تاریخ شمسی : 17 مهر ، 1405 - 2:55:15
  • << اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی >>
  • ×
  • تاریخ انتشار : 5 ساعت پیش
  • تعداد بازدید : 1
  • زمان مطالعه :
  • کد خبری :
  • گروه خبری :

رئیس سازمان امور عشایر ایران در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های روستایی و عشایری تأکید کرد:

خروج عشایر از چرخه تولید، امنیت غذایی کشور را به مخاطره می‌اندازد

رئیس سازمان امور عشایر ایران در آیین افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های روستایی و عشایری، با تبیین جایگاه راهبردی این قشر در ساختار جمعیتی کشور، جامعه عشایری را نه تنها یک واحد تولیدی، بلکه ستون فقرات اقتصاد مقاومتی و نماد زنده پدافند غیرعامل معرفی کرد.

خروج عشایر از چرخه تولید، امنیت غذایی کشور را به مخاطره می‌اندازد
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان امور عشایر ایران،

جهانبخش میرزاوند با تأکید بر اینکه عشایر با کمترین هزینه، بیشترین بهره‌وری را برای کشور به ارمغان می‌آورند، اظهار داشت: جامعه عشایری با تکیه بر توان بومی و مراتع خدادادی، در حال حاضر ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تأمین می‌کنند. برنامه راهبردی دولت چهاردهم این است که با افزایش ضریب نفوذ دانش، اصلاح نژاد و ارتقای بهره‌وری، این سهم را به ۴۰ درصد افزایش دهیم.

وی نسبت به غفلت از این ظرفیت هشدار داد و افزود: در صورت خروج عشایر از چرخه تولید، کشور ناگزیر به تخصیص میلیاردها دلار ارز برای واردات گوشت خواهد بود که این امر نه‌تنها امنیت غذایی را به مخاطره می‌اندازد، بلکه با تحمیل هزینه‌های سنگین لجستیکی، سردخانه‌ای و ایجاد ناترازی در شبکه برق کلان‌شهرها، چالش‌های زیرساختی بی‌سابقه‌ای را ایجاد خواهد کرد.»

ظرفیت‌های پنهان؛ از ایزولاسیون حرارتی تا امنیت پایدار

رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به توانمندی‌های عشایر، گفت: پشم و کرک عشایری به جای اینکه به یک معضل زیست‌محیطی تبدیل شود، می‌تواند در صنایع پیشرفته ساختمانی به عنوان لایه‌های ایزولاسیون حرارتی مورد استفاده قرار گیرد. این تنها بخشی از زنجیره ارزش مغفول‌مانده‌ای است که باید با حمایت‌های کارشناسی و علمی به چرخه صنعت بازگردد.

وی همچنین با اشاره به شاخص‌های امنیتی گفت: عشایر در زمره امن‌ترین جوامع ایران هستند؛ به‌طوری‌که در برخی مناطق عشایری سالها است که حتی یک مورد جرم خشن رخ نداده که این امر گواه فرهنگ غنی، سلامت اخلاقی و اصالت جامعه عشایری است.

تکمیل زنجیره ارزش و توسعه زیرساخت‌ها در دولت چهاردهم

میرزاوند با اشاره به دغدغه‌های زیرساختی افزود: در دولت چهاردهم، تکمیل زنجیره ارزش تولیدات عشایری و صنایع‌دستی در اولویت است. ما در سازمان امور عشایر با نگاه به آینده، برنامه‌های متعددی برای ارتقای وضعیت مدارس شبانه‌روزی، تجهیز و توسعه پوشش شبکه مخابراتی و تخصیص شماره سه‌رقمی خدمات عشایری داریم که تا پایان دولت اجرایی خواهد شد.

وی در پایان تأکید کرد: هرگونه تصمیم‌گیری در حوزه‌های مرتبط با عشایر باید مبتنی بر شناخت کامل از مختصات زیستی و مقتضیات این جامعه باشد تا ظرفیت‌های بالقوه عشایر به موتور محرک توسعه کشور تبدیل شود.

گزارش خبری

کلمات کلیدی :

خبرنگار :

نظرات

کلیه حقوق مادی و معنوی وب سایت متعلق به سازمان امور عشایر ایران می باشد. طراحی و پشتیبانی توسط فرتاک اندیش آسیا