رئیس سازمان امور عشایر ایران در مشهد اعلام کرد:
تولید گوشت توسط عشایر از ۱۶۳ به ۲۰۰ هزار تن افزایش یافته است
رئیس سازمان امور عشایر ایران در مشهد گفت: تولید گوشت توسط عشایر از ۱۶۳ به ۲۰۰ هزار تن افزایش یافته که دلیل آن استفاده از روشهای علمی در تولید است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان رضوی، نشست مشترک رئیس سازمان امور عشایر ایران، رئیس فراکسیون عشایری مجلس، نمایندگان مردم مشهد و کلات در مجلس و مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی در اداره کل امور عشایر خراسان رضوی برگزار شد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در این نشست گفت: تولید گوشت توسط عشایر از ۱۶۳ به ۲۰۰ هزار تن افزایش یافته که دلیل آن استفاده از روشهای علمی در تولید است.
شاهپور علائی مقدم گفت: یکی از درخواست های سازمان امور عشایر برای تقویت و حمایت از تولیدات عشایر اخذ مجوز صادرات ۱۰ درصد دام عشایر به کشورهای همجوار بیان کرد.
وی گفت: برای توانمندسازی و افزایش درآمد خانوارهای عشایری هفت برنامه در دست اجرا داریم که شامل طرح زنجیره تولید گوشت قرمز، تکمیل زنجیره تولید لبنیات و فرآورده های لبنی و بازار رسانی آن، حمایت از صنایع دستی و صادرات آن، توجه به گردشگری عشایر، توسعه گیاهان دارویی در مناطق عشایری، توسعه باغات در اراضی شیبدار و تاسیس شرکتهای خدمات فنی مهندسی و استفاده از ظرفیت فرزندان و تحصیل کردگان عشایر می شود.
علائی مقدم با قدردانی از توجه نمایندگان مجلس و فراکسیون عشایری به جامعه عشایری، افزود: از نمایندگان محترم مجلس تقاضا داریم ظرفیت سازی های لازم قانونی در بودجه های سنواتی را درحوزه عشایر برای ارائه خدمات بیشتر ایجاد نمایند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: تنوع بخشی به تولیدات عشایر و صیانت از اشتغال خانوارهای عشایری از برنامه های سازمان عشایر است.
وی گفت: خراسان رضوی بیشترین سود و بالاترین بهره وری در تولید و موفق ترین مجموعه عشایری در سطح کشور در زنجیره تولید گوشت قرمز و جذب تسهیلات است.
علائی مقدم با بیان اینکه توسط ۸ کارخانه و ۳۲ کارگاه تولید نهاده دامی رکورد تولید ۵۲۰ هزار کنسانتره محقق شده است، ادامه داد: خراسان رضوی موفق ترین مجموعه عشایری است که کنسانتره ویژه ای را برای تغذیه دام تولید می کند و مورد استقبال عشایر قرار گرفته است .
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به پرداخت تسهیلات به عشایر، گفت: یکی از مشکلات برای جذب تسهیلات توسط عشایر ضمانت نامه های بانکی است که پیشنهادهایی به مجلس دادیم تا عشایر با استفاده از پروانه چرا، ضمانت زنجیره ای و قبول تضمین توسط شرکت تعاونی به عنوان ضامن بتوانند تسهیلات دریافت کنند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از درخواستهای ما از نمایندگان مجلس افزایش اعتبارات راه های عشایری است و این نیاز به استفاده از ظرفیت قانونی برای اختصاص یک ردیف مستقل برای راه های عشایری دارد.
گفتنی است، رئیس سازمان امور عشایر ایران به همراه رئیس فراکسیون عشایری مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه 19 اسفند به استان گلستان سفر کردند و پس از بازدید از پروژه های عشایری مراوه تپه و دیدار با عشایر این شهرستان و بررسی مشکلات آنان، به بجنورد و از آنجا به مشهد مقدس عزیمت کردند.
نظر دهید