بافت ۱۲هزار مترمربع سیاه چادر در خراسان جنوبی
صادرات سیاه چادر به پاکستان، افغانستان، ترکمنستان و عراق
بنا به اعلام معاون صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی،در این استان سالانه ۱۲هزار مترمربع سیاه چادر تولید و به پاکستان، افغانستان، ترکمنستان و عراق نیز صادر می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، حسنعلی فولادی اظهار داشت: در خراسان جنوبی بیش از ۳۰مجوز به صورت رسمی در حوزه تولید سیاه چادر صادر شده و تعداد هنرمندان و فعالان این رشته ۱۰۰نفر هستند و بیشترین سهم بافندگان، در شهرستانهای نهبندان، سربیشه، درمیان، قاینات و فردوس می باشد.
وی افزود: از مراکز عمده تولید سیاه چادر و تولید مواد اولیه آن، روستای "سیدال" در شهرستان نهبندان است که ۵۰نفر بافنده و نخ ریس سنتی به تولید سیاه چادر مشغول هستند و مهارت سیاه چادر بافی در "سیدال" به شماره ۲۲۳۰ به تاریخ ۱۶/۱۰/۱۳۹۹ در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شده است.
فولادی گفت: تولید سالانه ۱۲هزار مترمربع سیاه چادر در استان سبب شده این محصول به استانهای همجوار و از طریق گمرک میرجاوه به پاکستان و از طریق چابهار برای کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شود و افغانستان، ترکمنستان و عراق نیز از مقاصد دیگر این تولید داخلی هستند.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی افزود: هر مترمربع سیاه چادر به مبلغ ۴۰۰هزار تومان توسط واسطهها و دلالان خریداری و به مقاصد کشورهای هدف حمل میشود.
سیاه چادر، مسکن عشایر است و از موی بز و توسط زنان عشایری افته میشود. مراحل تولید سیاه چادر از موکنی تا حلاجی، ریسیدن، تابیدن، بافت و دوختن آن مهارتهای ویژه فردی می خواهد به گونهای که حتی سادهترین بخش کار که دولا کردن و چندلا کردن نخ است از عهده یک فرد معمولی برنمی آید و باید حتما تجربه کسب کند.
نظر دهید