امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/01/29 - 14:43
  • تعداد بازدید : 816
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
خشکسالی های اخیر و کاهش نزولات جوی باعث شد

کوچ زودهنگام عشایر اصفهان به ییلاق در پی خشکسالی در قشلاق

مدیرکل امور عشایر اصفهان گفت: عشایر این استان با جمعیتی بیش از 53 هزار نفر در اردیبهشت وارد مناطق ییلاقی خود می‌شوند.

مدیرکل امور عشایر اصفهان گفت: عشایر این استان با جمعیتی بیش از 53 هزار نفر در قالب 9 هزار و 605 خانوار در اردیبهشت وارد مناطق ییلاقی خود در فریدون‌شهر، چادگان، سمیرم، شهرضا و دهاقان می‌شوند.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، مختار اسفندیاری اظهار داشت: امسال عشایر در مناطق ییلاقی به‌دلیل کاهش بارش‌ها و خشکسالی، وضعیت بحرانی دارند و کم‌آبی و کمبود علوفه دام و مشکلاتی است که عشایر با آن دست به گریبان هستند.


 


یک میلیون واحد دامی عشایر از حدود یک میلیون و 350 هزار هکتار از مراتع استان تعلیف می‌کنند و سالانه حدود 10 هزار تن گوشت قرمز به بازار استان عرضه می‌کنند.


 


وی با اشاره به اینکه به دلیل خشکسالی عشایر مناطق قشلاقی مجبور به کوچ زود هنگام شدند و لازم است هماهنگی لازم برای حضور آنان در مناطق ییلاقی ایجاد شود، گفت:


وی گفت: عشایر اصفهان سالانه 30 هزار متر مربع انواع صنایع‌دستی از جمله قالی، قالیچه، زیلو، حصیر، خورجین و دستکش معادل یک‌سوم صنایع‌دستی استان را تولید می‌کنند.


 


مدیرکل امور عشایر اصفهان با بیان اینکه عشایر پشتوانه امنیتی، فرهنگی و اقتصادی کشور هستند گفت: بعد از انقلاب اسلامی، تحولات گسترده‌ای در جوامع عشایری کشور ایجاد شد که مهمترین آنها افزایش خدمات رفاهی و ارتقای سطح سوادآموزی بود.


 


اسفندیاری با بیان این‌که شهرستان شهرضا یکی از شهرستان‌های استان است که هر ساله میزبان عشایر کوچ رو است، بیان کرد: به طور متوسط هر خانواده عشایری باید 100 تا 150 رأس دام داشته باشد تا امکان امرار معاش و کسب درآمد مناسب را داشته باشد.


 


وی با اشاره به کاهش جمعیت عشایر در دهه‌های گذشته و اضافه شدن آنها بر جمعیت شهری و روستایی، اظهار داشت: شاخص‌های توسعه در مناطق روستایی بیش از 70 درصد و در مناطق شهری بیش از 90 درصد بوده اما این شاخص‌ها در مناطق عشایری کمتر از 50 درصد است و باید ارتقا یابد.


 


مدیرکل امور عشایر استان اصفهان با اشاره به این‌که سالیانه بیش از 50 طرح در بخش‌های عمرانی، فرهنگی و پژوهشی برای جامعه عشایری استان اجرا می‌شود، افزود: یکی از طرح‌های اجرا شده برای عشایر طرح ساماندهی اسکان جامعه عشایری است که براساس این طرح، زمینه اسکان عشایر داوطلب سکونت در مناطق مناسب فراهم می‌شود.


 


وی با اشاره به اجرای طرح عملیات ساماندهی کوچ با هدف ایجاد زمینه مناسب برای کوچ سالانه عشایر، تصریح کرد: در طرح شناسایی مناطق مستعد برای اجرای طرح‌های عشایری، امکانات و زیرساخت‌های لازم برای اجرای طرح‌های بلندمدت و پایدار عشایری، بررسی و اعلام می‌شود.


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب