امروز : 29 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1400/02/15 - 12:34
  • تعداد بازدید : 572
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر ایران:

یک میلیون راس دام عشایر توسط شرکت پشتیبانی دام خریداری می شود

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: یک میلیون راس دام عشایر به قیمت هر کیلو 45 هزار تومان توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم  امروز در نشست رسانه ای در سالن اجتماعات شهید سپهبد "قاسم سلیمانی" این سازمان، اظهار داشت:  یک میلیون راس دام زنده عشایر در سه رنج دام داشتی، پرواری و حذفی به قیمت هر کیلو 45 هزار تومان توسط شرکت پشتیبانی دام و با مباشرت اتحادیه مرکزی عشایری خریداری می شود.


وی افزود: در این طرح که دستورالعمل آن تا یک هفته آینده ابلاغ می شود، به ازای تولید و تحویل هر کیلوگرم دام زنده، سه کیلوگرم جو یارانه ای و دولتی به عشایری که دام خود را می فروشند داده شود.


علائی مقدم گفت: بر این اساس در گروه اول در مناطقی که شدت خشکسالی بیشتر است 450 هزار راس، در گروه دوم که شدت خشکسالی کمتر است 300 هزار راس و در مناطقی شمالی کشور که میانگین بارشها قابل قبول است 250 هزار راس دام از عشایر خریداری می شود.


رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه بارشها نسبت به میانگین 50 ساله حدود 42درصد و نسبت به سال گذشته 55درصد کم شده است، گفت: به ازای هر میلی متر کاهش بارش یک کیلوگرم ظرفیت مرتع کم می شود.


وی افزود: امسال یک میلیون و 600 هزارتن ظرفیت مرتعی ما کم شده و ما باید یک میلیون و 200 هزارتن نهاده دامی تامین کنیم تا عشایر بتوانند به کارشان ادامه دهند.


علائی مقدم بیان داشت: تغییرات اقلیمی اثرات سویی را در بخش مرتع و تامین علوفه گذاشته به همین دلیل از اسفندماه سال گذشته ستاد ملی مدیریت مقابله با خشکسالی در این سازمان تشکیل و تاکنون ده جلسه برگزار کرده ایم.


رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه عشایر 25 درصد گوشت قرمز کشور را تولید می کنند، یادآور شد: جمعیت عشایری کشور 247 هزار خانوار است و 35 درصد دام سبک کشور را که حدود 22 میلیون و 300 هزار راس می باشد را در اختیار دارند.


وی افزود: عشایر 162 هزار تن گوشت قرمز در سال تولید می کردند که به رکورد 200 هزار تن رسانده اند که نوید بسیار خوبی برای تولید و معیشت عشایر می باشد.


علائی مقدم بیان داشت: پیشنهاداتی در سطح ملی به مدیریت بحران و وزیر جهاد کشاورزی داده ایم تا در این شرایط دلال ها دام عشایر را از دستشان نگیرند و منفعت عشایر حفظ شود.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب