امروز : 05 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/05/28 - 20:02
  • تعداد بازدید : 860
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر‌کل ساماندهی و هماهنگی سازمان امور عشایر:

وضعیت برخورداری عشایر از شاخص‌های توسعه مطلوب نیست

مدیر‌کل ساماندهی و هماهنگی سازمان امور عشایر ایران گفت: وضعیت جامعه عشایری از جهت برخورداری از شاخص‌های توسعه مطلوب نیست و تدوین و اجرای ویژه برنامه ارتقای سطح برخورداری عشایر از خدمات بهداشتی، درمانی و بیمه‌ها و خدمات حمایتی ضروری است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، سیاوش احمدی میرقائد در گردهمایی دو روزه ساماندهی ارائه خدمات بهداشتی درمانی به عشایر منطقه غرب و مرکزی کشور در دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان اظهار داشت: اجرای برنامه‌ها و طرح‌های ویژه آموزشی بهداشتی برای جامعه عشایری مصداق اجرای عدالت اجتماعی است.



وی با اشاره به توانمندی های اجتماعی، سیاسی و زیست‌محیطی عشایر گفت: عشایر میراث‌داران مواریث کهن با جاذبه گردشگری و فرهنگی و طبیعی هستند که با محیط‌ زیست انطباق و سازگاری دارند و ظرفیت‌های قانونی ارزشمندی همچون شورای عالی عشایر و آئین نامه ساماندهی عشایر از این جامعه حمایت می‌کند.



احمدی میرقائد به آیین‌نامه ساماندهی عشایر سال 1384 هیات وزیران اشاره کرد و گفت: در این آیین‌نامه دستگاه‌ها موظفند اقدامات خود را به دبیرخانه شورای عشایر ارائه دهند و استانداران نیز وظیفه هماهنگی سازمان‌ها با اداره کل امور عشایر را بر عهده دارند.



مدیر‌کل هماهنگی امور عشایر سازمان امور عشایر ایران با قدردانی از رویکرد ارزشمند دولت برای اجرای طرح تحول سلامت گفت: توسعه متوازن برای ارائه خدمات به همگان بسیار مهم است و در این راستا جامعه عشایری که همیشه آخرین رده دریافت‌کننده خدمت هستند نیز باید متناسب با مقتضیات این جامعه زیر پوشش این خدمات قرار می‌گرفت.



وی خاطر‌نشان کرد: از جمله اهداف برنامه ارتقای سطح برخورداری عشایر در نظر گرفتن ساختار سازمانی برای عشایر به منظور رصد وضعیت بهداشتی، درمانی، بهداشت و تغذیه مادر و کودک، پوشش مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، پوشش مبارزه با بیماری‌های واگیر‌دار، روش‌های تنظیم و کنترل موالید، آموزش‌های پزشکی از راه دور، پوشش مناطق عشایری به آمبولانس هوایی و اجرای طرح‌های فراگیر رفع سوء تغذیه است.


 



عشایر همدان از خدمات خانه‌های بهداشت سیار بهره مند می شوند



معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این گردهمایی گفت: به زودی هفت هزار نفر از عشایر استان همدان با هدف پوشش گسترده‌تر، از خدمات خانه‌های بهداشت سیار بهره‌مند می شوند.



دکتر کرمی افزود: خانه‌های بهداشت عشایری خدماتی از قبیل ویزیت پزشک، ویزیت ماما، واکسیناسیون، بهداشت محیط، سلامت آب و آموزش بهداشت را ارائه می‌دهند.





3500 خانوار عشایری در استان همدان زندگی می کنند



مسوول روابط عمومی امور عشایر استان همدان نیز در حاشیه این گردهمایی گفت: حدود 3500 خانوار عشایری با جمعیت حدود 12 هزار نفر در استان همدان زندگی می‌کنند که همه آنان دفترچه خدمات درمانی روستائی و عشایری دارند.



امیر دلفروز توضیح داد: 72 سامانه برای این تعداد جمعیت تعریف شده است و عشایر برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی به نزدیک‌ترین خانه بهداشت روستای محل اتراق خود مراجعه می‌کنند.



دلفروز درباره نحوه ارائه خدمات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا به عشایر استان بیان کرد: مرکز بهداشت استان همدان هر سال به صورت جداگانه گروهی هایی را به سامانه‌های عشایری استان اعزام می‌کند و این گروه ها به عشایر خدمات بهداشتی، درمانی، مامایی و دارویی ارائه می‌دهد و امیدواریم با راه‌اندازی مراکز بهداشت سیار عشایر اوضاع بهتر شود.


گفتنی است، گردهمایی ساماندهی ارائه خدمات بهداشتی درمانی به عشایر با حضور مسئولان کشوری و مسئولان گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در استان همدان برگزار شد. در این گردهمایی نحوه ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی، در مناطق سخت گذر، طراحی روند ارائه خدمات بهداشتی اولیه و چگونگی اتصال آن به خدمات تخصصی و فوق تخصصی به عشایر بازنگری شد.



شرکت کنندگان در این گردهمایی که با هماهنگی سازمان امور عشایر و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد از محل اتراق عشایر همدان بازدید و نحوه ارائه خدمات بهداشتی درمانی به عشایر استان را  مورد بررسی قرار دادند. وزارت بهداشت در نظر دارد برای عشایر سراسر کشور خانه‌های بهداشت سیار راه‌اندازی کند تا این قشر از خدمات بهداشتی و درمانی بهتری بهره‌مند شوند.


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب