با حضور مقام هاي عالي كشور در سالن اجلاس سران
همایش ملی "روز روستا و عشایر" 15 مهر برگزار می شود
چهارمین همایش ملی "روز روستا و عشایر" 15 مهر ماه با حضور مقام های عالی و 1400 نفر ا عشاير و روستائيان کشور در محل همايش هاي بين المللي برگزار می شود.
چهارمین همایش ملی "روز روستا و عشایر" 15 مهر ماه با حضور مقام های عالی و 1400 نفر از عشاير و روستائيان كشور، در محل مركز همايش هاي بين المللي جمهوري اسلامي ايران(سالن اجلاس سران) برگزار می شود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان امور عشاير ايران، رئيس سازمان امور عشاير در گفت و گو با راديو گفتگو با بيان اين مطلب و گراميداشت "روز ملي روستا و عشاير" در پاسخ به سوال مجري برنامه در خصوص تغييرات صورت گرفته در زندگي جامعه عشايري اظهار داشت: ما به دنبال حفظ اصالت زندگي عشاير هستيم اما برخي از تغييرات و پديده ها طبيعي است و برخي از اقدامات نيز در جهت تسهيل زندگي عشاير است.
وي در خصوص جمعيت عشايري كشور گفت: بر اساس آخرين سرشماري عشاير كوچنده كشور در سال 87 كه توسط مركز آمار ايران انجام شده است، جمعيت عشايري كشور يك ميليون و 200 هزار نفر است كه حدود 1.8 درصد جمعيت كشور را شامل مي شوند.
وي ادامه داد: بعد از انقلاب جمعيت مطلق عشاير كم نشده است اما درصد آن نسبت به كل جمعيت كشور كمتر شده است.
قندالي بيان داشت: در برنامه راهبردي جامعه عشايري كشور كه براي افق 1404 طراحي شده است جمعيت عشايري كشور تقريبا ثابت خواهد ماند چرا كه عرصه هاي موجود ظرفيت همين مقدار جمعيت را دارد اما يقينا شيوه معيشت، كوچ و حتي نوع استقرار عشاير دچار تغييراتي مي شود و فعاليت هاي اقتصادي آنان متنوع تر خواهد شد.
رئيس سازمان امور عشاير افزود: در گذشته 100 درصد فعاليت عشاير مبتني بر دام و دامداري بوده است اما در حال حاضر اين ميزان به 60 درصد كاهش پيدا كرده و فعاليت هايي از قبيل صنايع دستي، گياهان دارويي و گردشگري عشاير در حال انجام است كه تنوع اشتغال و درآمد در مناطق عشايري را به دنبال خواهد داشت.
وي با بيان اينكه در افق 1404 حتما عشاير در يكي از قطب هاي قشلاق و يا ييلاق داراي يك سرپناه مي شوند، اذعان كرد: وقتي صحبت از سرپناه مي كنيم خيلي سمت و سوي اسكان را پيدا نمي كند بلكه برنامه ريزي براي ايجاد امكاناتي است كه عشاير با اطمينان بيشتري در آنجا زندگي كنند.
قندالي تصريح كرد: سياست حاكميت به هيچ وجه اسكان عشاير نيست بلكه سياست راهبردي دولت در قبال جامعه عشايري ساماندهي آنان با اتكا به دانش بومي و دانش روز است.
رئيس سازمان امور عشاير اضافه كرد: يقينا يك سرريز جمعيت وجود خواهد داشت بر همين اساس طرحي براي اسكان عشاير داوطلب داريم كه بر اساس آن برنامه ريزي و فعاليت هاي لازم براي اسكان داوطلبانه عشاير انجام مي شود.
وي در خصوص فعاليت هاي عشاير در حوزه اقتصاد اظهار داشت: عشاير كشور 25 درصد گوشت قرمز و 35 درصد صنايع دستي كشور را توليد و در عرصه هاي توليد گياهان دارويي و گردشگري نيز فعاليت هايي براي ارتقا درآمد آنان در حال پيگيري است.
قندالي با بيان اينكه بخش اعظم زندگي عشاير به لحاظ اقتصادي خودكفا و خودگردان است، افزود: عشاير بيشتر مواد غذايي، پروتئيني و لبني مورد نياز را از توليدات خود استفاده مي كنند بطوريكه 80 در صد تامين نيازهاي عشاير در اختيار خودشان است و تنها بخش كمي از نيازهايشان را با توجه به تغييرات صورت گرفته، از بازار تامين مي كنند.
رئيس سازمان امور عشاير در پاسخ به سوالي در خصوص تخريب مراتع توسط عشاير، تصريح كرد: حيات اقتصادي عشاير وابسته به مرتع است و عشاير به خاطر بقاي خودشان بهترين حافظان مراتع و از همه دلسوز تر هستند و ما بايد تنها الزامات لازم را براي آنان فراهم كنيم.
وي با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: در برنامه ششم توسعه عشاير خيلي پررنگ ديده شده اند و انشاالله بتوانيم با ظرفيت هاي پيش بيني شده در اين برنامه خدمات لازم را به آنان ارائه دهيم.
قندالي در خصوص تسهيلاتي كه به عشاير پرداخت مي شود نيز اذعان داشت: ميزان تسهيلاتي كه به هر خانوار عشايري و يا تشكل هاي عشايري پرداخت مي شود بستگي به نوع فعاليت و حجم آن دارد يه عنوان مثال در طرح زنجيره توليد گوشت قرمز، براي هر راس دام پروار 200 هزار تومان پرداخت مي شود كه 60 درصد آن براي تامين نهاده دامي است و بخشي نيز به عنوان نقدينگي در اختيار آنان قرار مي گيرد.
وي افزود: اخيرا نيز 1.5 ميليارد دلار تسهيلات براي رونق اقتصاد و اشتغال در مناطق عشايري، روستايي و محروم كشور از سوي مجلس اختصاص داده شده است كه در قالب چندين پروژه برنامه ريزي و اجرا مي شود.
گفتني است، همایش "روز ملي روستا و عشاير" از ساعت 8 تا 17 روز شنبه 15 مهر ماه در مركز همايش هاي بين المللي(سالن اجلاس سزان) برگزار می شود. گفت و گوي كامل رئيس سازمان امور عشاير در برنامه گفت و گوي اقتصادي نيز ساعت 14:30 روز 15 مهر، همزمان با برگزاري همايش، از راديو گفتگو(موج FM ـ رديف 103.5 مگاهرتز) پخش مي شود.
تهيه و تنظيم خبر: عليرضا رحيمي
نظر دهید