امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/10/21 - 03:01
  • تعداد بازدید : 195
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

عشایر اصفهان ۳۰درصد گوشت مصرفی استان را تأمین می‌کنند

مدیرکل امور عشایر اصفهان گفت: عشایر اصفهان سالانه 12هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کنند که معادل 30درصد گوشت مصرفی مردم استان است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، شورای عشایری استان اصفهان شامگاه روز چهارشنبه 20 دی ماه با حضور رئیس سازمان امور عشایر ایران، استاندار اصفهان، مدیران دستگاه‌های اجرایی استان، فرمانداران شهرستان‌های عشایری و نمایندگانی از ایلات و عشایر استان در سالن جلسات استانداری اصفهان برگزار شد.



مدیرکل امور عشایر اصفهان در این نشست با ارائه گزارشی از وضعیت عشایر استان، گفت: استان اصفهان هفت شهرستان عشایرنشین دارد و سه ایل بزرگ قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه ییلاق و قشلاق‌ خود را در مناطقی از استان انجام می دهند.



مختار اسفندیاری اظهار کرد: سال گذشته میزان بارندگی‌ها در استان بالا بود و تولید گوشت نیز افزایش یافت اما امسال تاکنون بارندگی‌ها خوب نبوده که امیدواریم این روند تغییر کند تا عشایر تولید داشته باشند.



وی با اشاره به آیین‌نامه ساماندهی عشایر، گفت: براساس ماده5 آیین‌نامه، دستگاه‌های مختلف مکلفند به تناسب جمعیت، از محل اعتبارات‌ دستگاه خود به جامعه عشایری کمک کنند و نظارت بر این موضوع نیز برعهده سازمان برنامه و بودجه است.



اسفندیاری افزود: در این آیین نامه، تاکید شده هر منطقه‌ای که عشایر حضور دارند به عنوان منطقه‌ محروم درنظر گرفته شود و نیاز است شهرستان‌های عشایری استان نیز به عنوان منطقه محروم مورد توجه ویژه‌ قرار بگیرند.



 



افزایش 70درصدی شاخص‌های توسعه در مناطق عشایری اصفهان



مدیرکل امور عشایر اصفهان یادآور شد: قبل از انقلاب شاخص‌های توسعه در مناطق عشایری زیر 5درصد بود اما به برکت نظام در طول چهار دهه گذشته به 60 تا 70درصد افزایش یافته است.



وی با اشاره به اینکه در سال 1401 برای عشایر استان 63میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شد که 59 میلیارد تومان آن محقق شد، افزود: همچنین در سال گذشته 93میلیارد تومان تسهیلات بانکی به عشایر استان اختصاص داده شد که 80میلیارد تومان آن از طریق تبصره 18 و مابقی نیز از طریق بند ب تبصره 52 تأمین و حدود 64درصد این تسهیلات جذب شد.



اسفندیاری با اشاره به فرسوده بودن ساختمان امور عشایر استان اصفهان، گفت: ساختمان فعلی امور عشایر اصفهان بیش از 60سال عمر دارد و نیاز است ساختمان جدیدی احداث شود و سازمان برنامه و بودجه استان هم با موضوع موافقت کرده و امیدوارم شرایط آن تسهیل شود.



 



اهمیت دانش‌افزایی و فراگیری مهارت در جامعه عشایری



مدیرکل امور عشایر استان اصفهان در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت دانش‌افزایی و فراگیری مهارت در جامعه عشایری اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش و سازمان‌ فنی و حرفه‌ای باید به ارتقای دانش و مهارت در جامعه عشایری توجه ویژه‌ای داشته باشند.



وی گفت: علاوه بر این باید تقویت میراث فرهنگی و زیست‌محیطی عشایر در دستور کار قرار بگیرد و همچنین به احیای فرهنگ تاریخی و قومی عشایر، تقویت کارکرد مناطق عشایری و رونق‌بخشی به فعالیت اقتصادی عشایر توجه ویژه‌ای شود‌.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب