امروز : 01 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/08/01 - 02:35
  • تعداد بازدید : 1502
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
عشایر کشور پس از 12 سال سرشماری شدند

ثبت پایه جمعیت عشایر کوچنده کشور رونمایی شد

بر اساس نتایج پایه سرشماری ثبتی مبنای عشایر کوچنده کشور، جمعیت عشایری کشور یک میلون و 108 هزار و 640 هزار نفر در قالب 246 هزار و 45 خانوار است که 1.4 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند و 29 درصد دام سبک کشور را در اختیار دارند. تعداد 590 هزار و 759 نفر از این جمعیت را مردان و 517 هزار و 881 نفر را زنان عشایری تشکیل می دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نتایج چهارمین سرشماری رسمی عشایر کوچنده و اولین سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور همزمان با اول آبان ماه "روز ملی آمار و برنامه ریزی" رونمایی و اعلام شد.



این مراسم صبح روز پنجشنبه اول آبان ماه با رعایت پروتکلهای بهداشتی با حضور معاون سازمان برنامه و بودجه کشور، نایب رئیس فراکسیون عشایری مجلس، رئیس مرکز آمار ایران، معاونین و مدیران سازمان امور عشایر و مرکز آمار ایران و مدیرعامل اتحادیه عشایری دامداران متحرک ایرانیان برگزار شد.



رئیس مرکز آمار ایران در مراسم رونمایی و اعلام نتایج سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور با قدردانی از تشلاهای صورت گرفته برای این سرشماری، اظهار داشت: شعار امسال ما برای روز آمار "ورود به قرن جدید با حکمرانی داده‌ها در نظام آماری جدید" است.



جواد حسین زاده گفت: با همتی که پیش آمد موضوع سرشماری ثبتی مبنای عشایر کوچنده کشور انجام شد که از مزایای آن صرفه جویی در هزینه‌ها، بهنگام کردن آمارها با کیفیت و در تواتر زمانی کوتاه‌تر و در مناطق جغرافیایی کوچکتر است که بتواند نیازهای ما را پوشش دهد.



وی بیان داشت: در این نوع سرشماری ۹۰ درصد صرفه جویی نسبت به سرشماری سنتی و کلاسیک صورت می گیرد.



رئیس مرکز آمار ایران گفت: امروز یکی از این مصادیق سرشماری را که با همکاری سازمان امور عشایر صورت گرفت یعنی نتایج ثبت پایه جمعیت عشایر کشور را رونمایی می کنیم که این رویداد  یک الگوی خوبی از انجام سرشماری ثبتی مبنا در یک مقیاس کوچک است.



حسین زاده توضیح داد: تفاوت اساسی سرشماری کلاسیک با سرشماری ثبتی مبنا این است که سرشماری کلاسیک یک عکس است اما سرشماری ثبتی مبنا یک پویا نمایی و فیلم است که می توانیم داده ها را در فاصله های کوتاه تری بروز رسانی کنیم.



 



امروز کسانی که به اطلاعات تسلط پیدا می کنند، قدرتمند هستند



معاون سازمان برنامه و بودجه کشور سخنران بعدی مراسم رونمایی از اولین سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور در سخنانی اظهار داشت: امروز کسانی که به دیتاها و جزییات نظم یافته اطلاعات تسلط پیدا می کنند، قدرتمند هستند.



سیدحمید پورمحمدی بیان داشت: اگر کشوری می‌خواهد برنامه‌ریزی کند باید قدرت داشته باشد و قدرتمند بودن نیز در داشتن آمار و اطلاعات است.



وی با بیان اینکه علم جدید با علم قدیم تفاوت اساسی دارد؛ علم قدیم به ماهیات و کلیات می پرداخت اما دانش جدید، علم جزییات و مصادیق است، افزود: دانش آمار با رویکرد نوین خود، انسان و بشر را با تمامی خصوصیات جمعیتی اش نظیر زن یا مرد بودن، کودک یا بزرگسال بودن و بصورت مکانی و بین المللی بررسی می کند حتی روح و روان و رفتار انسان هم با روش های آماری قابلیت مطالعه و بررسی پیدا کرده است.





معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه در برنامه داریم همه اطلاعات کشور در حوزه‌های مختلف را با محوریت مرکز آمار تجمیع کنیم، اظهار داشت: خوشحالم که اولین سرشماری ثبتی مبنا از جامعه عشایری شروع شده و بعد از این روستاها و شهرها با این روش آمارگیری می‌شوند تا کشور را از اطلاعات بیشتر برای توسعه بهتر بهره مند کنیم.




معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بوجه کشور با اشاره به اینکه میلیاردها داده و دیتا درباره انسان وجود دارد که از طریق اندازه گیری های آماری و بواسطه علم آمار بخشی از این اطلاعات قابل استخراج می شود.گفت: روح اندازه گیری و پرداختن به جزییات از زمان رنسانس به بعد مطرح شد که هر کسی بر اندازه گیری مسلط بشود قدرتمند می شود.



پورمحمدی با اشاره به اینکه شناخت طبیعت جز از راه داده و آمار امکانپذیر نیست ، شناسایی روند های کوتاه مدت و طولانی مدت و  پیش بینی های اقتصادی و مالی و پیش بینی میزان سرمایه گذاری و بررسی ویژگی های جمعیتی مناطق را با روش های آماری قابل ارزیابی و بررسی ارزیابی کرد.



وی با بیان اینکه اگر کشوری بخواهد به توسعه اقتصادی و اجتماعی برسد باید برنامه ریزی مبتنی بر آمار و داده داشته باشد تصریح کرد: با آمارها می توان به برنامه ریزی قدرتمند و امکان تسلط بر طبیعت و چیره شدن بر مشکلات و نابسامانی های کنونی و آینده دست یافت.


 


 






 



اولین سرشماری ثبتی و مبنایی را از عشایر شروع کردیم



نایب رییس فراکسیون عشایری و نماینده مردم یاسوج در مجلس شورای اسلامی نیز در مراسم رونمایی نتایج سرشماری ثبتی مبنای عشایر کوچنده کشور گفت: اولین سرشماری ثبتی و مبنایی را از عشایر شروع کردیم و امیدواریم مشکلات عشایر که مظلوم و محجوب هستند بیشتر دیده شوند.



مهدی روشنفکر افزود: در دنیای مدیریت و برنامه ریزی، آمار صحیح جزو عناصری است که کارآیی و اثر بخشی سازمان را بهتر می کند  و هر چقدر که سازمانی آمار های صحیح و دقیق داشته باشد، برنامه ریزی صحیح تری در آن سازمان وجود خواهد داشت و در مورد عشایر نیز هرچه آمار دقیق‌ تری در اختیار قوه مقننه قرار گیرد، مسلما رسالت و اهداف فراکسیون عشایری بیشتر محقق خواهد شد.


وی خاطرنشان کرد: عشایر بازوان تولید در کشور هستند و مسئولین نظام باید قدردان این جامعه باشند و باید پیگیری کنیم محرومیت‌های عشایر کمرنگ‌تر و برطرف شود.


نایب رئیس فراکسیون مجلس افزود: ما این توقع را داریم  همچنان که سرشماری ثبتی مبنا  از جامعه عشایری شروع شده،  از نظر بودجه  و اعتبار نیز،  این قشر از جامعه که به تعبیر امام (ره) ذخایرا نقلاب هستند، بیشتر مورد توجه گرفته شوند.



روشن فکر ادامه داد:  خوشبخانه در ٤ سال  گذشته، بر اساس گزارش دست اندرکاران  امور عشایر، محرومیت‌ها  و کمبود های عشایر تا حدود زیادی بر طرف شده است.





کار بزرگ سرشماری عشایر کشور را با دو میلیارد تومان انجام دادیم



معاون سازمان امور عشایر ایران نیز با اشاره به صرفه جویی صورت گرفته در آمارگیری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور، افزود: ما با حدود دو میلیارد تومان اعتبار و تحمیل زحمات فراوان به همکاران استانی این کار بزرگ را انجام دادیم.



دکتر شاهپور علائی مقدم با تاکید بر اینکه آمار مبنای برنامه ریزی و برنامه های توسعه ای کشور است، گفت: با توجه به تغییرات ایجاد شده در کشور در زمینه های مختلف، ضرورت داشت پس از ۱۲ سال آمار عشایر کوچنده کشور بروز رسانی شود.



وی ادامه داد: با همتی که از طریق ۲۵۰ شرکت تعاونی عشایری و ۲۲ اتحادیه عشایری استانی و یک اتحادیه مرکزی انجام شد، داده های اولیه عشایر ثبت گردید و امروز شاهد این هستیم که کم بضاعت ترین قشر جامعه یک کار بزرگ را انجام دادند.



علائی مقدم خاطرنشان کرد: ما برای قشری کار می کنیم که زبان گویایی در دفاع از حق و حقوق خود ندارند و ما باید پشت این میزها از حق حقوق عشایر دفاع کنیم.



معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه سازمان امور عشایر آمادگی دارد در پایش اطلاعات پایه به دست آمده با مرکز آمار ایران همکاری لازم را داشته باشد، از همه دست اندرکاران برگزاری این سرشماری به خصوص شرکت‌های تعاونی عشایری که در خط مقدم انجام این کار بودند تقدیر و قدردانی کرد.



در پایان این مراسم، سامانه ثبت پایه جمعیت عشایر کوچنده کشور توسط دکتر پورمحمدی معاون سازمان و برنامه و بودجه کشور و سایر حاضرین در این مراسم، رونمایی شد.


بر اساس نتایج پایه سرشماری ثبتی مبنای عشایر کوچنده کشور، جمعیت عشایری کشور یک میلون و 108 هزار و 640 هزار نفر در قالب 246 هزار و 45 خانوار است. تعداد 590 هزار و 759 نفر از این جمعیت را مردان و 517 هزار و 881 نفر را زنان عشایری تشکیل می دهند.



شایان ذکر است، این برای اولین بار است که سرشماری جمعیت عشایری کشور به صورت ثبتی مبنا انجام می شود. تا کنون سه بار به صورت رسمی در سالهای 1366، 1377 و 1387 جمعیت عشایر کوچنده کشور توسط مرکز آمار ایران و با همکاری سازمان امور عشایر ایران سرشماری شده اند. در آخرین سرشماری عشایر کوچنده کشور در سال 1387، جمعیت عشایر کوچنده ایران یک میلیون و 186 هزار و 398 نفر در قالب 212 هزار و 772 خانوار، 104 ایل، 552 طایفه مستقل ثبت شده است.


 



مراسم رونمایی از اعلام نتایج ثبت پایه جمعیت عشایر کوچنده کشور - پنجشنبه اول آبان 1399



کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب