رئیس سازمان امور عشایر ایران:
ایل راهها سرمایه ملی کشور هستند
میرزاوند خواستار ثبت رسمی ایلراهها بهعنوان سرمایه ملی شد
رئیس سازمان امور عشایر ایران در مراسم قرقشکنی مراتع ییلاقی شیخ موسی بابل، با تأکید بر لزوم اصلاح قوانین و به رسمیت شناختن جامعه عشایری کشور، خواستار ثبت و ضبط رسمی ایلراهها بهعنوان سرمایه ملی شد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان امور عشایر ایران، جهانبخش میرزاوند با بیان اینکه دانش بومی و فرهنگ عشایر کلید حفظ منابع طبیعی کشور است، اظهار داشت: در تلاش هستیم تا تأمین آب پایدار، احیای بودجه و اعتبارات و صیانت از زیستبوم ملی عشایر به بهترین شکل انجام شود.
میرزاوند بر اهمیت بازگشت به فرهنگ و دانش بومی برای حل مشکلات کشور تأکید کرد و با بیان اینکه نسخههای خارجی درمان درد ما نخواهد بود، افزود: ما یک کشور متمدن با پیشینه غنی هستیم. مردم ما در طول تاریخ، هم فرهنگساز و هم تمدنساز بودهاند و مراتع و جنگلها را با دانش بومی خود حفظ کردهاند.
میرزاوند گفت: آیین قرقشکنی، نمونه بارز دانش بومی و فرهنگ حفاظت از جنگل و مرتع است و باید با همدلی و همافزایی جمعی، راهکارهای بومی را برای حل مشکلات کشور به کار ببریم.
رئیس سازمان امور عشایر ایران جامعه عشایری را مرزداران بیادعای مراتع و جنگلها معرفی کرد و اظهار داشت: چوپانان و گالشها بدون مزد و منت، نگهبانان مراتع، جنگلها و مرزهای کشورند و حضور آنان باعث شده کمترین تخریب منابع طبیعی را شاهد باشیم.
وی تأکید کرد: اگر دام عشایر از جنگلها و مراتع خارج شود، ناگزیر به واردات ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن گوشت قرمز خواهیم شد. از سوی دیگر، خروج دام عشایر منجر به نفوذ جنگلخواران و افزایش تخریب منابع طبیعی خواهد شد.
میرزاوند ادامه داد: عشایر تولیدکننده، و حافظان واقعی مراتع و جنگلها در برابر خطرات، بهویژه آتشسوزی هستند.
میرزاوند جامعه عشایری را نماد هویت ایرانی- اسلامی و ظرفیت مهمی برای گردشگری بکر و صنایع دستی دانست و اظهار داشت: عشایر علاوه بر تولید غذا و پروتئین، ظرفیت عظیمی در حوزه گردشگری فرهنگی و طبیعی دارند. صنایع دستی عشایر هویتبخش فرهنگ ایرانی است و یکی از پایههای اقتصاد بدون نفت بهشمار میرود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به احیای ردیفهای بودجه ملی برای عشایر گفت: با پیگیریهای انجامشده، ردیفهای مربوط به ایلراهها، تأمین آب شرب پایدار و اطراقگاههای عشایری احیا شده و تأمین اعتبارات در این حوزهها ادامه دارد.
میرزاوند با انتقاد از سختگیریهای غیرضروری در قبال عشایر و بیان اینکه با سخت کردن قوانین و جرمانگاری، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید، گفت: پیگیر اصلاح قوانین مربوط به جامعه عشایری از طریق مجلس شورای اسلامی هستیم.
وی افزود: عشایر باید به رسمیت شناخته شوند و ایلراهها که سرمایه ملی هستند حفظ شوند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: هرگونه تصرف و اشغال ایلراههای عشایری ممنوع است و نقشه ایلراهها باید با همکاری سازمان برنامه و بودجه ثبت و ضبط شوند.
وی افزود: در کنار این اقدامات، اتراقگاههای بینراهی برای جلوگیری از تخریب زیستبوم و طرحهای آبرسانی پایدار در دستور کار قرار گرفته است و سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای تنش آبی و آبرسانی پایدار به عشایر کشور تأمین شده و این روند با جدیت ادامه دارد.

نظر دهید