رئیس فراکسیون عشایری در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی:
50 میلیارد تومان برای ردیف اعتباری راه های عشایری پیشنهاد داده ایم
رئیس فراکسیون عشایری مجلس گفت: 50 میلیارد تومان برای ردیف اعتباری ملی راه های عشایری پیشنهاد داده ایم که اگر در کمیسیون تلفیق تصویب شود سرمایه بزرگی برای عشایر خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، هیات رئیسه فراکسیون عشایری مجلس شورای اسلامی در نشست با وزیرجهاد کشاورزی دغدغه های این فراکسیون در خصوص جامعه عشایری را مطرح کردند.
رئیس فراکسیون عشایری مجلس در این نشست اظهار داشت: یکی از چالشها در حوزه عشایری نگهداری راه های عشایری است که 50 میلیارد تومان برای ردیف اعتباری ملی در این خصوص پشنهاد داده ایم که اگر در کمیسیون تلفیق تصویب و اختصاص داده شود سرمایه بزرگی برای عشایر خواهد بود.
علی کریمی فیروزجانی با اشار به پیگیری راه اندازی مجمع خیرین مدرسه ساز عشایری، گفت: با راه اندازی این مجمع می توانم از ظرفیت آن در مدرسه سازی برای عشایر استفاده کنیم.
رئیس فراکسیون عشایری مجلس اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که در کشور دارای اهمیت است تقویت جامعه عشایری است و افزود: امیدواریم با همکاری هم در مجلس یازدهم تصمیمات بزرگی برای عشایر کشور گرفته شود.
وی با اشاره به مشکلات عشایر در تامین نهاده دامی، تاکید کرد: باید گلوگاه های فساد در نهاده دامی را ببندیم چرا که فشار سنگینی برای دامدارن ایجاد شده ک این فشار در بخش عشایری سنگین تر است.
مهدی روشنفکر نایب رئیس فراکسیون عشایر نیز در این نشست گفت: کاهش قیمت دام، تصرف ایلراه ها، بی توجهی به بازار تولیدات عشایر، کمبود خدمات درمانی و بهداشتی و نرخ بالای ترک تحصیل در بین دانش آموزان عشایری از مشکلات عشایر است.
وی گفت در بودجه سال 1400 جامعه عشایری وضعیت خوبی دارند که امیدواریم خیلی از این مشکلات برطرف شود.
عشایر فرهنگ و هویت کشور هستند
حجت الاسلام پژمان فر عضو دیگر هیت رئیسه فراکسیون عشایری نیز گفت: عشایر برای دریافت تسهیلات مدارک ضمانتی ندارند و باید راهی را برای این موضوع باز کنیم و به آنان کمک کنیم تا بتوانند از تسهیلات بهره مند شوند.
وی ادامه داد: عشایر علاوه بر نقشی که در تولید دارند، فرهنگ و هویت کشور هستند و هر چقدر برای قشر مظلوم عشایر کار کنیم راه دوری نمی رود.
حجت الاسلام پژمان فر با یادآوری اینکه در مجلس نهم و دهم مصوبات خوبی برای جامعه عشایری در مجلس تصویب شد، تاکید کرد: عشایر باید مورد حمایت قرار بگیرند تا با انگیزه به تلید بپردازند.
جلوگیری از تردد دام باعث شده جلوی جهش تولید گرفته شود
اسحاقی دیگر عضو هیات رئیسه فراکسیون عشایری مجلس نیز موضوع صادرات دام عشایر را مطرح کرد و گفت: کشورهای افغانستان و پاکستان نیاز به گوشت و مرغ تولیدی کشور ما دارند.
وی افزود: جلوگیری از تردد دام باعث شده جلوی جهش تولید گرفته شود و این خلائی که در تامین نهاده دامی وجود دارد را می توانیم با صادرات به افغانستان و پاکستان برطرف کنیم.
کشاورز و دامدار جایگاه بالایی ندارند
نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس نیز در این نشست گفت: در کشورهای خارجی کشاورز و دامدار جایگاه بالایی دارند اما متاسفانه در کشور ما اینگونه نیست.
صدیف بدری ادمه داد: یک سوپر مارکت و یا آرایشگر می تواند از پروانه کسب خود برای دریافت تسهیلات استفاده کند اما عشایر نمی توانند از پروانه چرا برای دریافت تسهیلات دریافت کنند.
این عضو هیات رئیسه فراکسیون عشایری کشاورز و دامدار ابراز داشت: عشایر اگر هکتارها زمین و دام داشته باشند اینها برای دریافت تسهیلات اعتبار ندارد و این دغدغه ای است که باید ببینیم چگونه می شود این معضل را برای عشایر و بانکها برطرف کرد.
وی با بیان اینکه قیمت دام پایین و قیمت نهاده بالا است و دامداران عشایری متضرر می شوند، گفت: قیمت دام زنده گوسفند 40 هزار توان است اما وقتی به دست مصرف کننده می رسد تا 120 هزار توان هم است.
بدری با تاکید بر اینکه محصولات دامی و لبنی عشایر باید به قیمت مناسب خریداری شود، خاطرنشان کرد: هر طرح و لایحه ای از سمت دولت در خصوص عشایر داده شود در مجلس از آن حمایت می کنیم.
نظر دهید