امروز : 26 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1401/08/04 - 08:18
  • تعداد بازدید : 421
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر:

عشایر بهترین شیوه بهره برداری از مراتع را دارند

مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران گفت: بهترین شیوه بهره برداری از مراتع را عشایر دارند زیرا باعث تنفس و بازآوری مراتع می شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر استان ایلام، روز سه شنبه ۳ آبان ماه جلسه هماهنگی مدیریت کوچ پاییزه عشایر استان ایلام با حضور مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران، معاون سیاسی اجتماعی استانداری ایلام و مدیران دستگاه های اجرایی استان و مدیران کل امور عشایر استان های همجوار به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.


مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران در این نشست اظهار داشت: حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در قالب حدود 252 هزار خانوار به عنوان بهره بردار در حدود ۳۵ میلیون هکتار از مراتع کشور  فعالیت دارند که بیش از یک سوم مراتع کشور را شامل می شود.


داریوش نعمت اللهی یادآور شد: در کشور ۸۴ میلیون هکتار مرتع وجود دارد که ۷۷ میلیون هکتار آن ممیزی شده و برای ۳۴ میلیون هکتار آن نیز طرح مرتعداری تهیه شده است.


وی با بیان اینکه عشایر دارای زیست بوم هایی در ییلاق، قشلاق و میان بند هستند، گفت: بهترین شیوه بهره برداری از مراتع را عشایر دارند زیرا باعث تنفس و بازآوری مراتع می شوند.


نعمت اللهی گفت: عشایر کشور دارای ۲۳ میلیون واحد دامی هستند که حدود ۲۸ درصد از دام سبک کشور را شامل می شود و بیشترین عشایر کوچرو در منطقه زاگرس متمرکز هستند.


مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: یکی از استراتژی ها و راهبردهای سازمان امور عشایر پشتیبانی و ساماندهی به کوچ عشایر است که در این راستا ارائه خدمات و پشتیبانی، آبرسانی، تامین سوخت اعم از نفت و گاز و تامین علوفه زمستانی انجام می شود.


 


عشایر مجاهدانه در حال تولید هستند


معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام نیز در این نشست با اشاره به نقش جامعه عشایری در حراست از مرزها و انقلاب اسلامی گفت: عشایر جامعه‌ای خودکفا و خوداتکا بوده که مجاهدانه در حال تولید هستند.

محمدسبحان حسنی کمبود نهاده های دامی را از جمله نیازهای اساسی جامعه عشایری استان ایلام عنوان کرد و افزود: اولویت اصلی عشایر استان ایلام، تأمین نهاده‌های دامی است که با توجه به خشکسالی و کمبود بارش و به دنبال آن کمبود علوفه، ساماندهی و مدیریت کوچ عشایر باید در اولویت‌ قرار گیرد.

وی افزود: در سال جاری باتوجه به کاهش شدید بارندگی، افزایش دما، تدام خشکسالی و به تبع آن کاهش رویش گیاهان مرتعی، ضروری است تا از کوچ زودهنگام عشایر به مراتع ممانعت شود.

معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام  با تأکید بر ارائه خدمات همه جانبه به جامعه عشایران استان، گفت: امید است با اجرایی شدن مصوبات جلسات و پیگیری‌های دستگاه‌های اجرایی بتوانیم کمک موثری به عشایر عزیز داشته باشیم و بخشی از نیازهای آنان را برطرف کنیم.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب