تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آخرین وضعیت جامعه عشایر تهران، گفت: جامعه عشایری استان تهران به عنوان جامعه سوم بعد از جامعه شهری و روستایی از حدود 400 سال گذشته از برخی نقاط عشایری کشور به این استان مهاجرت کردند و به علت ویژگی های مساعد اقلیمی و جغرافیایی همچنان به شیوه معیشت پدران خود یعنی دامداری از طریق کوچ به مناطق ییلاقی، میانبند و قشلاقی ادامه داده اند.


 


وی بیان داشت: این جامعه مولد امروز با جمعیتی نزدیک به سه هزار خانوار متشکل از 4 ایل و 27 طایفه، همراه با 400 خانوار عشایری میهمان از استانهای البرز، سمنان، مرکزی و قم، با دارابودن بیش از 700 هزار راس دام سبک در مناطق عشایری استان تهران زندگی می کنند.


 


نصیری ادامه داد: ایلات هداوند، مغان، کلهر، شاهسون و طوایف مستقل فیروزکوهی، عرب کتی، عرب صحنایی، باقری و صادقی، کوهی، کلکوهی، پازوکی و ...از ایلات عشایر استان تهران می باشند.


 


رئیس امور عشایر استان تهران اضافه کرد: این عشایر در دو زیست بوم و 154 مرتع ییلاقی و قشلاقی با وسعت 800 هزار هکتار در مناطق عشایری شهرستانهای فیروزکوه، دماوند، ورامین، پیشوا، پاکدشت،ری، ملارد،شمیرانات، شهریار، تهران، پردیس و قرچک استقرار دارند و توسط هشت شرکت تعاونی و یک اتحادیه تعاونی های عشایری استان خدمات رسانی می شوند.


 


وی همچنین به میزان تولیدات عشایر استان تهران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته عشایر استان تهران بیش از 62 هزار تن محصولات دامی، پروتئینی، لبنی و باغی تولید کردند که نسبت به سال ما قبل آن 10 درصد رشد داشته است.


 


نصیری در خصوص تولیدات صنایع دستی عشایر تهران اظهار کرد: عشایر استان تهران در تولید صنایع دستی نظیر قالی و قالیچه، گلیم، جاجیم، زیلو، گبه، جوراب، کلاه و دستکش، حصیر و سیاه چادر که بیشتر جنبه خود مصرفی دارد فعالیت می کنند.


 


رئیس امور عشایر استان تهران یادآور شد: پرورش قارچ خوراکی، جمع آوری گیاهان دارویی و پرورش زنبور عسل نیز از دیگر اقدامات تولیدی عشایر استان تهران می باشد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب