امروز : 22 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1403/05/11 - 22:35
  • تعداد بازدید : 208
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
معاون قرارگاه جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه:

رسیدگی به امور عشایر بسیاری از مشکلات کشور را حل می کند

معاون قرارگاه جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه گفت: اگر به عشایر و امور آنها رسیدگی کنیم به طور قطع بسیار از مشکلات کشور حل می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، سردار ضیاءالدین حزنی امروز در همایش "تجلیل از شبانان، گله‌داران و دامداران عشایر همدان" با تاکید بر برطرف کردن مشکلات جامعه عشایری، اظهار داشت: اگر به عشایر و امور آنها رسیدگی کنیم به طور قطع بسیار از مشکلات کشور حل خواهد شد.


وی از دستگاه ها خواست به صورت میدانی به امور عشایر رسیدگی کنند و ادامه داد: منابع طبیعی و آبخیزداری باید با در اختیار قرار دادن مراتع و جنگل‌ها نسبت به تولید دام توسط عشایر انجام وظیفه کند و جهاد کشاوری در استان ها نیز باید تامین نهاده‌ دامی موردنیاز عشایر را در دستور کار قرار دهند.


سردار حزنی با تاکید بر اینکه دامپزشکی باید نسبت به واکسیناسیون و انگل زدایی دام عشایر اقدام ویژه انجام دهد، اعلام کرد: آمادگی داریم با کمک سپاه جلوی تلفات دامی در مناطق عشایری را بگیریم.


معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه با تاکید بر افزایش بودجه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایر، گفت: باید پرداخت تسهیلات با سود پایین برای تامین نقدینگی موردنیاز عشایر در دستور کار قرار بگیرد.


وی بر تامین پنل‌های تولید برق خورشیدی برای عشایر توسط وزارت نیرو تاکید کرد و افزود: آموزش و پرورش نیز باید با ایجاد فضاهای آموزشی و تامین نیروی انسانی برای تدریس در مناطق عشایری تلاش بیشتری انجام دهد و سطح ارائه خدمات درمانی، بهداشتی و امدادی به عشایر نیز توسط دستگاه های مربوطه افزایش یابد.


سردار حزنی با بیان اینکه باید حرف‌های عشایر در سراسر کشور شنیده شود، خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش‌ها به طور قطع موجب می‌شود حرف‌های جامعه عشایری شنیده شود و برای حل مشکلات آنان تلاش مضاعفی صورت گیرد.


 


برگزاری همایش تجلیل در 30 استان کشور


معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه با اشاره به برگزاری همایش "تجلیل از شبانان، گله‌داران و دامداران عشایر" در 30 استان، گفت: از مصوبات این همایش ها راضی هستیم ضمن اینکه با دیدار با مسئولین در استان ها در جریان مشکلات عشایر قرار می گیریم و برای رفع آنها تلاش می کنیم.


وی هدف از برگزاری این همایش ها را تکریم و تجلیل از شبانان، گله‌داران و عشایر عنوان کرد و افزود: کمک به اقتصاد مقاومتی و امنیت پایدار، کمک به ایجاد ارتباط گله‌داران و عشایر با دستگاه های اداری، ایجاد اشتغال پایدار و رشد اقتصادی، بهبود معیشت عشایر، شبانان و دامداران و جلوگیری از مهاجرت آنان به شهرها از دیگر اهداف برگزاری این همایش ها است.


 


72 میلیون راس دام سبک و سنگین در کشور


معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه با اشاره به اینکه ۶۳میلیون و ۷۰۰هزار راس دام سبک در کشور وجود دارد، گفت: خراسان رضوی بیشترین و قم کمترین دام سبک کشور را دارند و استان همدان در این زمینه در جایگاه بیست و سوم قرار دارد.


وی ادامه داد: ۸میلیون و 88هزار رأس دام سنگین نیز در کشور وجود دارد که مازندران بیشترین و هرمزگان کمترین دام سنگین کشور را دارند و استان همدان نیز رتبه هشتم را دارد.


سردار حزنی اضافه کرد: ۳۰درصد از دام سبک و ۴درصد از دام سنگین در اختیار عشایر است و ۲۵درصد گوشت قرمز کشور را تامین می کنند ضمن اینکه ۷۹هزار هکتار از اراضی کشاورزی و ۲۰هزار هکتار باغ با تولید سالانه ۶هزار تن محصول در اختیار عشایر است و ۳۵درصد از صنایع دستی کشور را نیز تولید می کنند.


 


دام‌ ثروت‌ است و بر امنیت غذایی تاثیر دارد


معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه اظهار داشت: متاسفانه هرسال تعداد دام‌ در استان‌ها کاهش می‌یابد که باید در این خصوص تدبیری اندیشیده شود چراکه در امنیت غذایی پایدار حائز اهمیت است.


وی با بیان اینکه عشایر نقش مهمی در تامین گوشت، محصولات پروتئینی و لبنی و کشاورزی دارند، گفت: جامعه عشایری بدون بخشنامه بخش مهمی از گوشت و لبنیات کشور را تامین می‌کنند و بدون اینکه به آنان توجه شود، نقش تاثیرگذاری در امنیت غذایی و اقتصاد دارند و اگر دام‌ که ثروت‌ کشور است از بین برود تاثیر مستقیم بر امنیت غذایی و افزایش مشکلات مردم خواهد گذاشت.


سردار حزنی با بیان اینکه  در ۱۰سال گذشته جمعیت عشایری کشور کاهش یافته و ترک دامداری کرده اند، توضیح داد: عدم توجه کافی به عشایر باعث مهاجرت به شهرها و رشد بیکاری و مشاغل کاذب و حاشیه نشینی و از بین رفتن زندگی عشایر شده است بنابراین باید به این قشر توجه جدی داشت و رسیدگی به مشکلات آنان را در دستور کار قرار داد.


 


ساماندهی ۲۰۰هزار عشایر مسلح


معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه با اشاره به نقش عشایر در دفاع از مرزها و امنیت کشور، گفت: تاکنون ۲۰۰هزار نفر از عشایر مسلح سازماندهی شده‌ اند.


 وی به وجود ۱۱هزار و ۵۰۰شهید عشایری در کشور اشاره کرد و بیان داشت: عشایر دارای روحیه سلحشوری، شهامت، فداکاری، مقاومت، کم توقعی و زندگی در شرایط سخت هستند و همواره حافظ و پشتیبان نظام و انقلاب بوده اند و وجود این میزان شهید عشایری از افتخارات آنان است.


سردار حزنی افزود: عشایر پاسدار ملیت و دین و از پشتیبانان و بازوان قدرتمند جمهوری اسلامی ایران و محافظان امنیت و آرامش و سربازان پر افتخار و همیشه وفادار به اسلام و انقلاب و ایران‌ هستند و در هر نقطه‌ای که حضور دارند امنیت در آنجا پایدار است.


 


ضعف زیرساخت‌ها در مناطق عشایری


معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهادسازندگی ومحرومیت زدایی سپاه با اشاره به ضعیف بودن زیرساخت‌های زندگی در مناطق عشایری، اظهار داشت: سیستم زندگی عشایر سیار است اما زیرساخت‌های راه های عشایری ضعیف است و وزارت راه و شهرسازی باید برای تسهیل در تردد عشایر تدابیر لازم را اتخاذ کند.


وی پیری جمعیت عشایر، عدم استقبال فرزندان آنان از ادامه این شیوه زندگی، هزینه های بالا برای تامین سوخت و مایحتاج زندگی، عدم توجیه اقتصادی زندگی کوچندگی و پایین بودن سطح درآمد را از دیگر مشکلات و مسائل مرتبط با جامعه عشایری کشور عنوان کرد.


سردار حزنی با بیان اینکه عشایر در حاشیه شهر تهران نیز گله‌داری می کنند، گفت: استان‌های فارس، خوزستان و سیستان و بلوچستان بیشترین و استان قم و قزوین کم‌ترین سهم را در جمعیت عشایری کشور دارند.


 


بی ادعا، زحمت کش و تولیدکننده


فرمانده سپاه انصار الحسین (ع) نیز در این همایش با تاکید بر ضرورت حمایت از عشایر، گفت: یکی از قشرهایی که بدون ادعا همواره درحال تلاش و تولید هستند، گله داران و عشایر هستند.


سردار مظاهر مجیدی با اشاره به اینکه از بازده کار و تولیدات عشایر و گلمه داران تمام مردم بهره‌مند می‌شوند، ضرورت حمایت از عشایر و دامداران و برطرف کردن مشکلات آنان را یادآور شد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب