امروز : 24 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/03/23 - 07:17
  • تعداد بازدید : 303
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

امضای تفاهمنامه همکاری مشترک صدا و سیما و امور عشایر فارس

تفاهم نامه همکاری مشترک بین امور عشایر فارس و صدا و سیمای مرکز استان به منظور بهره گیری از ظرفیت های رسانه ملی در راستای توسعه جامعه عشایری فارس امضا شد.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی عشایر فارس، در راستای ماده ۵ آیین نامه ساماندهی عشایر و مصوبه آموزشی و فرهنگی عشایر در استانداری فارس و به منظور بهره گیری از ظرفیت های رسانه ملی در راستای توسعه و تعالی جامعه عشایری،  انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک دو جانبه بین امور عشایر فارس و صدا و سیمای مرکز استان با حضور  مدیرکل صدا و سیما مرکز فارس و مدیرکل امور عشایر فارس در محل امور عشایر استان برگزار شد.



 مدیرکل امور عشایر فارس در این مراسم با اشاره به گستردگی مناطق عشایری و پراکندگی عشایر در فارس و موقعیت جغرافیایی خاص مناطق عشایری، گفت: مشکلات عدیده ای همچون نبود ایلراه ها، اتراقگاه ها، آبرسانی سیار و پایدار، اقتصاد تک بعدی، عدم آنتن دهی تلفن های همراه و... گریبانگیر عشایر استان می باشد که حل این مشکلات از اهداف امور عشایر فارس می باشد و یکی از دستگاه هایی که می تواند مسیر خدمات رسانی به عشایر را هموار نماید، پتانسیل های موجود در صدا و سیما فارس است.



عبدالحمید کریمی افزود: اولین قدم در راه شناخت عشایر و رفع نیازهای زندگی عشایری، نمایش اقوام و طوایف عشایری و توانمندی های این جامعه مولد و بیان مشکلات نوع زندگی عشایری و ...آنان است.



وی افزود: هر دو دستگاه با بررسی امکانات و توانمندهی های یکدیگر و طبق آئین نامه ساماندهی کشور،برای بهره گیری بیش از پیش از ظرفیت های موجود در ارائه خدمات مطلوب و عادلانه نسبت به جوامع شهری و روستایی اقدام به انعقاد تفاهم نامه دوجانبه نموده اند.



کریمی گفت: یکی از رسالت های صدا و سیما مرکز فارس اطلاع رسانی خدمات ارزشمندی است که نظام جمهوری اسلامی به عشایر فارس ارئه می نماید که در همین راستا در مدت یکسال اخیر تقریبا تمامی برنامه های خدمات رسانی امور عشایر فارس به سمع و نظر مردم استان رسیده است.



 مدیرکل صدا و سیمای فارس نیز در این مرسم عشایر  فارس را از لحاظ ظرفیت های هویتی و فرهنگی کم نظیر توصیف کرد و گفت: اگر از ظرفیت‌های جامعه عشایری به موقع استفاده شود دستاوردها و ثمرات ارزشمندی خواهد داشت .



احمد پهلوانیان افزود: متاسفانه در بخشی از ظرفیت های اقوام فارس به دلیل عدم توجه کافی، آسیب هایی در این حوزه نمایان شده که علت بروز آن عدم شناسایی ظرفیت‌ها و بازتاب آنها است و اگر از ظرفیت‌ها بخه وبی استفاده نشود به مرور زمان، این پتانسیل ها به تهدید تبدیل خواهند شد.



وی بیان داشت: رنگین کمان اقوام و تنوع فرهنگی در هر کشور و در هر جامعه ای یک ظرفیت بی بدیل است، و این بدین معناست که ظرفیت‌های آنها، جانشین و جایگزینی نخواهد داشت و وظیفه ما نیز این است با ایجاد حس شکوفایی، ایجاد وحدت ملی و ایجاد حس مشترک برای تعالی و بالندگی کشور، با استفاده از دستاوردهای اقوام و عشایر این ظرفیت را ماندگار کنیم.



پهلوانیان از عشایر بعنوان قشر قوی یاد کرد و یادآورشد ؛ هرچند عشایر از نظر برخورداری و بهرمندی از امکانات به نسبت جامعه شهری و روستایی، قشری  ضعیف هستند، اما در تولید فرهنگ، آداب و ادب، هنر و صنایع دستی، تولید پروتئین و محصولات لبنی، جامعه ای مولد، بسیار قوی و توانمند می باشند.



مدیرکل صدا و سیمای استان فارس یکی از رسالت‌های مهم در خدمت رسانی به عشایر کوچ رو را، حفظ نظم طبیعی و حیات ارگانیک آنها دانست و تاکید کرد: هرگونه دخل و تصرف و تغییر در این نظم طبیعی همچون توسعه های شهری و صنعتی و جاده ای، مراتع، زیستگاه‌ها و... در واقع باعث از بین رفتن ظرفیت‌های موجود در این جامعه و حیات ارگانیک آنها در حوزه های مختلف زندگی منجمله اقتصادی، فرهنگی خواهد شد.



وی با اشاره به فعالیت‌های صدا و سیمای فارس در حوزه اقوام و عشایر گفت:  صدا و سیما، صدای مردم  همه اقشار جامعه است که در حوزه اقوام و عشایر نیز در سه بخش تولید برنامه های ماندگار و مستندهای فاخر، تولید برنامه های منظم و پیگیری مشکلات و مطالبات آنها همراه با نشان دادن ظرفیت‌ها و توانمندی های عشایر، برنامه ریزی شده است.



پهلوانانیان خاطرنشان ساخت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، هم در صدا، و هم در سیما، در کوتاه مدت و بلند مدت، شاهد برنامه های ماندگار و مستندها و موسیقی فاخر، در حوزه اقوام و عشایر فارس خواهیم بود.



 


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب