امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/12/13 - 12:22
  • تعداد بازدید : 229
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
وزیر جهاد کشاورزی:

قول می‌دهم از هر امکانی برای حمایت روابط‌عمومی استفاده کنم

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تبیین فعالیت‌ها و عملکرد‌‌ها بر عهده روابط عمومی است و قول می‌دهم از هر امکانی برای حمایت و پشتیبانی از روابط‌عمومی استفاده کنم.


به گزارش پایگاه اطلاع سانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمد علی نیکبخت در گردهمایی مدیران روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: وظیفه تبیین فعالیت‌ها و عملکرد‌‌ها در دولت سیزدهم با وجود تمام محدودیت ها بر عهده روابط عمومی است.



وی افزود: به عنوان وزیر جهاد کشاورزی قول می‌دهم از هر امکانی برای حمایت و پشتیبانی از بخش روابط‌عمومی استفاده کنم.



نیکبخت گفت: سرزمین ایران نسبت به کشورهای همسایه، وسیع است و با ۸۵میلیون نفر جمعیت، مهمانان زیادی از کشورهای همسایه را میزبانی می‌کند، از این رو، تامین امنیت غذایی داخل دارای اهمیت است.



وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: غذای مردم با تولید داخلی و بخش کوچکی از آن با واردات قابل تامین است، یعنی تا جای ممکن، نگاه مدیریت کلان کشاورزی معطوف به تولید داخل است چرا که واردات، بنیان تولید را تضعیف می‌کند.



وی با بیان اینکه شعار ما حمایت از تولید و تولیدکننده داخلی با نگاه به صادرات است، ابراز کرد: صادرات، تولید را توسعه و تولیدکننده را تقویت و حمایت می‌کند و ضمن ایجاد ثروت برای کشور، بازار داخل را هم تنظیم می کند و از نظر اقتصادی در دنیا بر همین اساس بازار را مدیریت می‌کنند که کشور چین نمونه بارز آن است.



نیکبخت عنوان کرد: تجارت و بازرگانی باید با تولید داخل گره بخورد تا کشاورز دغدغه تولید نداشته باشد.



 



توزیع یک میلیون و ۳۰۰هزار تن نهاده دامی مدت‌دار بین عشایر در سال 1402



وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با توقف کشتار دام مولد در سال ۱۴۰۲، گفت: امسال حدود یک میلیون و ۳۰۰هزار تن نهاده دامی مدت‌دار بین عشایر توزیع شد تا دام مولد تغذیه شود و به کشتارگاه فرستاده نشود.



وی یاد آور شد: در سال ۱۴۰۰بیش از ۱۷میلیون و ۵۰۰هزار راس دام کشتار شد که عواقب آن در تامین گوشت قرمز دامن‌گیر کشور است.



نیکبخت با بیان اینکه صنایع تبدیلی و تکمیلی یکی از بخش های ارزآور برای کشور است، گفت: یک میلیون و ۸۰۰هزار تن گوجه در کشور برداشت می شود که بیش از نیمی از آن توسط صنایع تبدیلی و تکمیلی جذب و فرآوری می شود و همچنین صادرکننده لبنیات هستیم و هر چه صنایع را گسترش دهیم برای کشور ارزآوری بیشتری خواهد داشت.



 



انجام 95درصد فعالیت های کشاورزی توسط بخش خصوصی



وزیر جهادکشاورزی اظهار داشت: برای تامین منابع نگاه ما نباید به دولت و بانک ها باشد، بیش از ۹۵درصد از فعالیت های کشاورزی در کشور توسط بخش خصوصی انجام می شود، لذا ثروت و سرمایه در دست مردم است و اگر بتوانیم این ثروت و سرمایه را مدیریت کنیم می توانیم در تولیدات محصولات کشاورزی به خوبی نقش آفرین باشیم.



وی با تاکید بر اینکه برای صادرات باید تولید کنیم‌ و توقف در تولید درست نیست، ادامه داد: روزانه ۱۰هزار تن سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی از کشور صادر می شود و محدودیت های استانی برای تولید این محصولات برداشته شده و در هیچ سالی بازار به اندازه امسال در آرامش نبوده است.



وی عنوان کرد: تلاش می کنیم سیاست ها در حوزه واردات، صادرات و زیرساخت‌ها به گونه ای باشد که به تولید آسیب وارد نشود و در روزهای ماه رمضان و عید نوروز هم آرامش بازار برهم نخورد و فراوانی برای مردم و جامعه رقم بخورد.



 



نیاز کشور به روزانه ۹هزار تن مرغ گرم



وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه روزانه به ۹هزار تن مرغ گرم در کشور نیاز داریم، گفت: تامین این میزان، بدون تولید امکان پذیر نخواهد بود زیرا علاوه بر محدودیت‌های لجستیک، کشورهای همسایه توان تامین نیاز ایران را ندارند.



وی ادامه داد: برای تولید نیاز به امکاناتی نظیر آب، خاک، اقلیم و منابع مالی داریم اما ما در آب و خاک و اقلیم محدودیت داریم لذا نمی توانیم تولید را در واحد سطح و به صورت افقی توسعه دهیم و باید با استفاده از دانشکده های کشاورزی و شرکت های دانش بنیان به سمت کشاورزی بهره ور با راندمان بالا پیش برویم.



نیکبخت با بیان اینکه دو سوم از باغات کشور درجه ۲و درجه ۳هستند، عنوان کرد: اگر بتوانیم در بازه زمانی ۱۰ساله باغات درجه ۲را به باغات درجه یک و باغات درجه ۳را به درجه ۲ارتقا دهیم راندمان در واحد سطح عملکرد بهتری خواهد داشت.



وی با اشاره به اینکه دومیلیون هکتار کشت آبی گندم در کشور داریم که به صورت متوسط ۴.۵میلیون تن برداشت محصول انجام می شود، گفت: اگر بهره وری را افزایش دهیم به بیش از ۷میلیون تن خواهد رسید و در این صورت بدون نیاز به دیمزارها به خودکفایی خواهیم رسید.



نیکبخت با بیان اینکه اولویت ما در زیر ساخت ها، آبخیزداری و آبخوان داری است، افزود: در سال های اخیر بخش آبخیزداری و آبخوان داری مورد غفلت واقع شده و میزان جذب اعتبار در این بخش در سال ۱۴۰۲از ۵هزار میلیارد تومان به ۲هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.



 



اولویت های وزارت جهاد کشاورزی



وزیر جهادکشاورزی در رابطه با سرمایه گذاری در بخش کشاورزی عنوان کرد: اولویت اول ما در زمینه سرمایه گذاری باید شیلات، آبزی پروری، صید و صیادی به خصوص پرورش ماهی در قفس باشد.



وی ادامه داد: در دولت سیزدهم تعداد قفس های پرورش ماهی در دریا از ۱۳۳عدد به ۳۵۰عدد رسیده است، ما فرصت های زیاد و ظرفیت بزرگی برای سرمایه گذاری در این حوزه داریم و سواحل شمالی و جنوبی کشور استعداد بالایی برای احداث مزارع پرورش ماهی و میگو دارند همچنین ۵۵۰هزار حلقه چاه قانونی داریم که می توانیم استخرهای پرورش ماهی گرمابی و سردابی را در کنار این چاه ها احداث کنیم.



نیگبحت گلخانه ها را اولویت دیگر وزارت جهادکشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به شرایط آبی در کشور باید به سمت توسعه گلخانه ها برویم تا در مصرف آب صرفه جویی شده و محصول بیشتر و با کیفیت برداشت شود.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب