امروز : 29 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1400/02/16 - 09:20
  • تعداد بازدید : 439
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر ایران:

نیازمند تامین یک میلیون و 200 هزار تن نهاده برای عشایر هستیم

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: به دلیل وقوع خشکسالی، نیازمند تامین یک میلیون و 200 هزار تن نهاده دامی برای عشایر هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم روز چهارشنبه 15 اردیبهشت ماه در نشست رسانه ای که در سالن شهید سپهبد "قاسم سلیمانی" سازمان امور عشایر برگزار شد، اظهار داشت: به دلیل خشکسالی و کاهش یک میلیون و 600 هزار تنی ظرفیت علوفه مرتعی، نیازمند تامین یک میلیون و 200 هزار تن نهاده دامی برای عشایر هستیم.



وی افزود: با موافقت وزیر جهاد کشاورزی، 100 هزار تن نهاده دامی با ارز 4200 تومانی برای دام عشایر تامین می شود که  از این میزان ۷۰ هزار تن علوفه تا پایان اردیبهشت‌ماه و ۳۰ هزار تن تا اواسط خردادماه در بین عشایر توزیع می‌شود.



علائی مقدم گفت: شبکه تعاونی‌های عشایری می‌توانند یک میلیون تن علوفه دامی با ارز نیمایی به کشور وارد کنند که با قیمت‌های مشابه تولید داخل در اختیار جامعه عشایری و دامداران قرار می‌گیرد.



وی با بیان اینکه به ازای هر میلیمتر کاهش بارندگی، یک کیلوگرم از ظرفیت مراتع کاسته می‌شود، ادامه داد: عشایر به 8.5 میلیون تن علوفه نیاز دارند که یک میلیون و 300 هزار تن به صورت دستی و باقی آن از مراتع تامین می‌شود.



 





کاهش شدید بارندگی ها در ۸ استان کشور



رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به کاهش بارندگی ها در کشور، ابراز داشت: براساس گزارش هواشناسی، میزان بارندگی نسبت به میانگین 50 سال گذشته 46 درصد و نسبت به میانگین بارش در سال گذشته 55 درصد کاهش یافته که مراتع تحت اختیار عشایر را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.



وی گفت: امسال استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و فارس با مشکل جدی خشکسالی روبه‌رو هستند که باید برای عشایر این مناطق چاره ای اندیشید در غیر این صورت زندگی آنان با مخاطرات جدی مواجه خواهد شد.



علائی مقدم اظهار داشت: طبق آمارهای جهانی، کشوری که دارای میانگین بارش کمتر از ۵۰۰ میلی‌متر باشد جزو کشورهای خشک به‌شمار می‌رود، کشور ما نیز با کمتر از ۲۵۰ میلی‌متر بارش دچار خشکسالی شدید است.






لزوم تشکیل ستاد بحران برای جامعه عشایری 



رئیس سازمان امور عشایر ایران عنوان کرد: با هئیت وزیران، ستاد مدیریت بحران کشور، بنیاد علوی، بنیاد برکت، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، قرارگاه محرومیت زدایی سپاه، سازمان بسیج مستضعفان مکاتبه کرده ایم و برای بحران پیش آمده بر اثر خشکسالی‌ در مناطق عشایری، تشکیل ستاد بحران الزامی است و همکاری و کمک دستگاه ها را می‌طلبد.



وی اضافه کرد: در این زمینه با قرارگاه محرومیت زدایی سپاه تفاهم کرده ایم ۳۵۰ میلیارد تومان در بخش تامین علوفه دامی دستی و تامین آب شرب عشایر اختصاص دهند و به ستاد مدیریت بحران کشور هم پیشنهاد داده ایم 400 میلیارد تومان تسهیلات با سود بانکی پایین و بازپرداخت 5 ساله برای تامین علوفه دامی عشایر اختصاص یابد.



علائی مقدم به اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری نیز اشاره کرد و گفت: در این طرح با به کارگیری روش‌های نوین از جمله اصلاح نژاد دام و روش تغذیه دام و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، عشایر تولید گوشت قرمز را از 162 هزار تن  به رکورد 200 هزار تن در سال رسانده اند.


 


 










انجام کوچ عشایر از ۱۵ اردیبهشت ماه



رئیس سازمان امور عشایر ایران در رابطه با کوچ عشایر در شرایط کرونا عنوان کرد: از سال 99 کوچ بهاره عشایر با کرونا تلاقی پیدا کرد که با مصوبه ستاد ملی کرونا، کوچ در سال 99 با تاخیر انجام شد و مقرر شد کوچ بیش از 100 کیلومتر به صورت ماشینی انجام شود.



وی با اشاره به تاخیر یک ماهه کوچ عشایر با تصمیم ستاد تنظیم تقویم کوچ و سازمان جنگل‌ها، خاطرنشان کرد: کوچ عشایر در سال 1400 از امروز 15 اردیبهشت ماه انجام می‌شود.



علائی مقدم یادآور شد: عشایر ۶۶ هزار کیلومتر راه برای کوچ دارند که در بخشی از این راه ها پروژه های عمرانی اجرا شده و عشایر ناگزیر هستند در برخی جاها از جاده ها و معابر عبور کنند.



 







اختصاص ۳۸۰ میلیارد تومان برای تامین آب شرب عشایر 



رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: در سال‌های ۹۸ و ۹۹ با اذن مقام معظم رهبری، ۳۸۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای تامین آب شرب پایدار برای عشایر اختصاص یافت و ۸۰۰ پروژه اجرا و به بهره برداری رسید که شاخص برخورداری عشایر از آب بهداشتی را افزایش داد.



وی در رابطه با آبرسانی سیار به عشایر نیز عنوان کرد: در حال حاضر روزانه هفت میلیون و 300 هزار متر مکعب آبرسانی سیار در مناطق عشایری انجام می‌شود که 200 میلیارد تومان از محل یکی از بخش‌های ارائه تسهیلات و 50 میلیارد تومان اعتبار نیز توسط هیئت وزیران برای آبرسانی به سامانه های عشایری اختصاص یافته است.



علائی مقدم ادامه داد: همچنین 230 میلیارد تومان از ردیف بودجه 1400 برای افزایش شاخص برخورداری عشایر از آب آشامیدنی اختصاص یافته است.


 


 کمترین فوتی کرونا در جامعه عشایری



رئیس سازمان امور عشایر ایران همچنین به میزان ابتلای عشایر به بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: جمعیت عشایری کمترین ابتلا به بیماری کرونا را دارد و در سال گذشته تنها پنج نفر از عشایر بر اثر کرونا فوت شده اند.



علائی مقدم ادامه داد: ۷۵۰هزار نفر از عشایر کشور توسط وزارت بهداشت خدمات دریافت کرده اند که در کاهش ابتلای عشایر به کرونا موثر بوده است.


 




 


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب