امروز : 03 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/01/19 - 17:56
  • تعداد بازدید : 608
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی:

تولید سالانه 12 هزار تن گوشت توسط عشایر خراسان رضوی

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: عشایر این استان سالانه 12 هزار تن گوشت قرمز تولید می کنند که معادل 18 درصد گوشت مصرفی استان است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان رضوی، محمد نبوی فرد اظهار داشت: عشایر استان 995 هزار واحد دامی دارند و بیشترین گوشت قرمز را در استان تولید می کنند.



وی با اشاره به نامگذاری سال جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری گفت: استان خراسان رضوی اولین استان کشور بود که توانست طرح اصلاح تغذیه دام عشایر استان اجرا کند و امروز این طرح به عنوان یک طرح کشوری به تمامی استان های کشور ابلاغ شده است.



نبوی فرد عنوان کرد: با اجرای این طرح در استان توانسته ایم با استفاده از کنسانتره دامی ظرف مدت 4 ماه یک بره را به وزن 50 کیلو گرم افزایش دهیم که باعث افزایش 35 درصدی جمعیت دام عشایراستان شده است.



مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: تاکنون 60 درصد نیاز علوفه دام عشایر به کنسانتره تبدیل شده است و برنامه داریم 40 درصد باقی مانده را نیز تا برنامه ششم توسعه کنسانتره را جایگزین علوفه خام کنیم که خوشبختانه عشایر هم استقبال کرده اند.



وی با بیان اینکه متاسفانه در حوزه گوشت قرمز وارد کننده هستیم و سالانه 140 تا 150 هزار تن وارد می کنیم، گفت: اگر وزارت جهادکشاورزی اجرای طرح اصلاح تغذیه دام را به تمامی استان های کشور ابلاغ کند می توانیم با توجه به نامگذاری سال جهش تولید به ازای هر دام که 2 کیلو گرم اضافه وزن پیدا کند کشور را در حوزه تولید گوشت قرمز خودکفا کنیم.



نبوی فرد تعداد دام استان خراسان رضوی را هفت میلیون و 500 هزار راس دام اعلام کرد و گفت: با اجرای این طرح تولید گوشت قرمز در استان 15 هزار تن افزایش می یابد.



مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی بر حفظ دام موجود در استان تاکید کرد و گفت: با توجه به کمبود مراتع در استان می توانیم با حفظ و ارتقاء دام موجود شاخص تولید را افزایش دهیم.



وی همچنین گفت: با اجرای طرح اصلاح تغذیه دام توانستیم میزان مصرفی علوفه را از 100 هزار تن به 50 هزار تن کاهش دهیم که باعث شد 100 میلیارد تومان به نفع عشایر استان شود.



نبوی فرد افزود: با اجرای طرح اصلاح تغذیه دام علاوه براینکه مقرون به صرفه است، جوانان عشایر نیز در زمینه دامپروری ترغیب پیدا کرده اند و در این حوزه نیز اشتغال زایی می کنند و به رونق و جهش تولید کمک می کنند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب