امروز : 01 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/06/30 - 13:44
  • تعداد بازدید : 2350
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
تامین 220 هزار تن نهاده دامی برای عشایر طی 9 ماه

دولت در تخصیص ارز به تعاونیها کمک کند

مدیرعامل اتحادیه تعاونی عشایری دامداران متحرک ایرانیان با انتقاد از مشکلات اختصاص ارز برای تامین نهاده به تعاونیها، اظهار داشت: این مشکلات سبب شده تا قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم دام زنده تا ۴۲ هزار تومان افزایش‌ یابد و اگر دامداران نتوانند دام خود را به قیمت به فروش برسانند با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، فضل خرم روز یکشنبه 30 شهریور در نشست رسانه ای با تاکید بر اینکه دولت در تخصیص ارز و تأمین نهاده‌های دامی به تعاونیها کمک کند، افزود: برای واردات 9 هزار تن جو با ارز 4200 تومانی 6 ماه است که در صف انتظار  هستیم اما هیچ ارزی به ما اختصاص داده نشده است.



وی با اشاره به اینکه دولت مقرر کرده تا در شرایط فعلی به‌جای جو به دامداران کنسانتره و خوراک دام تحویل داده شود، گفت: این امر موجب صرفه‌جویی در مصرف خوراک دام و افزایش عملکرد در مناطق عشایری شده است. 



خرم با تاکید بر عرضه محصولات پروتئینی با قیمت مناسب به دست مصرف کننده، بیان کرد: اگر دولت به دنبال جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و عرضه محصولات پروتئینی با قیمت مناسب است باید نهاده‌های تولید با قیمت مشخص‌شده را به دست دامداران برساند و از آنان نیز گوشت و دام را با قیمت مدنظر بخواهد.



مدیرعامل اتحادیه تعاونی عشایری دامداران متحرک ایرانیان بیان داشت: ما معتقد نیستیم هرجا کاستی بود دولت باید انجام دهد چراکه دولت یک حوزه عمومی است و آنکه باید کارها را انجام دهد بخش تعاونیها است.



وی گفت: اگر به شبکه های تعاونیها اعتماد کنیم و بستر لازم را فراهم کنیم، هر زمان گوشت گران شود دولت باید پرسشگر باشد نه پاسخگو و اگر دولت به ما مجوز داده باید در تخصیص ارز هم کمک کند و تعاونیها نباید دائم به دنبال تخصیص ارز باشند.



 



تامین 220 هزار تن نهاده دامی برای عشایر طی 9 ماه



مدیرعامل اتحادیه تعاونی عشایری دامداران متحرک ایرانیان گفت: در 9 ماه گذشته 220 هزار تن نهاده دامی برای دامداران عشایری کشور توسط تعاونی های عشایری تأمین شده است.



به گفته وی عشایر 3 درصد سهم در تولید ناخالص داخلی دارند که 2 درصد آن در حوزه دامداری و یک درصد آن در حوزه تولید صنایع دستی است این در صورتی است که جمعیت عشایر کمتر از ۱.۵ درصد جمعیت کل کشور است.



خرم با بیان اینکه ۲۱۳ هزار خانوار عشایر با جمعیت یک میلیون و ۱۸۶ هزار نفر در کشور زندگی می‌کنند، ادامه داد: این جمعیت دارای ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام هستند و ظرفیت تولید ۱۹۰ هزار تن گوشت و یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصولات زراعی و باغی ،۳۳۰ هزار تن تولید شیر و چهار هزار و 701 مترمربع صنایع دستی را دارند.



 




شرایط موجود هزینه های تولید را بالا برده است



مدیرعامل اتحادیه تعاونی عشایری دامداران متحرک گفت: شرایط موجود هزینه های تولید را بالا برده است و اگر دام عشایر کمتر از 40 تا 42 هزار تومان به فروش برسد تولید به صرفه نیست.



وی در خصوص قیمت تمام شده تولید دام توسط عشایر بیان کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم دام زنده برای تولیدکننده 41 هزار تومان تمام می شود که این رقم در برخی از استانها متفاوت است به طوری که گزارشی که از سمنان داریم این رقم 35 هزار تومان است.



خرم ادامه داد: در صورتی که این شرایط تداوم داشته باشد عشایر و دامداران بعد از فروش محصول خود، برای سال آینده اقدامی نخواهند داشت که این امر مشکلات اجتماعی در بحث مهاجرت و بیکاری ایجاد خواهد کرد.



وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه چقدر افزایش نرخ ارز منجر به قاچاق دام زنده از کشور شده، گفت: اطلاعات من در این خصوص دقیق نیست اما به شخصه باور ندارم که قاچاق دام زنده وجود داشته باشد.



مدیرعامل اتحادیه تعاونی عشایری دامداران متحرک ایرانیان با اشاره به اینکه ذات حرکت عشایر در مرزها است، صدور پلاک دام و عدم قاچاق را یکی از دلایل ارزانی گوشت مطرح کرد.



 




مذاکره با جهاد دانشگاهی برای فرآوری گیاهان داروئی توسط عشایر



مدیرعامل اتحادیه عشایری دامداران متحرک ایرانیان همچنین از مذاکره با جهاد دانشگاهی برای فرآوری گیاهان داروئی توسط عشایر و عرضه به بازار خبر داد و گفت: با این کار می توان از ظرفیت های مغفول مانده این بخش بهره برد.



وی با اشاره به راه اندازی سایت "عشایر شاپ" برای عرضه صنایع دستی  و دام عشایر، افزود: عشایر کشور می‌توانند به طور مستقیم کالاهای خود را در این سایت عرضه کنند.



خرم با اشاره با تامین 1700 میلیارد تومان تسهیلات برای عشایر در سالهای اخیر، توضیح داد: سازمان امور عشایر طی چند سال گذشته فضایی خوبی را فراهم کرده و ۱,۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی به زنجیره تولید گوشت قرمز توسط عشایر اختصاص یافته و از محل مدیریت بحران نیز ۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافته که ۴۵۰ میلیارد تومان آن جذب و توزیع ۵۰ میلیارد تومان دیگر نیز آغاز شده است که زمینه بهبود معیشت و زندگی عشایر فراهم شده است.



وی گفت: امسال 118 هزارتن خوراک دام در اختیار عشایر قرار گرفته است این در حالی است که در گذشته این رقم 20 هزار تن بود و تاکید ریاست سازمان امور عشایر این است که به جای جو، کنسانتره در اختیار عشایر گذاشته شود.



 




دولت اختیارات بیشتری در تنظیم بازار دام به تشکل‌ها بدهد



مدیرعامل اتحادیه عشایری دامداران متحرک ایرانیان با اشاره به اینکه دولت باید اختیارات بیشتری را در زمینه تنظیم بازار دام و گوشت قرمز به تشکل‌های تولیدی واگذار کند، افزود: دولت باید صادرات دام را به تشکل‌ها واگذار کند و آنها به خوبی می‌توانند آن را مدیریت کنند بگونه ای که نه بازار داخل آسیبی ببینید و نه تولید دچار مشکل شود.



وی با تاکید بر اینکه در حوزه واردات نهاده‌ و تأمین ارز مورد نیاز آن دولت می‌تواند اختیارات بیشتری به اتحادیه‌های تولیدی بدهد، بر لزوم کاهش قیمت تمام شده تولید دام توسط عشایر اشاره کرد و افزود: این کار برای کاهش قیمت گوشت لازم است.



خرم با اشاره به فغالیت 244 اتحادیه و شرکت تعاونی عشایری در کشور، گفت: سرمایه اسمی اتحادیه دامداران متحرک 145 میلیارد تومان و سرمایه واقعی آن 500 میلیارد تومان است.



مدیرعامل اتحادیه عشایری دامداران متحرک ایرانیان ادامه داد: همه عشایر عضو این تعاونیها هستند و سیستم جامع مالی برای این  244 شرکت طراحی کرده ایم.



وی با بیان اینکه کارت هوشمند برای عشایر طراحی کرده ایم که قرارداد آن در شرف انعقاد است، افزود: عشایر با این کارت هوشمند می توانند کلیه فعالیت های مالی خود را انجام دهند.



 



ورود تشکلهای عشایری به کشاورزی قراردادی



مدیرعامل اتحادیه عشایری دامداران متحرک ایرانیان در بخش پایانی این نشست رسانه ای با اشاره به ورود تشکلهای عشایری به کشاورزی قراردادی، اظهار داشت: برنامه ریزی کردیم از این طریق 50 هزار تن نهاده دامی تهیه کنیم که 33 هزارتن آن در شش ماهه اول سال محقق شده است و تا پایان سال 20 درصد بیش از آنچه پیش بینی کرده ایم محقق می شود.



وی افزود: برای سال 1400 نیز برنامه ریزی کرده ایم 100 هزار تن قرارداد ببندیم که 220 میلیارد تومان برای آن برآورد هزینه کرده ایم.



خرم  با بیان اینکه به دنبال این هستیم در جامعه عشایری کارهای ارزشمندی در راستای ایجاد اشتغال و خودباوری عشایر انجام دهیم، گفت: در یک برنامه 5 ساله ( تا سال 2004 ) برنامه ریزی کرده ایم دیگر نیازی به تامین نهاده مورد نیاز عشایر از شرکت پشتیبانی امور دام نداشته باشیم.



 مدیرعامل اتحادیه عشایری دامداران متحرک همچنین با اشاره به وجود مشکلاتی در تامین وثیقه برای دریافت تسهیلات بانکی، از مسوولین درخواست کرد مشکلات موجود در این زمینه را برطرف کنند.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب