امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/09/06 - 10:06
  • تعداد بازدید : 1008
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
گلایه عشایر از کمبود سوخت و افزایش کرایه حمل بار

نظری کیا از عشایر شیروان: سهمیه سوخت جوابگوی نیاز ما نیست

دو هفته ای است که عشایر شیروان کوچ پاییزه خود را به سمت مناطق قشلاقی مراوه تپه در استان گلستان آغاز کرده اند ولی آنان از کمبود سوخت و افزایش کرایه های حمل بار گلایه دارند که مشکلات آنان را دوچندان کرده است و چشم امید به مسئولان دوخته اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری شبستان، مجید نظری کیا یکی از عشایر شیروان از طایفه "روتانلو" که دو هفته ای است به منطقه مراوه تپه کوچ کرده می گوید: امسال سهمیه سوخت ماهانه به هرخانوار ۵۰ لیتر نفت سفید است در صورتیکه این میزان در سال های گذشته بین ۸۰ تا ۱۰۰ لیتر بود.



وی با اشاره به پیش بینی های هواشناسی و برودت هوای و سرما و یخبندان، اظهار داشت: سهمیه تخصیصی سوخت عشایر جوابگوی نیاز ما نیست از سویی وقتی به فروشندگان نفت سفید برای گرفتن سوخت در استان گلستان مراجعه می کنیم به دلیل نبود اسم و مشخصاتمان در سامانه سوخت کشور، از دادن سوخت خودداری می کنند.



نظری کیا گفت: هر گالن ۲۰ لیتری بیش از ۶۰ تا 100 هزار تومان به فروش می رسد که با شرایط فعلی و توان اقتصادی پایین، خرید سوخت آزاد برای قشر عشایر مقدور نیست.



 



  سامانه توزیع سوخت عشایر ایراداتی دارد



یکی دیگر از عشایر شیروان گفت: سامانه توزیع سوخت نفت سفید ایراداتی دارد و پاسخگوی نیاز عشایر نیست و در قشلاق های عشایری گلستان قابلیت اجرا ندارد.



محمد نظری از طایفه "بیچرانلوی" عنوان کرد: عشایر شیروان امسال به خاطر مشکلات این سامانه موفق به دریافت سهمیه خود در تابستان نشدند و چنانچه خانواری سهمیه خود را دریافت نکند سهمیه سوخت باطل می شود.



وی بیان کرد: همه ساله سوخت عشایر در دو مرحله در نیمه اول و دوم سال شارژ می شود که با توجه به عدم دریافت سوخت تابستان امسال، از مسئولان انتظار داریم سهمیه نیمه اول را باطل نکنند و در نیمه دوم که بسیار ضروری است اختصاص دهند تا باری از مشکلات این قشر برداشته شود.



 



هزینه های بالا و بدون تعرفه حمل بار عشایر



یکی دیگر از عشایر شیروان از هزینه های بالای حمل بار عشایر به قشلاق گلایه کرد و گفت: برای حمل و جابجایی بار عشایر هیچ تعرفه ای وجود ندارد و کامیون ها نرخ ها را به صورت دلخواه و صرفا توافق یک طرفه انجام می دهند و عشایر به ناچار پرداخت هزینه های هنگفت را می پذیرند.



وی افزود: برای مسیر کوچ ییلاق شیروان تا قشلاق مراوه تپه، هر کامیون 4 میلیون تومان هزینه بار دریافت می کند که در توان عشایر نیست و خسارت مالی بسیاری به ما وارد می کند.



 



 سهمیه سوخت خانوارهای عشایری شیروان 50 لیتر



 رئیس امور عشایر شیروان گفت: سهمیه سوخت ماهانه هر خانوار عشایر کوچرو شهرستان ۵۰ لیتر تعیین شده که با توجه به برودت هوا و سرمای زودرس این میزان بسیار اندک است.



 علی ابراهیمی افزود: ماهانه پنج هزار و ۵۰۰ لیتر سوخت برای شرکت تعاونی عشایری شیروان منظور می شود که این میزان باید در بین هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری کوچرو شهرستان توزیع شود.



 وی گفت: سهمیه سوخت سالانه عشایر شیروان ۸۰۰ تا 1000 لیتر بود اما امسال به ۶۰۰ لیتر کاهش یافته که پیگیری های لازم صورت گرفته و قرار است با افزایش سوخت این مشکل حل شود.



ابراهیمی مشکل سامانه را ورود و ثبت اطلاعات عنوان کرد و افزود: علاوه بر کمی میزان سهمیه سوخت، دریافت سوخت نیز به سختی انجام می شود که پیشنهاد می شود این سوخت بر اساس مشخصات ثبتی عشایر در سامانه، در کارت عشایری آنان منظور شود.



 رئیس امور عشایر شیروان گفت: عشایر شهرستان که به تازگی در منطقه مراوه تپه مستقر شده اند طی تماس های مکرر از سهمیه کم سوخت گلایه دارند همچنین تماس های عوامل توزیع سوخت گلستان، حاکی از این است که این مشکل همچنان ادامه دارد.



 



هزینه‌های کوچ عشایر افزایش یافته است



 وی افزود: علاوه بر مشکل سوخت، هزینه‌های کوچ قشلاقی عشایر شهرستان افزایش یافته و علت آن هم بالا رفتن کرایه حمل و نقل است چرا که با توجه به تخریب و تصرف ایلراه ها و بعضا واگذاری به کشاورزان، این قشر مجبور به کوچ ماشینی هستند.



 ابراهیمی افزود: مسیر کوچ زمینی در اطراف روستاها در منطقه جرگلان و خشلی منتهی به استان گلستان کشت یا تخریب و تصرف شده و در یک مسیر به طول ۲ کیلومتر، عرض ایلراه به کمتر از ۵ متر تقلیل یافته که عشایر دام خود را به سختی عبور می دهند این در حالی است که عرض ایلراه باید ۸۰۰ تا 1000 متر باشد.



رئیس امور عشایر شیروان گفت: فاصله ییلاق تا قشلاق ۳۵۰ کیلومتر است که برای جابجایی آن، هزینه حمل بار 3.5 تا 4 میلیون تومان است که باید توسط عشایر پرداخت شود.



وی با اشاره به اینکه زمان کوچ عشایر شیروان از مناطق ییلاقی به قشلاقی از ۱۵ آبان تا ۱۵ آذر ماه است، افزود: عشایر کوچرو این شهرستان با 1200 خانوار مشتمل بر 5400 نفر جمعیت که ۱۸۰ هزار راس دام در اختیار دارند در قشلاق های داخل استان و قشلاق های مراوه تپه در استان گلستان مستقر می شوند و تا پایان اسفند در این مناطق می مانند.



کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب