امروز : 14 آذر 1404
<<سرمایه گذاری برای تولید>>
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : // - 17:57
  • تعداد بازدید : 216
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
رئیس سازمان بسیج مستضعفین:

مولفه‌‌های فرهنگی جامعه عشایری برای تولید قدرت و پایداری در مقابل دشمنان

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: در جامعه عشایری جلوه‌هایی از وحدت، همدلی، صفا و یکرنگی و رسوم محلی دیده می‌شود که مولفه‌‌های فرهنگی بسیار با ارزشی برای تولید قدرت و پایداری ملت در مقابل دشمنان محسوب می‌شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، سردار سلیمانی در مجمع سران ایلات و طوایف جامعه عشایری کشور که به مناسبت دهه مبارک فجر در تهران برگزار شد، با اشاره به اهمیت نقش عشایر در پی‌ریزی تمدن ایران و حفظ هویت فرهنگی ایرانی و اسلامی، بیان داشت: آثار تاریخی به‌دست‌آمده که مربوط به چندین هزار سال پیش از میلاد است، نشان‌دهنده‌ زمانی است که مردم ایران به‌صورت عشایری زندگی می‌کردند و هنوز به دوران یکجانشینی وارد نشده بودند.

وی با اشاره به اینکه عشایر از ابتدا در مسیر تحقق یک ایران قوی گام برداشته‌اند، اظهار کرد: عشایر هیچ‌گاه و در هیچ دوره‌ای از این نقش فاصله نگرفته‌اند و هویت ایرانی و اسلامی در میان عشایر از پوشش و سبک زندگی تا مراسم ازدواج و همسرداری و سایر رویکردها، از دیرباز تا امروز دست‌نخورده باقی‌مانده است.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: در جامعه عشایری جلوه‌هایی از وحدت، همدلی، صفا و یکرنگی و رسوم محلی دیده می‌شود که مولفه‌‌های فرهنگی بسیار با ارزشی برای تولید قدرت و پایداری ملت در مقابل دشمنان محسوب می‌شوند و به‌طور قاطع می توان گفت که عشایر و روستاییان از لحاظ فرهنگی، فرهنگ ایرانی و اسلامی را حفظ کرده‌اند.

سردار سلیمانی ابراز کرد: اقتصاد کشور در دوره‌های گذشته عمدتاً بر اساس تولیداتی بود که عشایر ایجاد می‌کردند؛ کمتر متکی به کشاورزی و باغداری بود و صنعت و تجارت نیز کمتر وجود داشت و عمده تولید قدرت اقتصادی توسط عشایر انجام می‌شد که متناسب با نوع مصرف در دوره‌های مختلف، پایه‌گذار سربلندی و تمدن ایران بود.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه عشایر ایران از گذشته تا به امروز در مقام عمل، مفاهیم اقتصاد مقاومتی را پیاده‌سازی کرده‌اند، گفت: روحیه خوداتکایی و اتکا به نیروی درونی، همچنان در میان عشایر ایران اسلامی متجلی است.

وی با بیان اینکه بسیج باید قدرت ملت ایران را در تمامی ابعاد متجلی کند، گفت: عشایر و طوایف ایران در تمامی دوران‌ها نقش مهمی در قدرت دفاعی کشور ایفا کرده‌اند برای مثال، در دوره حکومت قاجار، زمانی که علمای اصفهان قصد داشتند از زیر سلطه حکومت قاجار رهایی یابند، از عشایر دعوت کردند و شهید مدرس و آیت‌الله نجفی نامه‌ای به عشایر نوشتند و از آنها کمک خواستند.

سردار سلیمانی به خیانت‌های رضاخان در از بین بردن نیروی دفاعی ایران و نقش دفاعی عشایر اشاره کرد و گفت: رضاخان به دستور انگلیسی‌ها نیروی دفاعی کشور یعنی عشایر را از بین برد و ارتشی با ۱۲۵ هزار نفر از فرزندان این ملت تشکیل داد که این ارتش، متحدالشکل و حقوق‌بگیر بود که سلاح و تجهیزات آن از خارج وارد می‌شد و در حقیقت، انگلیسی‌ها برای دستیابی به اهداف استراتژیک خود نیروی دفاعی ایران را از بین بردند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین به مقایسه رضاخان با دیگر پادشاهان تاریخ ایران پرداخت و اظهار داشت: آیا می‌توان رضاخان را با شخصیت‌هایی همچون کریم خان زند، نادرشاه افشار یا شاه اسماعیل صفوی مقایسه کرد؟ رضاخان در دفاع از ایران در سوم شهریور ۱۳۲۰ حتی یک گلوله هم شلیک نکرد و بدون هیچ قید و شرطی تسلیم شد در حالی که دولت ایران در جنگ جهانی دوم اعلام بی‌طرفی کرده بود و دفاع ما مشروعیت داشت.

وی گفت: در دوره دوم پهلوی نیز به یک نحو دیگر، نقش مردم در دفاع از کشور پایان داده شد و حضور مردم در عرصه دفاعی غیرقانونی شد و مردم از صحنه دفاع طرد شدند و ارتش کلاسیک جایگزین شد.

سردار سلیمانی خطاب به عشایر حاضر در گردهمایی گفت: در آن زمان که شما عشایر در صحنه بودید، دشمن جرات نمی‌کرد به ایران دست‌اندازی کند اما در دوران رضاخان، به دلیل خیانت‌ها و بی‌کفایتی او، ایران به مدت پنج سال اشغال شد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: در مرداد ۱۳۲۳، سران متفقین به ایران آمدند و به سفارت شوروی سابق رفتند و پادشاهی که در ایران در رأس قدرت است، با لباس نظامی به اشغالگران احترام نظامی گذاشت؛ چیزی که تصور آن برای هر ایرانی دردناک و محال به نظر می‌رسد.

وی گفت: رضاخان و محمدرضا پهلوی بیشترین ضربه و ظلم را به عشایر وارد کردند و نسل جدید باید بداند که این ۵۳ سال سلطنت پهلوی اول و دوم بر مردم ایران، با چه خیانت‌هایی همراه بوده است و رسانه‌ها چه تلاشی می‌کنند که خائنان بزرگ به ملت ایران را به گونه‌ای دیگر به نمایش بگذارند.

سردار سلیمانی با بیان اینکه انقلاب اسلامی با رهبری الهی و مردمی ولی فقیه به پیروزی رسید، افزود: در این دوره مجدداً نقش مردم در دفاع عینیت پیدا کرد و نقش مردم اساس دفاع را شکل داد و حضرت امام (ره) فرمودند بسیج تشکیل شود؛ بر همین اساس نیروی دفاعی و مردمی با گفتمان عاشورایی و تفکر علوی شکل گرفت.

وی ادامه داد: از همان لحظه اول پیروزی انقلاب، توطئه‌ها آغاز شد و ارتش بعثی صدام با پشتیبانی کشورهای غربی حمله خود را علیه کشور ما شروع کرد. آیا می‌توان شهریور ۱۳۵۹ را با شهریور ۱۳۲۰ مقایسه کرد؟ در آن زمان، رضاخان شورش‌های داخلی را سرکوب کرده و کشور امن بود، اما در شهریور ۱۳۵۹ شورش‌ها تازه آغاز شده بود و دشمنان خارجی تحریم‌ها و آتش‌افروزی‌ها را شروع کرده بودند.

سردار سلیمانی گفت: در آن زمان، ۲۰۰ هزار نفر از نیروهای مسلح درگیر دفاع از تمامیت ارضی کشور شدند و صدام در شرایطی جنگ‌ را بر ایران تحمیل کرد که ما آماده نبودیم اما با مدیریت الهی و رهبری ولایت فقیه، توانستیم دشمن را شکست دهیم. بیش از ده‌ها هزار شهید از عشایر در این صحنه‌ها حضور داشتند و جمهوری اسلامی توانست ملت ایران را عزیز کند.

وی ابراز داشت: شهریور ۱۳۲۰ محال است که دوباره تکرار شود، چرا که ملت ایران به سلطنت رضاخان و پهلوی‌ها پایان داد و امام خمینی (ره) در انقلاب اسلامی توانست ریشه موروثی حکومت سلطنتی را از جا برکند. بنابراین، امکان ندارد که ملت ایران به آن روزها عقب‌گرد کند.

سردار سلیمانی با اشاره به جنگ ترکیبی و نبرد شناختی که اکنون علیه جمهوری اسلامی در حال انجام است، گفت: دشمن تمام تلاش خود را می‌کند تا از طریق رسانه‌ها مردم را ناامید کند، زیرا ناامید کردن ملت تنها راه توقف آ‌ها است اما موفق نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در این جنگ ترکیبی، تمرکز خاصی بر نقش عشایر در کشور گذاشته شده است، گفت:در این دوره، مردم و عشایر محور قرار گرفتند و محور مقاومت نیز با دفاع مردمی علوی و عاشورایی به عنوان نسخه‌ای از جهاد تبیینی شکل گرفته است.

سردار سلیمانی تأکید کرد: این اجتماعات و گردهمایی‌ها برای این است که در دوره جنگ ترکیبی و عصر نبرد شناختی، جهاد تبیین انجام دهیم چراکه خنثی کردن توطئه‌های دشمن تنها از طریق جهاد تبیین ممکن است و باید با استفاده از زبان‌های گویا و توانا، اطلاعات و دستاوردهای عظیم جمهوری اسلامی را به جوانان منتقل کنیم و بسیج و سران عشایر با پشتیبانی از این امر، نقش خود را ایفا خواهند کرد.

 

عشایر و اقوام بزرگترین فرصت برای ایران و انقلاب اسلامی هستند

معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین نیز در این مجمع در سخنانی عشایر را مظهر غیرت، بصیرت و آگاهی دانست و گفت: زمانی که دشمنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای تجزیه ایران بزرگ، جنگی در کردستان راه انداختند، اولین گروه‌هایی که وارد این منطقه شدند، عشایر بودند که با دشمن مبارزه کردند.

سردار معروفی با بیان اینکه امام خمینی (ره) عشایر را ذخیره انقلاب نامید، افزود: عشایر مردمی وطن دوست و ولایت مدار هستند و از نادر اقشاری هستند که بخشی از شهدای آنان به دوران پیش از انقلاب مربوط می‌شود، زمانی که در مبارزات علیه رژیم ستم شاهی پهلوی در استان‌های مختلف جان فشانی کردند.

وی ابراز داشت: زمانی که دشمنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای تجزیه ایران بزرگ، جنگی در کردستان راه انداختند، اولین گروه‌هایی که وارد این منطقه شدند، عشایر بودند که با دشمن مبارزه کردند و از خودشان دفاع کردند و در جنگ کردستان، عشایر منتظر سلاح‌های جدید نبودند و با همان سلاح‌هایی که در دست داشتند، به میدان رفتند و هیچ‌گاه نگفتند که دستشان خالی است بلکه تنها به جهاد اعتقاد داشتند.

معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین گفت: عشایر با تقدیم ۱۱ هزار شهید، به تناسب جمعیت بالاترین درصد شهیدان را در کشور دارند و در استان کرمان نیز ۶۶۰۰ شهید داریم که یکهزار و 122 نفر از آنان از میان عشایر بوده‌اند.

وی بیان کرد: نگاه ما به عشایر، نگاهی مومنانه، بصیرت‌مند و استوار است و این نگاه نه سیاسی است، نه قومی و نه مذهبی بلکه بر اساس اصول دین اسلام، قرآن و اهل بیت (ع) است.
سردار معرفی افزود: عشایر هویت ایرانی را حفظ کرده‌اند در حالی که بسیاری از افراد در دنیا تعدد اقوام را تهدید می‌دانند، اما رنگین کمان اقوام در ایران توسط مردم عزیز ما در این ۴۶ سال نهادینه شده و همه این اقوام فرصت‌های بزرگی را برای کشور ایجاد کرده‌اند.

سردار معروفی با بیان این که عشایر و اقوام بزرگترین فرصت برای ایران و انقلاب اسلامی هستند، گفت: ما به وجود شما افتخار می‌کنیم، شما تکیه‌گاه ما هستید و با قدرت خود، استحکام می‌بخشید و باعث می‌شوید که ما همواره به عنوان سربازان محکم بایستیم و از احساس خمودگی و خستگی دور باشیم؛ شما سنگر‌های بلای ملت بزرگ را فراهم کرده‌اید و ما برای دفاع از شما آماده‌ایم و به عنوان یک سنگر مستحکم در کنار شما خواهیم بود.

 

اقوام و طوایف ایران رنگین کمانی یکپارچه هستند

مسئول بسیج عشایری کشور نیز در گردهمایی شکوه وحدت با اشاره به اینکه همه اقوام و طوایف ایران رنگین کمانی یکپارچه هستند، گفت: در این مجمع بزرگ مسائل، چالش‌ها و مشکلات جامعه عشایری کشور و راهکار‌های رفع آنها را بررسی می‌کنیم.

سیدهادی صالحی ساداتی با بیان اینکه 1.5 درصد جمعیت ایران را عشایر تشکیل می‌دهند، ادامه داد: عشایر ۲۵درصد گوشت قرمز و ۳۵درصد صنایع دستی کشور را تولید می‌کنند و هر چادر عشایری یک پایگاه حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست است.

وی افزود: هر خانوار عشایری به نوبه خود یک پاسگاه امنیتی و انتظامی و یک پایگاه بسیج برای حفاظت از منافع جمهوری اسلامی مخصوصا در سرحدات و مرز‌ها به شمار می‌رود.

 

 

کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار :

مدیر سایت

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب