امروز : 01 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1403/10/16 - 14:41
  • تعداد بازدید : 18
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
شناسایی فرصت‌های شغلی جدید برای بهبود زندگی عشایر

تبیین برنامه ها و اولویت ها سازمان امور عشایر ایران توسط سرپرست جدید سازمان

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با تببین برنامه ها و اولویت های سازمان، بر شناسایی فرصت‌های شغلی جدید و تدوین برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای بهبود زندگی جامعه عشایری تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، جهانبخش میرزاوند در نخستین نشست خود با شورای مدیران سازمان با تبیین برنامه ها و اولویت های کاری برای ساماندهی و خدمات رسانی به جامعه عشایری، بر اهمیت تدوین برنامه‌های حمایتی برای تنوع‌بخشی به اشتغال و درآمد عشایر تأکید کرد.

وی اظهار داشت: باید با شناسایی فرصت‌های شغلی جدید و تدوین برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای بهبود زندگی و حمایت از تولید و اشتغال در مناطق عشایری برنامه‌ریزی کنیم.

میرزاوند گفت: سازمان امور عشایر یک سازمان ملی حاکمیتی چند وجهی است که تمام وجوه جامعه هدف از جمله مسائل اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و انتظامی را مدنظر دارد.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران بر لزوم شناخت جامعه عشایری و برنامه‌ریزی برای پیشبرد امور تاکید کرد و افزود: بدون شناخت و درک عمیق از جامعه عشایری نمی‌توان برای آنان برنامه ریزی کرد.

وی با اشاره به اهمیت سرشماری جامعه عشایری، گفت: ابتدایی ترین موضوع در حوزه عشایر، داشتن آمار دقیق از جمعیت آنان است زیرا بدون آن هر برنامه ریزی اتلاف منابع به دنبال خواهد داشت.

میرزاوند با بیان اینکه برای داشتن بهره وری باید با توجه به شرایط روز، منابع خود را بهینه کنیم، تاکید کرد: بخش‌های مختلف سازمان باید با پروژه‌های عشایری آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند از آنها دفاع کنند.

 

بررسی خشکسالی و تاثیر آن بر زندگی جامعه عشایری

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به خشکسالی و تاثیر آن بر زندگی جامعه عشایری، گفت: لازم است یک تحلیل جدی در این خصوص صورت بگیرد تا بتوانیم وضعیت عشایر را پیش بینی و برنامه ریزی های لازم را برای کاهش خسارت و پیامدهای آن انجام دهیم.

وی افزود: همچنین باید بررسی کنیم که در راستای شعار سال "رونق تولید با مشارکت مردمی" چه کارهایی انجام داده ایم و وضعیت فعلی و راه های رسیدن به شرایط مطلوب را تبیین کنیم.

توجه به آموزش و ترویج در مناطق عشایری، به‌روزرسانی منشور اخلاقی، اهمیت تعاونی های عشایری، استفاده از ظرفیت نخبگان و جوانگرایی از موضوعات دیگری بود که میرزواند در نشست خود با مدیران سازمان مطرح کرد و گفت: خط قرمز من حقوق مردم، فساد در محیط اداری و تلف کردن منابع و حق الناس است.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه بدون  مشارکت و رضایت مردم نمی توان هیچ کاری را پیش برد، گفت: اهداف سازمانی باید مبتنی بر رضایت و رفع مشکلات مردم و تزریق امید در جامعه باشد.

وی بیان داشت: مدیران امور عشایر در استان ها باید در استانداری، شورای اداری و برنامه ریزی استان و دستگاه های مختلف صدای عشایر باشند و حقوق آنان را پیگیری کنند.

 

صنایع دستی عشایر قابلیت طرح در سطح جهانی را دارند

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه صنایع دستی تولیدی عشایر قابلیت طرح در سطح جهانی را دارند، گفت: کی از را ه ها برای تنوع بخشی به منابع درآمدی عشایر، پرداختن به مقوله مغفول مانده صنایع و دست بافته های عشایر است.

 وی افزود: گردش مالی صنایع دستی در دنیا ۸۰۰ میلیارد دلار است و باید بررسی کنیم که عشایر ما چند درصد از آن را به دست آورده‌اند و درحال حاضر در کجای کار هستیم.

میرزاوند تأکید کرد: باید تاثیر نوسانات ارزی بر درآمد سرانه عشایر را بررسی کنیم و با تحلیل‌های مبتنی بر واقعیت، قیمت تمام شده تولید گوشت قرمز عشایر را برآورد کنیم.

وی گفت: عشایر به عنوان یک جامعه مولد و بهره ور در کشور نقش بی بدیلی دارند و این شیوه زندگی را علی رغم سختی ها و مشکلات ادامه داده اند و حتی اسکان اجباری دوران طاغوت هم نتوانست شیوه زندگی عشایر را حذف کند که موضوع قابل تاملی است.

 

تدوین برنامه ۱۰۰ روزه و بررسی قوانین در حوزه عشایر

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه اساسنامه سازمان در سال ۱۳۵۳ مصوب شده است، ابراز کرد: باید روند تصویب قوانین در حوزه عشایر را از ابتدا تا برنامه هفتم توسعه بررسی و تنقیح کنیم تا ببینیم در کدام قوانین جایگاه عشایر لحاظ شده و در هر جا که معطل مانده است باید تلاش مضاعف داشته باشیم.

وی ادامه داد: باید یک برنامه ۱۰۰ روزه  تدوین و مشخص کنیم که برای جامعه عشایری چه برنامه هایی انجام شده و خروجی آنها را در اقتصاد و امنیت غذایی، برنامه های آینده و اینکه به کجا می‌خواهیم برسیم و چه الزاماتی نیاز است را بررسی کنیم.

میرزاوند گفت: اگر می خواهیم معیشت و اشتغال عشایر را متنوع  و درآمد آنان را افزایش دهیم باید تحلیل های درستی از میزان تولیدات آنان داشته باشیم و با کار کارشناسی موضوع را پیش ببریم.

 

زندگی عشایر بدون تعاون امکان‌پذیر نیست

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اهمیت تعاون و همکاری در زندگی عشایر، گفت: زندگی عشایری بدون همکاری و تعاون امکان‌پذیر نیست؛ مثلا در پشم‌چینی و یا تولید لبنیات، کار با تعاون و همیاری انجام می‌شود و هر کسی سهم خودش را بر می دارد.

وی با اشاره به از بین رفتن هنر نمدمالی و لزوم احیای صنایعی از این دست، افزود: بسیاری از این تولیدات، هنر و صنعت هستند که اگر آنها را احیا نکنیم، دچار فراموشی می شوند و از بین می روند.

میرزاوند با اشاره به اینکه در گذشته جامعه شهری وابستگی زیادی به تولیدات عشایر داشت، گفت: عشایر از شیر دام، فرآورده های لبنی مختلفی تولید می کنند و نژاد دام عشایر، ظرفیت بسیار خوبی برای دامداری در کشور است و باید این ذخیره  ژنتیکی را صیانت کنیم.

وی توضیح داد: با رعایت اصول تعادل دام و مرتع، دام عشایر نه تنها مخرب نخواهد بود بلکه بخشی از فرایند تعادل بخشی اکولوژیکی خواهد بود.

میرزاوند بیان کرد: هر چادر عشایری یک پاسگاه انتظامی، پاسگاه حفاظت از مراتع و محیط زیست، پایگاه فرهنگی و یک کارگاه تولیدی است  از اینرو باید جامعه عشایری را یک فرصت بدانیم و خدمات رسانی به آنان را تسهیل کنیم.

 

راه اندازی ایلیار در مناطق عشایری

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به قانون شوراهای شهر و روستا، گفت: می بایست مانند روستاها که دهیاران مشکلات روستائیان را پیگیری می کند، عشایر نیز نماینده‌ای تحت عنوان "ایلیار" داشته باشند تا مسائل آنان را پیگیری کند و اگر بتوانیم ایلیار را وارد قانون شوراها کنیم، دستاورد بزرگی به دست آورده‌ایم و خدمات رسانی به جامعه عشایری تسهیل خواهد شد.

وی پیگیری اعتبارات ماده ۲۳ برنامه و بودجه را مورد تاکید قرار داد و افزود: این موضوع باید در اولویت کاری سازمان قرار گیرد و پیگیری برای به سرانجام رسیدن این مهم در سازمان برنامه و بودجه و تخصیص اعتبارات مورد نیاز جامعه عشایری بسیار ضروری است.

 

ضرورت راه اندازی باغ موزه عشایر در پایتخت

سرپرست سازمان امور عشایر ایران بر لزوم راه اندازی باغ موزه عشایر در پایتخت تاکید کرد و افزود: نیاز است در تهران یک باغ موزه عشایری با نمادهای زندگی عشایر به عنوان نمایشگاه دائمی برای معرفی توانمندی های عشایر راه اندازی شود و در این خصوص بررسی و مطالعه لازم انجام شود.

وی با اشاره به اینکه سلامت اداری و تسهیل در امور ارباب رجوع از اهداف عالی سازمان است، ابراز داشت: براساس یافته‌های مراکز دانشگاهی، یکی از سازمانی هایی که مردم به آن اعتماد دارند سازمان امور عشایر است و باید این سرمایه اجتماعی حفظ شود.

 

کارشناسان و متخصصین بالاترین جایگاه را دارند

سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: کارشناسان و متخصصین بالاترین جایگاه را دارند چرا که اطلاعات اولیه برای تصمیم سازی و تصمیم گیری را به مدیران می دهند و بر اجرای برنامه ها نیز نظارت می کنند و باید برای ارتقاء منزلت آنان اهتمام داشته باشیم.

وی افزود: نیروی انسانی مهمترین سرمایه هر سازمانی است و باید توجه کافی به آموزش آنان داشته باشیم و چشم اندازی برای پنج سال آینده ترسیم کنیم و با نیروسازی جلوی شوک‌های احتمالی بازنشستگی را بگیریم.

میرزاوند با بیان اینکه در جذب نیروی انسانی و انتصاب مدیران، شایسته گزینی و کارآمدی و استفاده از ظرفیت ‌نیروهای سازمان و امور عشایر در سراسر کشور سرلوحه کار است، توجه به مسائل رفاهی و مسکن کارکنان و استفاده از هر پتانسیلی در این زمینه را مورد تاکید قرار داد.

 

 
آتنا صمیمی
خبرنگار :

آتنا صمیمی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب