امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1400/01/07 - 16:27
  • تعداد بازدید : 599
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر ایران تاکید کرد:

تحقق شعار سال ۱۴۰۰ با تقویت و پشتیبانی از تولید

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: تمام همت ما این است که تولید تقویت و پشتیبانی ها انجام شود و در مانع زدایی ها نیز بروکراسی دست و پا گیر آسان سازی شود و شعار سال تحقق پیدا کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم در گفتگو با رادیو اقتصاد در خصوص شعار سال که توسط مقام معظم رهبری بیان شد، اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلاتی که در بخش اقتصاد کشور داریم این است که جامعه نگر نیستیم لذا باید همه بخش های اقتصادی را از ابتدا تا انتهای آن ببینیم و موضوع زنجیره تولید و زنجیره ارزش یکی از مهمترین مسائلی است که امروز باید به آن توجه کنیم.



وی افزود: کشور ما از استعدادهای بسیار خوب و بالقوه ای در بخش کشاورزی، صنعت، معدن، پتروشیمی و نفت برخوردار است و برای اینکه این استعدادهای ذاتی و بالقوه شکوفا و تبدیل بالفعل بشوند باید برنامه داشته باشیم و مدیریت بکنیم نگاه ویژه ای به بحث تسهیل گری در امر سرمایه گذاری که بسیار مهم است داشته باشیم.



علائی مقدم اظهار داشت: مقام معظم رهبری امسال را به عنوان سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نام گذاری کردند. علت این نامگذاری و توجه ویژه مقام  معظم رهبری به تولید این است که باید این استعدادها پشتیبانی شوند.



رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: در بخش کشاورزی استعداد بی نظیری در کشور چه در بخش گیاهی و جانوری و چه در بخش شیلات و امور دام وجود دارد. تنوع اقلیمی که در کشور ما وجود دارد واقعا منحصر بفرد است؛ وجود آب و خاک فراوان، پهنه های و عرصه های کشاورزی و وجود نور کافی و ژنوم ها و ژرم پلاسمهای مختلف در بخش گیاهی و جانوری اقتضا می کند که به این بخش توجه کنیم.



وی گفت: در جامعه عشایری که به عنوان گروه هدف اجتماعی سوم در برنامه ریزی ها مدنظر  قرار می گیرند و یک جامعه مولد، کم زحمت ولی اثرگذار در بخش اقتصاد و امنیت غذایی و توسعه پایدار هستند برنامه های مختلفی را داریم که مطابق با شعار سال و منویات مقام معظم رهبری است.



علائی مقدم  ادامه داد: هفت برنامه برای تنوع در شغل عشایر با اهداف ارتقاء سطح معیشت و رفاه تدوین کرده ایم که امسال خوشبختانه با نام گذاری که مقام معظم رهبری داشتند لازم است تولید تقویت شود و پشتیبانی ها بیشتر انجام شود.



رئیس سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: یکی از مهم ترین مسائل و مشکلات در بحث تولید در ابتدای آن است که باید امنیت سرمایه گذاری وجود داشته باشد و حمایت و پشتیبانی از تولید کننده بشود ودر این زمینه انتقال یافته های علمی و تحقیقاتی برای آسان سازی تولید و کاهش طول دوره پروار در دام عشایر خیلی مهم است و همچنین بکارگیری اصلاح روش تغذیه و اصلاح نژاد دام که باعث می شود بهره وری در دام عشایر بالا برود و کاهش هزینه های تولید که مربوط به حین تولید و پشتیبانی ها است که باید پشتیبانی خدماتی و فنی و مهندسی از جامعه عشایری صورت گیرد.



وی با اشاره به اینکه بحث مانع زدایی ها در تولید موضوع بسیارمهمی است، گفت: در بخش کشاورزی حدود 130 میلیون تن انواع محصولات تولید می شود ولی در بحث اقتصادی، بازرگانی، صنایع بسته بندی، فراوری و بازاریابی با مشکلاتی روبرو هستیم که باید زنجیره تولید و زنجیره ارزش را مطابق با شعار سال ادامه بدهیم و این مستلزم این است که از استعداها و توانایی های تشکلها و تعاونی ها استفاده کنیم.



علائی مقدم افزود: تشکلهای عشایری می توانند زنجیره ارزش و تولید را تقویت کنند و شعار سال را تحقق بدهند  و باید پای کار بیایند و ما هم هدف گذاری کنیم و برنامه راهبردی داشته باشیم.



وی خاطرنشان کرد: به همین منظور هفت برنامه ای که در سازمان امور عشایر تدوین و به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال کردیم و منابع و تسهیلاتی که مورد نیاز برای سرمایه گذاری است را مهیا کردیم که یکی موضوع زنجیره تولید گوشت قرمز تا سر سفره مصرف کننده است که با حذف واسطه ها و دلال ها، که از منویات مقام معظم رهبری است که تولید تقویت بشود و تولید کننده به منفعت اقتصادی برسد، یکی از اهداف ما است.



رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: در موضوع تکمیل زنجیره لبنیات و فراورده های لبنی در جامعه عشایری نیز می توانیم مطابق با شعار سال هم به تولید کمک کنیم و هم پشتیبانی و هم مانع زدایی کنیم که تولیدات عشایر به بازارهای هدف برسد.



علائی مقدم با اشاره با اهمیت موضوع صنایع دستی در جامعه عشایری، گفت: 40 درصد فرش صادراتی و 35 درصد صنایع دستی نزد عشایر است و باید بتوانیم در بازرگانی و بازاریابی و فروشگاه های مختلف در مناطق مرزی که می تواند دسترسی به بازارهای بیرون داشته باشد ایجاد کنیم.



وی افزود: توسعه باغات در اراضی شیبدار با هدف تنوع و تغییر نگرش در جامعه عشایری یکگر  برنامه ها است که با 34 میلیون هکتار مراتعی که در اختیار جامعه عشایری است می توانیم توسعه باغات در اراضی شیبدار را داشته باشیم.



رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه موضوع گیاهان داروئی در مناطق عشایری نیز واقعا بی نظیر است، گفت: از 13 هزار گونه گیاهی که در دنیا شناسایی شده بیش از هشت هزار گونه در مراتع ایران است و عشایر عزیز می توانند در جمع آوری و کشت گیاهان داروئی کار کنند و باز می توانیم در پشتیبانی و برنامه ریزی برای تولید و بازاریابی و بازرگانی آن کار انجام دهیم.



وی ادامه داد: راه اندازی شرکت های خدمات فنی و مهندسی و پشتیبانی توسط فرزندان عشایر برای تسهیلگری و آسان سازی و پشتیبانی کنند و آخرین مسائل  و تکنیک های علمی و پژوهشی را به عشایر انتقال بدهند.



علائی مقدم گفت: بازرگانی، بازارگاه ها و شبکه اینترنت و استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای فروش محصولات عشایر خیلی مهم است که در این زمینه می توانیم از ظرفیت تشکلها و تعانی های عشایری به عنوان بازویی که بتوانند در خدمت عشایر باشند استفاده کنیم.



رئیس سازمان امور عشایر ایران توضیح داد: تمام همت ما این است که تولید تقویت و جهش تولید اتفاق بیفتد و پشتیبانی ها قطعا با نظر کارشناسی و استعدادهای بی نظیر فنی و مهندسی و مراکز تحقیقاتی که داریم انجام شود و در مانع زدایی ها نیز بخش تولید از این بروکراسی دست و پا گیر اداری خارج و آسان سازی شود و شعار سال تحقق پیدا بکند و اقتصاد کشور ما شکوفا شود و هدف اقتصاد مقاومتی و نگاه به درون و تکیه بر استعدادهای ذاتی کشور برای شکوفایی اقتصادی انشالله اتفاق بیفتد.


Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب