امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/10/12 - 21:29
  • تعداد بازدید : 1482
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
13 دی سالروز شهادت سپهبد "قاسم سلیمانی"

شهید سپهبد سلیمانی: عشایر پادگان‌های بالقوه ایران هستند

شهید "قاسم سلیمانی" در کنگره شهدای عشایری در اسفند 1391: میزان شهدای عشایر 10 درصد شهدای کشور است. عشایر و ایلات پادگان‌های بالقوه جمهوری اسلامی و ایران در همه زمان‌ها هستند.


پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران _ اولین سالگرد شهادت سپهبد "قاسم سلیمانی" فرصتی هم برای مرور دیدگاه های شهید بزرگوار در خصوص جامعه عشایری است که همیشه از وابستگی ایلی خود با افتخار یاد می کرد.



در این یادداشت مروری شده به بخشی از سخنان سردار "قاسم سلیمانی" در سومین کنگره ده هزار شهید عشایری کشور، با محوریت شهید شاخص عشایری "احمد سلیمانی"  که در 14 اسفند ماه 1391 در باغ موزه دفاع مقدس در تهران برگزار شد.



در این کنگره که به همت سازمان بسیج عشایری در سالن همایش خلیج فارس برگزار شده بود، مسئولین کشوری و لشگری، مسئولین وقت سازمان امور عشایر و سازمان بسیح عشایری و جمعی از طوایف مختلف عشایری حضور داشتند.



سردار شهید "قاسم سلیمانی" از مدعوین ویژه و سخنرانان این کنگره بود که به محض ورود به محل برگزاری مراسم در باغ موزه دفاع مقدس، عشایر و طوایف مختلف که با پوشش ایلی خود در کنگره حضور داشتند با شور و اشتیاق مثال زدنی ای که نشان از ارادت قلبی فرمانده وقت سپاه قدس بود، استقبال کردند و سردار سلیمانی هم تک تک عشایر را به گرمی در آغوش می کشید.



شهید "قاسم سلیمانی" در این کنگره و در ابتدای سخنان خود با اشاره به نقش عشایر در تاریخ ایران، بیان داشته بود: در مجموعه تهاجماتی که در طول تاریخ علیه ایران شده است، عشایر مهمترین تکیه‌گاه و حامی کشور بودند و نقش اول را در دفاع از آن برعهده داشته‌اند. اگر تهاجمات دوره قاجار و قبل و بعد از آن به ایران را بررسی کنیم می‌بینیم این قشرهای مختلف عشایری بودند که برای دفاع از خاک میهن‌شان بسیج شدند.



وی افزوده بود: هنگامی که قبل از برپایی نظام اسلامی در کشورمان علما و روحانیون فتوا صادر می‌کردند مهمترین حامی آنها عشایر بودند. این تنها منحصر به خاک کشور ما نیست. عشایر حتی در عراق نیز آن زمان که میرزای شیرازی علیه انگلیس فتوا صادر کرد از او حمایت کردند. همچنین هنگامی که انگلیس‌ها به ایران هجوم آوردند عشایر به مقابله با آنها پرداختند و حتی از زنان‌شان نیز به شهادت رسیدند.



 







عشایر و ایلات پادگان‌های بالقوه ایران در همه زمان‌ها هستند



فرمانده وقت سپاه قدس همچنین در این کنگره که رسانه های جمعی آنرا پوشش خبری می دانند، بیان کرده بود: میزان شهدای عشایر تقریبا 10 درصد شهدای کل کشور است که این برای قشر پراکنده ای مثل عشایر خیلی رقم بزرگی است. بالاترین رقم بسیج رزمندگان برای جبهه مربوط به عشایر است و باید گفت عشایر و ایلات و طوایف ما پادگان‌های بالقوه جمهوری اسلامی و ایران در همه زمان‌ها هستند. اینها ایل نیستند اینها پادگان و معسکرات نظام جمهوری اسلامی هستند و در درون این عشیره ها سربازان واقعی دین و انقلاب وجود دارند.



شهید سپهبد سلیمانی با اشاره به ارتباط عمیق عشایر با دین، افزوده بود: ارتباط بین دین و عشایر ارتباطی بسیار ارزشمند، طولانی و عمیق است. آن زمان که امکاناتی از قبیل رادیو، تلویزیون و راه نبود، رابطه عشایر و دین نیز بسیار عمیق بود. آنها علاوه بر دین به واجبات دین اسلام مانند زکات که مهمترین رکن دین است، اهتمام ورزیده‌اند و همواره این رکن دینی جزو ساری و جاری‌ترین الزام آنها بوده است. این مساله تنها به زمان انقلاب منحصر نمی‌شود. رابطه‌ای که بین عشایر وجود دارد با فرهنگ دینی و شیعی تطبیق بسیاری دارد و در بخشی از ابعاد و موضوعات روح دینی در رسوم عشایر موجود است. در دوران پیروزی انقلاب نیز این مساله وسعت بیشتری یافت و نمونه بارز آن دفاع از انقلاب اسلامی بود.



وی بیان داشته بود: خالصانه می‌گویم در بین همه اقشار مختلف جامعه ما سرسپرده‌ترین قشر به انقلاب و جمهوری اسلامی، عشایر هستند. ناب‌ترین دل‌ها، افکار و دل‌های پاک نسبت به مقام ولایت در عشایر وجود دارد. آنها به رغم تمام محرومیت‌ها، قشری هستند که خود را مدیون انقلاب می‌دانند و در درون این ایلات و عشیره‌ها سربازان حقیقی دین و ایران وجود دارند.



 



احمد از اولین کسانی بود که از عشیره سلیمانی وارد جنگ شد



سپهبد سلیمانی در خصوص شهید "احمد سلیمانی" که کنگره به مناسبت بزرگداشت این شهید شاخص عشایری برگزار شده بود، با اشاره به اینکه شهدا و فرماندهان در زمان جنگ، قله بوده‌اند و اکنون الگو هستند، بیان داشته بود: شهید "احمد سلیمانی" نیز یکی از این قله‌ها بود. من از دوران طفولیت که تنها چند ماه فاصله سنی داشتیم با او همراه بودم. حتی در زمان شهادت نیز نزدیک من بود. اگر بخواهم کلمه‌ای اختصاصی و حقیقی به عنوان بارزترین مشخصه‌ شهید "احمد سلیمانی" بیان کنم چیزی جز "انسان صالح و پاک" نیست.



وی" با اشاره به فعالیت‌های شهید "احمد سلیمانی" در دوران انقلاب اسلامی افزوده بود: احمد بعد از پیروزی انقلاب از اولین کسانی بود که از عشیره سلیمانی به کردستان رفت و سپس وارد جنگ شد. در خود دوران دفاع مقدس نیز از مهمترین و موثرترین فرماندهان لشکر 41 ثارالله بود. یادم می‌آید در عملیات طریق‌القدس سه تن از دوستانم به نام بهرام فرجی، تاج‌علی سلیمانی و برادرم نیز همراهم بودند. هنگامی که احمد مرا دید به پشت بوته‌ای رفت. یک لحظه احساس کردم که به خاطر دشمن این کار را انجام داده است. وقتی علت را از او پرسیدم، گفت: احساس کردم که آمده‌ای من را به عقب برگردانی.



فرمانده وقت سپاه قدس با اشاره به نحوه شهادت احمد سلیمانی، توضیح داد: یکی از زیباترین تصاویر شهادت مربوط به احمد بود. او در حالی که نصفی از صورتش در خون غلطیده بود، طرف دیگر صورتش نورانی بود و آرامش خاصی در آن دیده می‌شد. کسی از رزمندگان چه در داخل جبهه و چه در داخل شهر متوجه نشد که او جانشین لشکر 41 ثارالله بوده است و یا در جبهه مسئولیتی دارد. او همواره یک موتورسیکلت داشت و به دنبال این بود که در خط مقدم جبهه حضور یابد.



 





سرانجام روح دو شهید به هم پیوست



شهید "احمد سلمانی" در بهار 1336 در "قنات ملک" شهرستان رابر در خانواده ای عشایری به دنیا آمده بود و در 29 مهر ماه 1363 در ارتفاعات میمک به شهادت رسید. برادر این شهید شاخص عشایری در خاطراتش آورده است: برادرم احمد اولین فرزندی بود که خدا نصیب پدر و مادرم کرد و با آمدنش خیر و برکت هم به خانه ما آمد. تا آن روز بهره پدرم از مال و منال یک سیاه چادر بود و چند راس بز و گوسفند و برای گذران زندگی پابه پای ایل سلیمانی ییلاق و قشلاق می کرد. ییلاق ما منطقه "زرد آلویه" در شهرستان رابر و قشلاق ما نیز روستای "بنگود" در شهرستان کهنوج بود. می گویند راه ها ناامن بود. اشرار در کمین عشایر می نشستند و غارتگری می کردند اما این حسرت بر دلشان ماند که بر ایل سلیمانی دستبرد بزنند چون با هم یکی بودند. با آمدن احمد، پدرم برای همیشه در "زرد آلویه" ماندگار شد. خانه ای خشتی ساخت و زمینی برای زراعت تهیه کرد.



سپهبد شهید "قاسم سلیمانی" نیز که 20 اسفند 1335 در  "قنات ملک" رابر استان کرمان دیده به جهان گشوده بود در سحرگاه روز جمعه 13 دی ماه 1398 در عملیات تروریستی در فرودگاه بغداد که به دستور رئیس جمهور آمریکا انجام شد به شهادت رسید و روح وی به یاران و همرزمان شهید خود از جمله شهدای عشایری و "احمد سلیمانی" پیوست.



 



تهیه و تنظیم: علیرضا رحیمی





عکس: داود قهردار ـ ایسنا


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب