مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی:
پنیر خیکی عشایر خراسان شمالی باید برندسازی شود
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: پنیر خیکی یا پوستی تولید خانوار های عشایری این استان که از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است باید توسط سرمایه گذاران برند سازی شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمدرضا قلی پور اظهار داشت: خانوارهای عشایری این استان سالانه افزون بر ۱۰۰ تن پنیر خیکی باکیفیت تولید می کنند اما این محصول به صورت فله ای و بی نام و نشان به فروش می رسد.
وی افزود: محصولات عشایر این استان پاک و سالم و حتی ارگانیک تولید می شود که نیاز است سرمایه گذاران در حوزه صنایع غذایی با برندسازی این تولیدات را به کشور معرفی کنند.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی با بیان اینکه پنیر خیکی خانوار های عشایری این استان در محیطی بی هوازی تولید می شود، گفت: عشایر این پنیر را در زیر زمین به جای یخچال چندین ماه نگهداری می کنند که این امر محیطی بی هوازی را برای تخمیر ایجاد می کند.
قلی پور افزود: این پنیر از شیر گوسفند تولید میشود و هم اکنون به طور متوسط هر یک کیلوگرم ۸۰۰ هزار ریال در بازار به صورت فله ای به فروش می رسد.
وی با بیان اینکه پنیر خیکی و سایر فراورده های لبنی عشایر از طعم خاصی برخوردار است گفت: دام عشایر در چراگاه ها و مراتع مناطق ییلاقی و قشلاقی تعلیف می شوند که این مناطق از گیاهان دارویی فراوانی برخوردار است به همین دلیل شیر گوسفندان دارای طعم و عطر خاصی است.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی اظهار داشت: پنیر تولیدی خانوار های عشایری به دلیل اینکه گوسفندی است و درصد چربی بالاتری در مقایسه با سایر پنیرها دارد از کیفیت بهتری برخوردار است.
قلی پور افزود: خانوار های عشایری استان افزون بر ۷۰ نوع محصول شامل انواع پنیر، ماست خشک، کشک، قره قروت، دوغ تولید می کنند اما بیشتر به مصرف خانوار می رسد و بعضاً فروخته نیز می شود.
وی اظهار داشت: راه اندازی واحدهای کوچک برای بسته بندی و برندسازی برای عرضه تولیدات عشایری به بازار در زمینه بهداشتی، اطلاع رسانی و تبلیغ ضروری است.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی بر ایجاد اشتغال، اشتغال پایدار در خانوار های عشایری استان تاکید کرد و گفت: با فراهم کردن زمینه فروش محصولات عشایری که پاک و سالم هستند و نسبت به سایر محصولات از کیفیت بالاتری برخوردار است باید شغل های جدید ایجاد کنیم.
نظر دهید