رئیس سازمان امور عشایر ایران اعلام کرد:
افتتاح 70 پروژه عشایری در روز روستا و عشایر با اعتبار ۴۶ میلیارد تومان
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: به مناسبت 15 مهر، روز روستا و عشایر تعداد 70 پروژه با اعتباری بیش از ۴۶ میلیارد تومان در مناطق عشایری کشور افتتاح میشود و ۷۹۰۰ خانوار عشایری از مزایای آن برخوردار می شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی روز یکشنبه 14 مهر ماه در آستانه روز ملی روستا و عشایر و در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: امسال همایش روز روستا و عشایر با حضور معاون اول رئیس جمهور در بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی برگزار میشود.
جذب نیرو برای واحدهای استانی سازمان امور عشابر
وی گفت: امسال مجوز جذب ۱۸۹ نیروی متخصص در ۳۰ استان کشور را از طریق آزمون استخدامی کشوری گرفته ایم که مراحل ثبتنام انجام شده و آزمون آن در آبان ماه برگزار میشود.
قندالی اضافه کرد: در مرحله دوم نیز 21 نفر برای بخش ستادی سازمان در بهمن ماه از طریق آزمون استخدامی جذب می شوند.
دوقلوزایی دام و عرضه مستقیم محصولات عشایر
رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از تولیدکنندگان عشایری اقدام به پرورش دام چند قلوزا کردهاند و در سالجاری در یک اتفاق بیسابقه برخی از دامهای عشایر دو بار زایمان کردند زیرا به حد کافی مراتع برای چرا داشتهاند.
وی با بیان اینکه تاکنون در عرضه مستقیم محصولات عشایری موفق نبودهایم، بیان داشت: به دنبال عرضه مستقیم محصولات عشایری در بازارهای داخلی و خارجی از طریق تشکلهای عشایری هستیم.
جلسات و مصوبات شورای عالی عشایر
قندالی یادآور شد: طی 5 سال گذشته، شورای عالی عشایر در سه مقطع زمانی در سال های ۹۳، ۹۵ و ابتدای سال ۹۸ به ریاست معاون اول رئیسجمهور تشکیل شده و مصوبات خوبی در آن به تصویب رسیده است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران خاطرنشان کرد: طرح ویژه ارتقای سطح سواد، دانش و مهارت و طرح فرهنگی و مذهبی ویژه عشایر در شورای عالی عشایر و هیات دولت مصوب، ابلاغ و به مرحله اجرا درآمده و طرح ارتقای بهداشت و درمان در مناطق عشایری نیز در آستانه تصویب در هیات دولت است.
وی با اشاره به برگزاری چهاردهمین شورای عالی عشایر در ابتدای سالجاری، گفت: وزارت نیرو مکلف شده تا پایان برنامه ششم ۲۵ هزار خانوار عشایری را به پنل های تولید برق خورشیدی مجهز کند و در این طرح ۱۰ درصد از هزینه پنل های خورشیدی را خود عشایر و ۹۰ درصد آنرا نیز دولت در قالب یارانه پرداخت میکند.
قندالی با بیان اینکه تأمین یارانه حمل سوخت و آب نیز از دیگر مصوبات این شورا است، اضافه کرد: وزارت ارتباطات نیز مکلف شده تا ۸۰ درصد از مناطق عشایری که در حال حاضر قابل پوشش شبکه تلفن همراه هستند را تا پایان برنامه ششم تحت پوشش قرار دهد.
جمعیت عشایری کشور و میزان تولیدات
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به آخرین سرشماری عشایر کشور گفت: بر اساس آخرین سرشماری ۲۱۳ هزار خانوار عشایری با جمعیتی حدود یکمیلیون و ۲۰۰ هزار نفر زندگی کوچندگی دارند که حدود ۲۳ میلیون رأس واحد دامی در اختیار دارند و بیش از ۳۵ میلیون هکتار از مراتع کشور در حوزه قلمرو آنان قرار دارد و مجموع تولیدات آنان حدود ۶ میلیون تن اعم از تولیدات زراعی، باغی و پروتئینی است.
وی مشارکت اجتماعی را یکی از خصوصیات جامعه عشایری عنوان کرد و ادامه داد: تمامی خانوادههای عشایری در سراسر کشور، عضو تشکلها و تعاونیهای عشایری هستند که مجموعاً حدود ۲۲۰ تشکل در کل کشور کل اعضای خانواده های عشایری را تحت پوشش دارند.
پرداخت تسهیلات به عشایر
قندالی همچنین در این نشست به پرداخت تسهیلات به عشایر اشاره کرد و گفت: از محل بند ب ماده ۵۲ قانون احکام دائمی تسهیلات بسیار خوبی در 4 تا 5 سال گذشته به عشایر پرداخت شده است و در ششماهه اول امسال نیز ۴۲۰ میلیارد تومان از این محل برای پرداخت تسهیلات به عشایر ابلاغشده که ۴۰۰ میلیارد تومان آن با نرخ سود ۱۰ درصد و 20 میلیارد تومان آن یز با نرخ مصوب ۱۴ درصد برای زنجیره تولید گوشت قرمز پرداخت می شود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: از محل اعتبارات مدیریت بحران نیز در 4 سال گذشته تسهیلات بسیار خوبی پیشنهاد و مصوب شد که با سود ۴ درصد و دور برگشت ۵ ساله به عشایر پرداخت شده که کمک بزرگی برای مردم و تقویت تشکلها برای تأمین اقدامات موردنیاز در مواقع بحران در مناطق عشایری بوده است.
افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری
وی میزان افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری از سال 93 تاکنون را بیش از 54 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: سرمایه صندوق عشایر از 19 میلیارد تومان در سال 93 به 73 میلیارد تومان در سالجاری افزایشیافته است.
تحریم ها و پایداری تولیدات عشایر و تامین نهاده های دامی
قندالی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به محدودیتهای ایجادشده توسط تحریمها گفت: باوجود محدودیتهای تحریم، تولیدات عشایر پایدار و مستمر بوده است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه از نظر تأمین نهاده مورد نیاز عشایر در سالجاری مشکلی نداریم، ادامه داد: دولت نهاده دامی با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی برای تمامی تولیدکنندگان در بخش دام از جمله عشایر تأمین میکند.
وی افزود: در حال حاضر جوی وارداتی با قیمت 1350 تومان وارد کشور می شود و در استانهای همجوار باقیمت حداکثر 1500 تومان توزیع میشود، این در حالیست که قیمت جوی داخلی نیز به 1800 تومان کاهشیافته است.
افزایش تولید گوشت فرمز توسط عشایر
قندالی ادامه داد: خوشبختانه با اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز توانستهایم علاوه بر کاهش هزینه تولید، افزایش تولید داشته باشیم به گونه ای که تولید گوشت قرمز توسط عشایر از 160 هزار تن در سال 93 به 195 هزار تن در سال جاری رسیده است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به بهبود شرایط آب و هوایی و مراتع کشور، اظهار داشت: بهبود شرایط آب و هوایی و مراتع کشور موجب شده شاهد افزایش تعداد زایشها در سال باشیم و این امر موجب کاهش قیمت گوشت قرمز نسبت به اوایل سال شده است.
دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز
وی قیمت متوسط عرضه هر کیلوگرم گوشت قرمز را 85 هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت گوشت قرمز 20 هزار تومان نسبت به اوایل سال کاهشیافته و قیمت واقعی این محصول حدود 75 هزار تومان است و پیش بینی می شود با توجه به افزایش تولید صورت گرفته، قیمت این محصول ۱۰ هزار تومان کاهش یابد.
قندالی در پاسخ به سوالی در ارتباط با دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز اظهار کرد: افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار داخلی به خاطر تفاوت قیمت این محصول در بازار ایران با کشورهای همسایه است به همین دلیل اشتیاق زیادی برای واردات دام ایرانی از سوی این کشورها وجود دارد.
اصلاح نژاد دام عشایر
رئیس سازمان امور عشایر ایران به اصلاح نژاد دام عشایر نیز اشاره کرد و بیان داشت: در زمان تولید با اصلاح روش تغذیه و جایگزین کردن روشهای علمی با روشهای سنتی تغذیه دام، تولید را در مناطق عشایری افزایش دادهایم.
وی توضیح داد: اصولاً عشایر در تغذیه دام از جوی خام استفاده میکنند که بهرهوری بالایی ندارد و ۳۰ درصد نیز تلفات جو داریم که توسط دام هضم نمیشود به همین دلیل استفاده از کنسانتره در انواع مختلف دام شیری و پرواری تعریف شد و توانستیم در بعضی از نقاط راندمان را تا صد درصد افزایش دهیم.
برندسازی محصولات عشایر
قندالی با اشاره به برنامهریزی برای ایجاد برندسازی لبنیات و گوشت تولیدی عشایر، گفت: در این راستا برخی از تولیدکنندگان از سازمان استاندارد مجوزهای لازم را برای مصرف داخل و صادرات اخذ کردهاند.
نظر دهید