امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/04/05 - 22:08
  • تعداد بازدید : 2563
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مهندس قندالی در شورای عشایری استان سمنان:

امسال شاخص برخورداری عشایر از آب شرب به ۶۳ درصد می رسد

رئیس سازمان امور عشایر ایران در شورای عشایری استان سمنان گفت: با افزایش ۱۳ درصدی شاخص دسترسی عشایر به آب پایدار طی دو سال، که اتفاق بسیار بزرگی محسوب می شود، امسال شاخص برخورداری عشایر از آب بهداشتی از طریق توسعه شبکه آبرسانی، به ۶۳ درصد می رسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر سمنان، کرمعلی قندالی در شورای عشایری استان سمنان با حضور استاندار و مسوولین دستگاه های اجرایی استان در منطقه عشایری ویجارم مهدیشهر با اشاره به افزایش شاخصها در مناطق عشایری نسبت به پیش از پیروزی انقلاب، اظهار داشت: سطح سواد عشایر در ابتدای انقلاب 27 درصد بود که امروز به 70 درصد رسیده و همچنین امروز 95 درصد عشایر به راه دسترسی دارند.
 وی با یادآوری اینکه  ۲۳ میلیون راس دام که معادل 30 درصد دام کشور است در اختیار عشایر قرار دارد، بیان داشت: تولید 25 درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور در توان تولیدی عشایر قرار دارد و امروز در حوزه زنجیره تولید گوشت، عشایر با تمام ظرفیت هایشان دیده می شوند.
قندالی با بیان اینکه عشایر حافظان واقعی محیط زیست و 35 میلیون هکتار از مراتع کشور که در حوزه قلمرو آنان است، هستند، افزود: عشایر به مراتع به عنوان خانه خود می نگرند و قطعاً کسی درصدد تخریب خانه خود برنمی آید.
رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: با شعله ور شدن کوچکترین حریقی در مراتع حوزه قلمرو عشایر، خود عشایر درصدد اطفای حریق برمی آیند و تخریب های برگشت ناپذیری که امروزه به شکل ویلاسازی و جایگزین کردن بتون و آهن به جای مناظر و منابع طبیعی شاهد هستیم، در مراتع عشایر وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته تسهیلاتی مختص عشایر وجود نداشت ابراز داشت: طی 5 سال گذشته 1800 میلیارد تومان تسهیلات به جامعه عشایری کشور اختصاص یافته که 500 میلیارد تومان آن با سود 4 درصد و دوره برگشت 5 ساله و ضمانت زنجیره ای افراد بوده است.
قندالی ادامه داد: در سال گذشته از محل اعتبارات تبصره 2 بند (ب) ماده 52 قانون الحاق،  1000 میلیارد تومان تسهیلات به عشایر کشور اختصاص یافت که امسال نیز  600 میلیارد تومان از این محل ب عشایر کشور اختصاص می یابد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به تسهیلات اشتغال پایدار روستائیان و عشایر، گفت: این تسهیلات  به نام عشایر بود اما با  شرایط دشواری که در سیستم بانکی برای اعطای آن وجود داشت، متاسفانه به کام عشایر نشد چراکه امکان جذب آن برای بسیاری از عشایر مقدور نبود.
وی اظهار داشت: در حوزه تامین تجهیزات، ظرف سه سال گذشته 156 دستگاه خودرو کمک دار و 90 دستگاه کامیون تانکردار برای ارائه خدمات و آبرسانی به عشایر، به ناوگان امور عشایر استانها افزوده شده است.
قندالی بیان داشت: همچنین در چند سال گذشته در تقویت ساختار و نیروی انسانی امور عشایر اتفاقات خوبی صورت گرفته و بسیاری از شهرستانهای عشایری که فاقد تشکیلات رسمی اداری در حوزه عشایر بودند، دارای تشکیلات اداری شدند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: برای نخستین بار از سوی دولت یارانه حمل سوخت و آرد به مناطق عشایری اختصاص یافته که با وجود اینکه مبلغ چشمگیری نیست اما ممکن است جرقه ای برای آغاز روندی سازنده و مطلوب در سالیان آتی باشد، ضمن اینکه می توان با افزایش سرمایه تشکل های عشایری، به تولید و توانمندسازی عشایر کمک شایانی کند.
وی با قدردانی از زحمات و خدمات کلیه کسانی که در حوزه بهداشت و درمان و پیشگیری از ابتلای عشایر به کرونا کمک کردند، افزود: طبق آمار ارائه شده توسط وزارت بهداشت، در موضوع کرونا 215 هزار نفر از عشایر کشور غربالگری شدند که 700 نفر مشکوک به کرونا بودند و تنها 72 نفر مبتلا شناسایی شدند که 42 نفر از آنان حتی بستری هم نشدند و خوشبختانه یک مورد فوتی هم در حوزه عشایر نداشتیم.
 قندالی با اشاره به کمک های مجلس دهم به جامعه عشایری در حوزه قاتونگذاری، اظهار داشت: مجلس دهم با تمام قوا در خدمت به جامعه عشایری پای کار بود و امیدواریم مجلس یازدهم نیز بیش از مجلس گذشته حامی عشایر باشد که حتماً اینگونه خواهد بود.
زئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: سرانه سه برابری دام عشایر استان سمنان نسبت به کشور، قرارگیری در بین استانهای اول و دوم از حیث سطح سواد، و داشتن بیشترین تنوع در تولیدات و فراورده های لبنی نسبت به عشایر کشور، نشان از ظرفیت های منحصر به فرد عشایر استان سمنان دارد.
وی با اشاره به اینکه توان تشکل های عشایری در استان سمنان نیز بسیار بالا است که باید بیشتر از این تقویت شوند، گفت: کارخانه تولید کنسانتره دامی اتحادیه عشایری استان سمنان که در راستای اهداف طرح زنجیره تولید گوشت، نوسازی و تجهیز شد نشانه ای از فعالیت خوب در حوزه تشکل های عشایری استان است که شاید در کشور تنها هفت کارخانه در این سطح وجود داشته باشد.
در ابتدای این نشست، مدیرکل امور عشایر استان سمنان گزارشی از وضعیت و اقدامات و خدمات انجام شده در مناطق عشایری استان ارائه داد و نمایندگانی از عشایر استان نیز با بیان پاره ای از مسائل و مشکلات عشایر، خواستار رسیدگی و برطرف کردن آن توسط دستگاه های مرتبط و مسوول شدند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب