امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/08/02 - 14:55
  • تعداد بازدید : 320
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران:

تولید قراردادی یک میلیون راس دام توسط عشایر کشور انجام می شود

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: تولید قرادادی یک میلیون راس دام عشایر در تفاهم نامه ای چهار جانبه در دستور سازمان کار قرار دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، مهدی میزبان در شورای عشایر استان مرکزی که در منطقه عشایری "خان کهریز" شهرستان زرندیه برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به بروز مشکلات ناشی از خشکسالی و تنش های آبی، به دنبال جایگزین کردن مشاغل اقتصادی به نفع عشایر در حوزه تولید فرآورده های دامی هستیم.


وی به‌ اجرای برنامه های متعددی برای تحقق این موضوع اشاره کرد و گفت: اجرای طرح  تولید قراردادی و پرواربندی یک میلیون راس دام عشایر طی تفاهم نامه ای چهار جانبه بین سازمان امور عشایر، اتحادیه مرکزی تعاونی های عشایری، شرکت پشتیبانی امور دام و معاونت تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار قرار دارد.


میزبان بیان کرد: در این زمینه عشایر در قبال پرواربندی هر راس دام ۱۸۰کیلوگرم نهاده دامی (جو) با بازپرداخت چهار ماهه دریافت می کنند و پس از تحویل دام به کشتارگاه مورد تایید پشتیبانی امور دام، هزینه نهاده تحویلی را پرداخت می کنند.


 معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران با اشاره به درخواست عشایر برای دریافت علوفه به نرخ یارانه ای، افزود: با حذف ارز ترجیحی، دیگر مانند گذشته علوفه یارانه ای وجود ندارد اما ما ۵هزار میلیارد تومان از شورای عالی اقتصاد برای تامین علوفه دامی عشایر مصوبه گرفته ایم که تاکنون مبلغی از این اعتبار تخصیص داده نشده اما در تلاش هستیم تا با اخذ موافقت تخصیص، از طریق تعاونی های عشایری در اختیار عشایر قرار بگیرد.


میزبان با بیان اینکه امروز بزرگترین سبکه تامین آب شرب پایدار عشایر در شمال کشور و در استان مرکزی در ۱۴قشلاق عشایری شهرستان زرندیه به بهره برداری رسید، خاطرنشان کرد: در هر منطقه‌ای که نیاز به تأمین آب پایدار برای عشایر باشد اعلام آمادگی می‌کنیم.


 


اساس زندگی عشایر دام و مرتع است


معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه کشور ۲۰سال است دچار خشکسالی است، اظهار داشت: اساس زندگی عشایر دسترسی دام به مرتع است اما خشکسالی‌های پی در پی مراتع را با مشکل مواجه کرده و ما با درک این مسئله، مشاغل جدیدی را برای عشایر تعریف کرده ایم که زنجیره تولید گوشت و طرح پروار بندی دام از آن جمله است.


وی گفت: در شرایط کنونی کشور، با توجه مسئولین و دستگاه‌های اجرایی، انتظار داریم نیازهای زیر ساختی مانند اینترنت، آب و راه در مناطق عشایری کشور برطرف شود.


میزبان اظهار داشت: عشایر قشر مولد و از ارکان مهم نظام هستند و در هر دوره‌ای پای نظام بوده اند و مسئولین نیز همواره از این قشر حمایت کرده اند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب