ثبت میراث معنوی زنان عشایری در اولویت قرار دارد
جامعه عشایری؛ جایی که جنم، جنسیت را کنار می گذارد
مقام عالی سازمان امور عشایر ایران از برنامههای آینده برای حمایت از زنان عشایری خبر داد و گفت: در دولت چهاردهم، ثبت و ضبط میراث معنوی زنان عشایری در اولویت قرار دارد چراکه اگر این داشتهها و میراث ثبت نشوند، در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده از بین خواهند رفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، جهانبخش میرزاوند در سخنرانی با عنوان "جنم و جنسیت"، بر اهمیت نقش زنان در مناطق عشایری تاکید کرد و گفت: جامعه عشایری جایی است که "جنم"، جنسیت را کنار میگذارد و آنچه تعیینکننده و مؤثر است، "جنم" است.
همایش ملی مدیران زن وزارت جهاد کشاورزی، بر نقش کلیدی زنان عشایری در حفظ هویت ایرانی - اسلامی و تولید صنایع دستی تأکید کرد و از برنامههای دولت چهاردهم برای حمایت از جامعه زنان عشایری خبر داد.
سخنرانی رئیس سازمان امور عشایر ایران در این همایش که همراه با نمایش 30 قاب از 30 سال عکاسی مستند از ایلات و عشایر ایران و فعالیت های زنان ایل بر روی ویدئووال سالن خوشه وزارت جهاد کشاورزی بود، تصویری زنده و روشن از "جنم" زنان عشایری را ارائه داد که در نوع خود کم نظیر بود به طوری که چندین بار با تشویق های ممتد حاضرین مجبور به قطع سخنانش شد.
میرزاوند با تبیین نقش محوری و تاثیرگذار زنان عشایری در حفظ هویت فرهنگی و انتقال آن به نسل های آینده، گفت: زنان عشایری، هم نجابت، هم صلابت، هم مادری، هم مهرورزی، هم عشق، هم هنرمندی، هم هنرآفرینی و از همه مهمتر سنگ صبور خانواده و محور مراسم شادی و عزا هستند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به صنایع دستی تولیدی زنان عشایری و ضرورت حفظ هویت فرهنگی در مقابله با تهاجم فرهنگی، افزود: زنان عشایری تمام سرمایه های معنوی و تاریخ زیسته عشایر را در قالب آثار هنری و صنایع دستی و دست بافتهها و در تار و پود آنها برای نسل های آینده به یادگار گذاشته اند.
وی اظهار داشت: این زنان با وجود زندگی در شرایط سخت و دور از امکانات، با ظرافت و هنرمندی، نقش مهمی در تولید محصولات لبنی، صنایع دستی و حفظ فرهنگ عشایری ایفا میکنند و نماد زن ایرانی- اسلامی هستند که از دل چادرهای عشایری، ارزشهای فرهنگی را به نسلهای آینده منتقل میکنند.
میرزاوند به کمبود امکانات و اعتبارات برای جامعه عشایری، بهویژه در تامین آب پایدار در مناطق عشایری، اظهار کرد: کل آب مصرفی جامعه عشایری ایران کمتر از ۲۰ میلیون متر مکعب در سال است، در حالی که ۹ میلیارد متر مکعب آب در شهرها و روستاها توزیع میشود و از طرف دیگر قیمت آب برای مصرف عشایر که در بخش هایی به صورت سار و با تانکر توزیع میشود، از قیمت آب مصرفی در مناطق شهری و روستایی بیشتر است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران از برنامههای آینده برای حمایت از زنان عشایری خبر داد و گفت: در دولت چهاردهم، ثبت و ضبط میراث معنوی زنان عشایری در اولویت قرار دارد. اگر این داشتهها ثبت نشود، در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده این میراث از بین خواهد رفت.
وی ادامه داد: همچنین، برنامهریزی شده تا اولین نگارخانه عشایری در تهران و بازارچههای محلی در استانها برای عرضه محصولات عشایری راهاندازی شود.
میرزاوند با اشاره به اهمیت صنایع دستی عشایر در جذب سرمایه در تجارت جهانی صنابع دستی،، افزود: سهم ایران از بازار ۸۰۰ میلیارد دلاری صنایع دستی دنیا تنها ۳۴ صدم درصد است و با توجه به ظرفیت بالای زنان عشایری در تولید صنایع دستی و آثار هنری، میتوانیم این سهم را افزایش دهیم.
میرزاوند در پایان بر لزوم ارائه خدمات بهداشتی و مراقبتی به زنان عشایری تأکید کرد و گفت: سیاستهای سازمان امور عشایر در دولت چهاردهم بر این است که زنان عشایری نیز همانند زنان شهری و روستایی از خدمات لازم بهداشتی و درمانی برخوردار شوند و، هویت ایرانی- اسلامی خود را نیز حفظ کنند.

نظر دهید