امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/09/02 - 18:21
  • تعداد بازدید : 197
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی به مناطق قشلاقی آغاز شد

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: با سرد شدن تدریجی هوا، کوچ پاییزه عشایر کوچرو این استان به مناطق قشلاقی آغاز شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، محمدحسین جعفری با اعلام این خبر افزود: زمان حضور عشایر خراسان رضوی در مناطق قشلاقی بر اساس شرایط آب‌وهوایی حدود ۵ماه از سال است و زمان کوچ پاییزه آنان از اوایل آذرماه آغاز و حداکثر تا اواخر فروردین سال بعد در مناطق قشلاقی پایان می یابد و از اوایل اردیبهشت ماه کوچ بهاره و بازگشت به مراتع ییلاقی را آغاز می‌کنند.


وی افزود: امسال باتوجه به شرایط خشکسالی حاکم بر دو شهرستان سرخس و کلات، کوچ به مناطق قشلاقی این دو شهرستان با تأخیر انجام می شود، ضمن اینکه کوچ عشایر استان به مناطق قشلاقی مراوه تپه در استان گلستان از 10آبان شروع شده است.


جعفری گفت: عشایر درون کوچ استان شامل شهرستان‌های قوچان، چناران، نیشابور و مشهد در کوچ پاییزه در مناطق قشلاقی سرخس، کلات و حوزه مستقر می‌شوند و سایر عشایر در مناطق گرمسیری شهرستان‌های خود استقرار می‌یابند.


مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی ادامه داد: همچنین ۲۷۴خانوار از عشایر طایفه طاهری و ایلخانی شهرستان بردسکن و سبزوار با بیش از ۳۰هزار رأس دام برای زمستان‌گذرانی راهی شهرستان طبس در خراسان جنوبی شده و با پیمودن مسافت حدود ۱۳۰کیلومتری در مناطق قشلاقی "کوه سفید" و "چاه مسافر" مستقر می‌شوند.


وی گفت: 110خانوار عشایری خواف نیز با ۱۱هزار رأس دام به شهرستان زیرکوه در خراسان جنوبی و 50خانوار از عشایر سبزوار نیز با ۵هزار رأس دام به شهرستان میامی در استان سمنان کوچ می‌کنند.


 


خدمات‌رسانی به عشایر کوچرو توسط دستگاه‌های مرتبط


مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته و در راستای آیین‌نامه ساماندهی عشایر، دستگاه‌های مرتبط شامل نیروی انتظامی، بسیج عشایری، آموزش و پرورش، دامپزشکی، منابع طبیعی و بهداشت و درمان موظفند نسبت به تأمین امنیت و خدمات‌رسانی مناسب به عشایر در مناطق قشلاقی اقدام نمایند.


وی به فعالیت‌ها و خدمات‌رسانی به عشایر از سوی امور عشایر استان به‌ویژه در زمان کوچ اشاره کرد و گفت: تسطیح و مرمت سه هزار 618کیلومتر راه‌ دسترسی عشایر در دونوبت در سال، تأمین آب شرب مورد نیاز انسان و دام از طریق تانکرهای ثابت و سیار، علوفه دامی، سوخت، آرد و دیگر ارزاق عمومی موردنیاز عشایر از جمله خدمات امور عشایر و شبکه‌های تعاونی عشایری استان است.


 


خراسان رضوی دارای ۳۵طایفه عشایری است


مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی دارای ۳۵طایفه عشایری با ۸۲۰۰خانوار شامل ۳۳هزار و ۴۵۶نفر است که در ۱۶شهرستان و ۳۶۴محله عشایری پراکنده‌اند و ۲۴درصد از مراتع استان را در اختیار دارند و در ۶۰درصد مراتع قلمرو ترددی دارند.


وی بیان کرد: عشایر خراسان رضوی ۹۳۵هزار واحد دامی در اختیار دارند و براین اساس ۱۲درصد جمعیت دامی استان به این جامعه تعلق دارد که با تولید حدود ۱۵درصد گوشت قرمز استان شامل ۱۳سیزده هزار و ۷۰۰تن، ۲۶هزار تن انواع فرآورده‌های دامی شامل شیر، روغن، پشم و کرک و همچنین با تولید ۱۶هزار و ۸۰۰مترمربع صنایع دستی، نقش بسزایی در اقتصاد استان ایفا می‌کنند.


جعفری افزود: مشهد، کلات، سرخس، چناران، قوچان، درگز، نیشابور، سبزوار، خوشاب، خواف، کاشمر، خلیل آباد، بردسکن، کوهسرخ، فیروزه و داورزن از شهرستان‌های عشایری خراسان رضوی هستند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب