امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/11/30 - 19:00
  • تعداد بازدید : 252
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در دولت سیزدهم صورت گرفته است

سرمایه گذاری 300 میلیاردی برای زیرساخت های مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد

دولت با سرمایه گذاری 300 میلیارد تومانی در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد، توسعه زیرساخت های زندگی عشایر استان را هدف گرفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، کهگیلویه و بویراحمد از استان های ویژه عشایری کشور محسوب می شود به طوری که ۱۰درصد جمعیت استان را عشایر تشکیل می دهند که در قالب ۱۲هزار خانوار زندگی می کنند.


 به همین علت دولت برای بهبود شرایط زندگی آنان تلاش های گسترده ای را انجام داده و برای رفاه و آسایش این قشر تولیدکننده، توسعه این مناطق را شتاب بخشیده است.


جمعیت ۷۰هزار نفری عشایر کهگیلویه و بویراحمد متشکل از شش ایل بومی، دو طایفه قشقایی، 16تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از 1110 تش (اولاد) با خدمات دولت به زندگی در سکونتگاه های خود امیدوار شده اند.


اجرای ۱۶ طرح تامین آب کشاورزی و آشامیدنی، احداث ابنیه فنی مانند پل در نقاط آسیب پذیر، بهسازی چشمه ها، احداث سرویس های بهداشتی، ساخت آبشخور، ایجاد سکو و سرپناه ایمن و توزیع پنل های خورشیدی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم برای بهبود وضعیت رفاهی عشایر استان است.


پرداخت تسهیلات بانکی از منابع مالی تبصره ۱۸ و وام بانکی برای بهبود شرایط تولید، توزیع علوفه و جو، تلاش برای برندسازی تولیدات عشایر از گام های دولت برای بهبود وضعیت معیشتی عشایر استان بوده است.


 


تقویت زیرساخت ها در سکونتگاه های عشایری


مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: دولت سیزدهم تاکنون حدود 300 میلیارد تومان برای تقویت زیرساخت های زندگی عشایر استان و بهبود وضعیت درآمدی آنان سرمایه گذاری کرده است.


فیض الله آذرفر افزود: با توجه به اینکه تامین آب پایدار مهمترین مشکل ساکنان مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد است، بیشترین اعتبارات در این بخش هزینه شده است.


وی بیان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۴پروژه تامین آب پایدار در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد با ۴۵میلیارد تومان اعتبار اجرا شده است.


آذرفر عنوان کرد: همچنین از زمان دولت سیزدهم ۳۵ پل به مبلغ ۲۸میلیارد تومان، ۸۰ مخزن ذخیره آب با ۱۲میلیارد تومان، بهسازی ۴۰چشمه با ۶میلیارد تومان، بهسازی و رفع نقاط حادثه خیز در ۷۰کیلومتر از راه ها با ۲۴میلیارد تومان، ساخت ۷۰سرویس بهداشتی با ۷میلیارد تومان، ساخت ۸۰ آبشخور دامی با ۴میلیارد تومان و ۱۲۰سرپناه بهداشتی با ۴میلیارد تومان انجام شده است.


مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: انجام 1300 مورد استعلام برای حفاظت از راه های عشایری با توجه به اینکه در سال های گذشته بخشی از این راه ها به تصرف سودجویان درآمده بود از اقدامات مهم دولت سیزدهم برای کمک به دسترسی عشایر به راه مناسب است.


وی اضافه کرد: همچنین در این مدت به مبزان ۱۶۰کیلومتر لوله گذاری برای انتقال آب از چشمه ها خریداری و بین عشایر استان توزیع شده است.


آذرفر افزود: از 1400 تاکنون ۱۰میلون لیتر سوخت، ۲۱هزار تن جو و علوفه، 19680تن آرد بین عشایر کهگیلویه و بویراحمد توزیع شده تا نیاز به سفر به شهرها برای تامین این کالاها را نداشته باشند.


 


انتخاب کهگیلویه و بویراحمد به عنوان پایلوت گردشگری عشایر


مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: این استان به عنوان پایلوت گردشگری عشایری در سطح کشور انتخاب شده است.


سعید طالبی پور افزود: پس از رایزنی های انجام شده با توجه به ظرفیت های مردم‌شناسی و طبیعی استان، برنامه های خوبی برای رونق گردشگری عشایر در کهگیلویه و بویراحمد انجام می شود.


وی بیان کرد: تور گردشگری خبرنگاران نمایندگی های خبرگزاری های خارجی مستقر در ایران یکی از این برنامه ها است که برای نیمه نخست سال ۱۴۰۳برنامه ریزی شده است.


طالبی پور خاطرنشان کرد: برگزاری چند تور گردشگری دیگر با حضور شهروندان ایرانی و خارجی در بهار یا تابستان سال آینده از دیگر اولویت ها برای رونق گردشگری عشایر در کهگیلویه و بویراحمد است که به منظور معرفی ظرفیت های مناطق عشایری و جذب گردشگران و سرمایه گذاران برگزار می شود.


 


اهمیت توسعه زیرساخت های زندگی عشایر


حمایت از عشایر کهگیلویه و بویراحمد که ۴۵درصد از گوشت مصرفی مردم استان، ۳۵درصد از صنایع دستی و بخش قابل توجهی از محصولات دامی شیر، روغن، دوغ تا کشک را تولید می کنند، افزون بر جلب رضایت این قشر تولیدکننده، گامی به سوی امنیت غذایی نیز محسوب می شود.


عشایر کهگیلویه و بویراحمد با در اختیار داشتن داشتن ۲۶درصد از عرصه های زراعی، ۱۷درصد باغستان ها و پرورش یک میلیون و ۲۰۰هزار راس دام برای تولید محصولات غذایی در تکاپو هستند و با انجام این خدمات انگیزه مضاعفی پیدا کرده اند. البته هنوز تا رساندن زندگی آنان به ایده آل، راه طولانی در پیش است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب