نماینده مردم ایلام در مجلس:
بازار یابی و صنایع تبدیلی راهکار کوتاه کردن دست دلالان از تولیدات عشایر
نماینده مردم ایلام در مجلس گفت: بازار یابی و ایجاد صنایع تبدیلی از راهکارهایی است که می توان دست دلالان را از تولیدات عشایر کوتاه کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، جامعه عشایری به عنوان جامعه ای کم جمعیت اما مستقل، دارای ظرفیت ها و توانمندی های قابل توجهی در حوزه های مختلف هستند که با خودکفایی و استفاده از کمترین امکانات علاوه بر اینکه زندگی و معیشت خود را اداره می کنند، بسیاری از تولیدات و توانمندی های خود را نیز به مردم عرضه می کنند.
عشایر ایلام هم با جمعیت ۶۰هزار نفر و در اختیار داشتن یک میلیون ۴۰۰هزار راس دام، سهم و نقش ارزنده ای در تولید محصولات، تامین امنیت غذایی و رونق اقتصادی برعهده دارند با این حال در زمینه فروش و عرضه محصولات خود با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند. بررسی ها نشان می دهد عشایر ایلام همواره به دلیل کمبود سرمایه نمیتوانند محصولات تولیدی خود را به طور مستقیم وارد بازار کنند و مجبور هستند حاصل دسترنج خود را با سودی ناچیز به دلالان بسپارند.
بازاریابی و صنایع تبدیلی راهکار کوتاه کردن دست دلالان
نماینده مردم ایلام در مجلس گفت: بازار یابی محصولات و ایجاد صنایع تبدیلی یکی از راهکارهایی است که می توان تولیدات عشایر را به موقع به بازار رساند و دست واسطه ها و دلالان را کوتاه کرد.
فریدون همتی اظهار داشت: جامعه عشایری برخلاف نسبت جمعیتی پایین، نقش مهمی در امنیت، اقتصاد و استقلال کشور ایفا میکنند و به مثابه کانونهای کوچک تولیدی، سهم بزرگی در توسعه همه جانبه دارند. وی افزود: دولت باید با کمک مجلس تصدی گری عشایر را به تشکل های عشایری واگذار کند و اقدامی اساسی برای اشتغالزایی عشایر انجام دهد.
پرداخت تسهیلات اشتغالزا به عشایر ایلام
مدیرکل امور عشایر ایلام نیز اظهار داشت: استان ایلام با ۶۰هزار نفر عشایر، یک میلیون ۴۰۰هزار راس دام در اختیار دارند که ارزش اقتصادی تولیدات آنان در طول سال 3500 میلیارد تومان است.
محمدجواد خانزادی با بیان اینکه نقش عشایر و تولیدات آنان در جامعه بارز و پررنگ است، گفت: سال گذشته ۵٠ میلیارد و امسال نیز ۶٠ میلیارد تومان و در مجموع در طی دو سال، ۱۱٠ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزا به عشایر ایلام اختصاص یافته است.
ایجاد کسبوکارهای کوچک راهکار توانمندسازی عشایر
یک کارشناس اقتصادی می گوید: عشایر با جان، مال و هستی خود از انقلاب اسلامی حمایت کردهاند و امروز نیز حرکت عظیم اقتصادی آنان نقش موثری در تحقق رونق اقتصادی در کشور دارد.
نوشین ناصری ابراز کرد: زندگی عشایر در عرصه های مختلف تولید صنایع دستی، محصولات دامی، تهیه مواد لبنی، کشاورزی و گردشگری ظرفیت های زیادی دارد که به دلیل نبود بازار فروش، توسعه چندانی نیافته است.
وی ایجاد کسبوکارهای کوچک و محلی را از راهکارهای توانمندسازی عشایر ذکر کرد و ادامه داد: ایجاد فرصت های شغلی با توجه به ظرفیت اقتصادی تولیدات عشایر موجب بهبود معیشت و درآمد آنان، ارتقا شاخص های اقتصادی و حتی تقویت اقتصاد ملی می شود.
ناصری افزود: ارائه خدمات و اقداماتی که موجب حفظ و بهبود اشتغال و ایجاد حداقل امکانات زیربنایی برای عشایر شود از اهمیت بالایی برخوردار است که باید مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گیرد.
نظر دهید