امروز : 29 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1400/07/07 - 21:50
  • تعداد بازدید : 458
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
همه دستگاه ها متولی امور عشایر هستند

خلاء حضور دستگاه‌ها برای رفع مشکلات عشایر به وضوح احساس می‌شود

رئیس سازمان بسیج عشایری با بیان اینکه همه دستگاه ها متولی امور عشایر هستند، گفت: خلاء حضور دستگاه‌ها برای رفع مشکلات عشایر به وضوح احساس می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، سرهنگ احمد سعیدی چهارشنبه ٧ مهر در شورای عشایری استان فارس با اشاره به نقش راهبردی عشایر در اقتصاد مقاومتی و تامین امنیت غذایی پایدار کشور، اظهار داشت: متولی عشایر تنها سازمان امور عشایر نیست و طبق قانون همه سازمان‌ها و دستگاه های اجرایی متولی این جامعه در امور فرهنگی، مذهبی، آموزشی، بهداشتی، درمانی و زیرساختی هستند.



وی با بیان اینکه مهاجرت به روستاها و تمایل به حاشیه نشینی در جامعه عشایری رو به افزایش است، کمبود منابع آبی، دسترسی به راه، کمبود و گرانی نهاده‌ دامی، آموزش، بهداشت و سوخت را از جمله عواملی عنوان کرد که ممکن است در آینده شاهد زندگی امروزی عشایر نباشیم.


سرهنگ سعیدی با بیان اینکه روند جمعیت عشایری کشور رو به کاهش است و در دهه های آینده به جمعیت سالمندی در این قشر نزدیک می‌شویم، گفت: بسیاری از فرزندان عشایر حاضر نیستند سبک زندگی عشایری را دنبال کنند.



رئیس سازمان بسیج عشایری کشور بیان داشت: مجموعه نظام دغدغه جامعه عشایری را دارد و مقایسه ارائه خدمات در دوران پس از انقلاب نسبت به قبل از انقلاب گویای این ادعا است اما در عین حال بین وضع موجود تا وضع مطلوب فاصله وجود دارد و این شکاف تنها با همت جمعی و هم افزایی برطرف می شود.



وی تاکید کرد: باید مشکلات جامعه عشایری به تفکیک مناطق عشایری شناسایی و برای هرمنطقه تصمیم مجزایی گرفته شود.



سرهنگ سعیدی با اشاره به ضرورت تامین امنیت زیست بوم های عشایری، اظهار داشت: گاهی بحث ناامنی و سرقت احشام از عشایر را می‌شنویم که ضرورت دارد این موضوع به کمک نیروهای انتظامی و رده‌های بسیج در دستور کار قرار گیرد تا شاهد رفع ناامنی در مناطق عشایری باشیم.



 رئیس سازمان بسیج عشایری همچنین از برگزاری "کنگره ده هزار شهید جامعه عشایری کشور" در اسفندماه امسال خبر داد و افزود: این کنگره با رویکردهای فرهنگی، محرومیت زدایی و کمک مومنانه، و تقویت وحدت اقوام و مذاهب برگزار می شود.



وی گفت: علی‌رغم اینکه عشایر یکی از اقشاری بودند که بیشترین حضور را در روزهای سخت در نوک پیکان دفاع مقدس داشتتند اما در تبیین نقش عشایر در دفاع مقدس کوتاهی شده و ما امروز  در این زمینه در حال جمع آوری بانک اطلاعات و آثار شهدای عشایر هستیم.


سرهنگ سعیدی از راه‌اندازی میزخدمت متشکل از مجموعه‌های سازمان بسیج سازندگی، بسیج ادارات، بسیج جامعه پزشکی و بسیج حقوق دانان در سازمان بسیج عشایری کشور خبر داد و اظهار امیدواری کرد این گفتمان هم در دولت و هم مناطق عشایری در دستور کار قرار گیرد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب