امروز : 21 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1403/06/07 - 10:16
  • تعداد بازدید : 268
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اقدامات سازمان امور عشایر برای تحقق برنامه های سند دانش بنیان امنیت غذایی کشور

سازمان امور عشایر ایران در یک سال گذشته برای اجرای "سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی"، گام های موثری را برای افزایش تولید گوشت قرمز برداشته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، امنیت غذایی زیربنای، امنیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور است و از مهم‌ترین حقوق فرد و جامعه محسوب می شود. امنیت غذایی زمانی به دست می آید که همه مردم به غذای کافی، سالم، مغذی و حلال دسترسی فیزیکی و اقتصادی داشته باشند و نیازهای غذایی فرد برای یک زندگی سالم و فعال را فراهم سازد. ارکان امنیت غذایی شامل زنجیره به هم پیوسته ای از فراهمی غذا، دسترسی به غذا، مصرف و سلامت غذا، و تاب آوری (پایداری) است.


امروزه نظم نوین جهانی و استیلای حاکمیتی، وابسته به غذا به عنوان عاملی مهم در مناسبات جهانی است. با افزایش مناقشات جهانی مرتبط با غذا، اهمیت امنیت غذایی بیشتر از هر زمان دیگری شده است. برهمین اساس، "سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی" تدوین و در 12 اریبهشت 1402 در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.


فراهم سازی غذا متاثر از سه عامل تولید، تجارت و ذخیره سازی است و تولید داخلی محصولات کشاورزی از کلیدی ترین اجزای امنیت غذایی است که فراوری محصوالات کشاورزی و نگرش نظام مند به زنجیره ارزش است. موضوع مهم در این سند، تولید و تامین پایدار غذا است که برعهده وزارت جهاد کشاورزی گذاشته شده است. 300 اقدام ملی نیز تعریف شده که می بایست توسط دستگاه های مربوطه اجرا شود و رصد و پایش اقدامات دستگاه نیز برعهده "شورای سلامت و امنیت غذایی" گذاشته شده است. چنانچه اقدامات ملی این سند به خوبی اجرایی شود علاوه بر تامین امنیت غذایی، زمینه ها و زیرساخت های لازم برای دستیابی به اقتدار غذایی ایجاد خواهد شد.


برهمین اساس، سازمان امور عشایر ایران در یک سال گذشته از طریق حمایت گسترده از عشایر که نقش بسیار زیادی در تامین امنیت غذایی دارند، برای اجرای "سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی" گام های موثر و بلندی را برای افزایش تولید گوشت برداشته است.


طرح تولید قراردادي گوشت توسط عشایر، تامین نهاده دام مدت دار مورد نیاز عشایر، پرداخت تسهیلات کم بهره اشتغالزایی، طرح توسعه زنجیره تولید گوشت قرمز، طرح توسعه کشت گیاهان داروئی، طرح توسعه تولید صنایع دستی و طرح توسعه گردشگری عشایر از جمله این اقدامات است.


از دیگر اقدامات سازمان امور عشایر ایران برای تحقق برنامه های سند دانش بنیان امنیت غذایی کشور می توان به تامین آب شرب پایدار و بهداشتی، تقویت و حفظ منابع آبی، آبرسانی سیار، مرمت، اصلاح و بهسازی راه های تردد عشایر و توریع پنل خورشیدی در بین عشایر با همکاری وزارت نیرو برای ترغیب عشایر به ویژه نسل جدید به ادامه زندگی کوچندگی اشاره کرد.


انعقاد تفاهم نامه با آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزي، انعقاد تفاهم نامه با سازمان آموزش فنی و حرفه اي، امضای تفاهم نامه با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، برگزاري دوره هاي آموزشی و ترویجی برای افزایش دانش عشایر و افزایش تولید، و ارتباط با مراكز دانشگاهي و علمی و دانش بنيان نیز از اقدامات سازمان امور عشایر ایران در این راستا است.


همچنین ترویج استفاده از فراوري ضایعات کشاورزي در تغذیه دام، حمایت از راه اندازی کارخانه های تولید خوراک دام عشایر، ترویج استفاده از جیره هاي علمی و کنسانتره برای تغذیه دام، اجرای طرح های مرتبط با مدیریت تولید شامل اصلاح نژاد دام، به گزینی و همزمان سازي فحلی، سلامت دام، بیمه دام، هویت گذاری و پلاک کوبی دام، و تلاش برای راه اندازی مجتمع های دامپروری و میدان های عرضه و فروش دام عشایر نیز از اقدامات دیگر سازمان امور عشایر ایران در یک سال گذشته برای تحقق سند دانش بنیان امنیت غذایی کشور است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب