امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/11/25 - 20:06
  • تعداد بازدید : 391
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
ضرورت جایگزینی "پل معلق" به جای "گرگر"

عشایر الیگودرز در 18 نقطه برای عبور از رودخانه از "گرگر" استفاده می کنند

تردد عشایر در ۱۸نقطه در الیگودرز با "گرگر" صورت می گیرد که به گفته مسئول امور عشایر این شهرستان، حذف گرگرهای ۶نقطه ضروری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، شیوه زندگی عشایر بر کوچ استوار است و در مسیرهای کوچ ناچار به عبور از راه های ناهموار و پرپیچ و خم هستند که برخی گذرگاه ها به علت عبور از دل کوه ها و صخره ها با ریسک بالا و خطرات جانی و مالی همراه است.


شهرستان الیگودرز در لرستان یکی از مناطقی است که محل عبور عشایر استان های ایلام و اصفهان و خوزستان است و برخی گذرگاه های عشایری این شهرستان از مسیرهای کوهستانی و سخت گذر و رودخانه های خروشان می گذرد.


عشایر و روستاییان در برخی از مناطق سخت گذر این شهرستان برای عبور از رودخانه از وسیله ای به نام "گرگراستفاده می کنند که تاکنون افراد زیادی جان خود را و در مواردی انگشتان خود را به دلیل استفاده از این وسیله ناایمن از دست داده اند.


"گرگر" طناب سیمی ضخیمی است که دو قرقره دارد و باید با هل دادن توسط دست ها، این قرقره‌ها را به حرکت درآورد. "گرگرها" عمدتا در محل عبور رودخانه های بزرگ که به علت حجم زیاد آب امکان عبور از آنها میسر نیست، نصب می شوند.


 


حذف "گرگرها" در ۶نقطه در الیگودرز ضروری است


رئیس امور عشایر الیگودرز با اشاره به اینکه بیشترین تعداد "گرگر" در کشور در این شهرستان وجود دارد، گفت: درحال حاضر تردد عشایر و روستاییان در ۱۸نقطه از شهرستان با استفاده از "گرگر" انجام می شود که بسیار غیرایمن و خطرات و ریسک بالایی را برای آنان به همراه دارد.


سیدحسین حسینی با اشاره به همکاری مشترک امور عشایر خوزستان و لرستان در ایمن سازی طولانی ترین گذرگاه عشایری با "گرگر" در "پل کول"، افزود: این مسیر در دولت سیزدهم ایمن سازی شده و مسیر و پل جدید در آستانه بهره برداری قرار دارد.


وی با بیان اینکه "گرگرها" در الیگودرز در موقعیت رود بزرگ بختیاری قرار دارند، ابراز داشت: این رود از "بزنوید" تا "سد دز" در جریان است و حذف گرگرهای ۶نقطه بسیار حیاتی و ضروری است.


رئیس امور عشایر الیگودرز گفت: بنیاد علوی برای حذف گرگرهای شهرستان اعلام آمادگی کرده و چنانچه دستگاه های مربوطه نیز اعلام همکاری کنند می توان نسبت به حذف این ۶نقطه اقدام کرد.


 وی با بیان اینکه پنج هزار خانوار عشایری با جمعیت ۲۰هزار نفر در الیگودرز زندگی کوچندگی دارند، افزود: سالانه بیش از دوهزار خانوار عشایری از استان های اصفهان، چهارمحال بختیاری و لرستان از این مسیر که شمال دزفول (بخش شهیون) را به جنوب الیگودرز (ذلقی) متصل می کند، تردد می کنند.


 


دستگاه ها برای ایجاد "پل معلق" به جای "گرگر" پای کار بیایند


فرماندار الیگودرز نیز با بیان اینکه باید پل‌های معلق فلزی جایگزین گرگرها برای تردد عشایر و دام آنها برای گذر از رودخانه شوند، گفت: برای احداث پل‌های معلق با ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بنیاد علوی، جهاد کشاورزی، امور عشایر، راهداری، استانداری لرستان و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مکاتباتی انجام  شدهع و با بخش خصوصی نیز رایزنی هایی صورت گرفته است.


ایمان خسروی با اشاره به اینکه ساخت ۶پل در این مسیرها از اولویت بیشتری برخوردار است، ابراز کرد: بنیاد علوی در این خصوص اعلام آمادگی کرده و امیدواریم سایر دستگاه ها نیز پای کار بیایند تا هرچه سریعتر حذف این گرگرهای حادثه ساز انجام شود.


وی خاطرنشان کرد: این مناطق سخت گذر و مرتفع هستند و امکان جابجایی مصالح و تجهیزات مقدور نیست اما تنها راه منطقی احداث پل های معلق است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب