با حضور رئیس سازمان امور عشایر ایران
کلنگ عملیات آبرسانی به ۵ قشلاق عشایری میانه زده شد
کلنگ آغاز عملیات اجرایی تامین آب ۵ قشلاق عشایرنشین شهرستان میانه با حضور رئیس سازمان امور عشایر ایران زده شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم امروز در سفر به آذربایجان شرقی در مراسم کلنگ زنی این پروژه، خسارت خشکسالی به ۳۴ میلیون هکتار از مراتع عشایر را ۶۲ هزار میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: با امضای وزیر کشور 800 میلیارد تومان از محل اعتبارات مدیریت بحران برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی در مناطق عشایری اختصاص یافته است.
وی افزود: این اعتبار شامل اختصاص 400 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره، 200 میلیارد تومان برای آبرسانی سیار و 200 میلیارد تومان نیز برای تامین علوفه دامی است تا عشایر امسال به سلامت از بحران خشکسالی عبور کنند.
علائی مقدم با اشاره به اینکه استمهال وام های پرداختی به عشایر نیز برای یکسال اجرایی می شود، تاکید کرد: تعاونی های عشایری باید تامین علوفه دامی مورد نیاز عشایر را به صورت مدت دار تدارک ببینند.
جذب اعتبار برای عشایر با ایجاد ظرفیت های قانونی
رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به ایجاد ۱۷ ظرفیت قانونی در برنامه ششم برای عشایر، افزود: ایجاد این ظرفیت های قانونی سبب جذب اعتبارات بیشتر برای جامعه عشایری شده است.
وی اظهار داشت: 246 هزار خانوار عشایری با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در کشور زندگی میکنند که تاثیر به سزایی در اقتصاد مقاومتی، توسعه پایدار، امنیت غذایی و تولید گوشت قرمز دارند و 200 هزارتن از ۸۸۰ هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین می کنند.
علائی مقدم گفت: ۳۴ میلیون هکتار از مراتع کشور در اختیار عشایر است و به عنوان مرزداران بی مزد در ۵۹ درصد از سرزمین جغرافیایی ایران که نه پاسگاه انتظامی و نه دوربین های نظارتی وجود دارد با غیرت و تعصب از کیان و تمامیت ارضی کشور دفاع می کنند.
تامین 450 هزار تن شیر و فرآورده های لبنی توسط عشایر
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: ۴۰درصد فرش صادراتی کشور، ۳۵ درصد صنایع دستی و ۴۵۰ هزار تن شیر و فرآورده های لبنی توسط عشایر تولید می شود و با کمترین مزاحمت بیشترین اثرگذاری را در اقتصاد کشور دارند.
وی با بیان اینکه هر نفر عشایر به تنهایی گوشت قرمز ۱۶ نفر ایرانی را تولید می کند، بر توجه به جامعه عشایری تاکید کرد و برآورده شدن مطالبات این قشر را مستلزم همراهی و همکاری دستگاه های اجرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با سازمان امور عشایر عنوان کرد.
علائی مقدم رسیدگی به ۶۶ هزار کیلومتر راه عشایری و تامین آب شرب عشایر و دام آنان را ضروری دانست و یادآور شد: در ابتدای انقلاب شاخص برخورداری عشایر از آب شرب سالم و بهداشتی ۵درصد بود که این مقدار تا سال ۹۸ به 43درصد رسید و با عنایات رهبر معظم انقلاب و تخصیص 254 میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، این رقم در پایان سال ۹۹ به ۶۳درصد افزایش یافته است.
گفتنی است، در این مراسم که نماینده مردم شهرستان میانه، مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی و جمعی از مسئولین شهرستان حضور داشتند، عملیات آبرسانی به پنج روستای عشایرنشین شهرستان میانه شامل قشلاقات دادلو، حلاج علیا، حلاج سفلی، قویجاق و بلانلیق با اعتبار 3.5 میلیارد تومان آغاز شد.
احداث دو ایستگاه پمپاژ آب، احداث دو مخزن ذخیره آب ۵۰ مترمکعبی و لوله گذاری ۲۵۰۰ متر برای تامین آب شرب بهداشتی این پنج قشلاق از اهداف اجرای این پروژه است که پیش بینی شده تا پایان شهریورماه امسال به بهره برداری برسد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران همچنین در این سفر از شرکت تعاونی عشایری شهید مطهری میانه بازدید و در جریان فعالیت های این شرکت در خدمات رسانی به عشایر شهرستان قرار گرفت. شهرستان میانه دارای هشت روستا (قشلاق) عشایرنشین با جمعیت یکهزار خانوار است.
نظر دهید