امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/09/02 - 13:45
  • تعداد بازدید : 618
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
حفاظت از سنگ نگاره‌های راهی جز راه فرهنگی ندارد

میزان زیادی از کتیبه ها در کشور متعلق به عشایر است

معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اگر کسی تصور کند میراث فرهنگی اگر نیرو داشته باشد و حقوق بدهد می‌تواند آثار حفاظت کند اشتباه است چرا که در کشور ما میزان زیادی کتیبه و... وجود دارد که متعلق به عشایر یا غیره است که هنگامی که از آنجا در حال عبور بوده اند نگاشته اند که حفاظت از آن‌ها آسان نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری میزان، محمدحسن طالبیان درباره اقدامات  میراث فرهنگی در حفاظت از میراث فرهنیگ سنگ نگاره هایی که در مناطق سخت گذر هستند، افزود:  بیش از ۲ هزار پروژه مرمتی در کشور در ۷ ماه گذشته داشتیم که این تعداد نشان دهنده توجه و مشارکت مردم در بحث حفاظت و مرمت و بهره برداری از آثار تاریخی است.


وی بیان کرد: این امر خیلی به نسبت گذشته رشد داشته است به این صورت که بیش از ۸۰ درصد آن با مشارکت مردم بوده است.


طلبیان اظهار داشت: نقش نگاره‌های موجود در کوه‌ها را حتما باید اهالی محل و کسانی که هویتشان وابسته به آن‌ها است در حفاظت از آن‌ها مشارکت کنند چراکه اگر ما ارتش هم داشته باشیم نمی‌توانیم از آن‌ها حفاظت کنیم.


معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه گشت‌هایی در این مکان‌ها داریم، ولی کفایت نمی‌کند، یادآور شد: در همه جای دنیا به افراد از همان سنین پایین باید آموزش ببینند که این آثار چقدر اهمیت دارد در این صورت حفظ خواهند شد.


طالبیان گفت: در مجلس برای حمایت و حفاظت از آثار تاریخی دو تا سه قانون وجود دارد که یکی از آن‌ها این است که آموزش و پرورش در کتاب‌های درسی این مباحث را بگنجاند و یا  در آموزش عالی و در دروسی که در دانشگاه است برخی از این آثار گنجانده شود تا آموزش داده شود.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب